Home » Van je hobby je werk maken. Ik heb het gedaan

Van je hobby je werk maken. Ik heb het gedaan

Ik heb van mijn hobby mijn werk gemaakt. Daar mag ik trots op zijn. Volgens De Man. Ik kon namelijk niets verzinnen op de vraag waar ik trots op ben. Zonder dramatisch uit te wijden: moeder/vriendin van/huisvrouw van het jaar zal ik niet gaan worden. Ik wil veel en alles lukt daardoor maar half of helemaal niet. Dus ik legde de vraag maar aan hem voor.

Feelgood Challenge

Dat is overigens in het kader van een challenge. De Feelgood Challenge die Merel en Kimberley samen hebben opgezet. Omdat ik niet vies ben van een uitdaging en omdat het idee mij enorm aansprak haakte ik aan. Dit zegt Merel op haar online magazine Lotus Writings over het waarom van deze challenge:

Omdat we met elkaar willen zorgen voor een mooiere, positievere wereld waarin we kunnen leren van elkaar. We zijn er speciaal voor vrouwen zoals jij en ik. Normale vrouwen, in welke maat dan ook. Om elkaar te steunen, een goed gevoel te geven en te laten inzien hoe ontzettend zonde het is dat we ons zo druk maken over onzekerheden die in je eigen hoofd zitten.

Kimberley voegt daar op Beebs and Moms, haar persoonlijke mamablog, ook nog wat moois aan toe:

Stoei jij met #bodypositive zijn of vind je het moeilijk om jezelf te accepteren zoals je bent? Of heb je misschien andere dingen waar je onzeker over bent en wil je graag een steuntje in de rug? Doe dan mee met de Feelgood Challenge! Want jij bent belangrijk en er is maar 1 jij.

Week 1 – Ik ben trots op…

Laat dat nou precies zijn wat ik zo goed kan gebruiken op het moment. Het voor herhaling vatbare stukje van het antwoord van mijn man (die nog niet officieel mijn man is) luidde:

Ik vind het knap van je dat je een netwerk opgebouwd hebt, opdrachten weet binnen te slepen, leuk en enthousiast weet te schrijven, mooie plaatjes kan schieten en dat alles zonder een vorm van scholing/opleiding op dat gebied. Super knap!

En, pardon my french, verdomd! Hij heeft gelijk. Ik mag daar ook best trots op zijn. Ondanks de wazige blikken die ik krijg als ik probeer uit te leggen wat ik doe met mijn blog. Ondanks dat ik soms het gevoel krijg van anderen dat mijn kinderen vast een boel te kort moeten komen met zo’n drukke moeder. Ondanks… En zo kan ik nog wel even doorgaan. Doe ik dus even lekker niet. Want ik vier. Ik vier dat ik een hobby heb gevonden waar ik zo ontzettend blij van word. Een hobby waar ik mijn creativiteit in kwijt kan en mijn liefde voor taal (ondanks mijn grammaticale missers) in kan stoppen. Een hobby die mij enorm heeft laten groeien.

Van je hobby je werk maken

Het begon allemaal als een uitlaatklep. Het was fijn om mijn verhaal te doen over het schuldgevoel dat je soms aangepraat kan worden als buitenshuis werkende moeder. Het was leuk om mijn online irritaties te kunnen delen. Het was fantastisch om door het bloggen nieuwe mensen te leren kennen en daar zelfs innige vriendschappen mee te sluiten. Het is ongelooflijk wat er allemaal bij komt kijken, bij dat stukjes tikken. En het is zo bizar dat ik daar een beetje mijn werk van heb kunnen maken. Ik ben trots. Trots op mij.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties
  • Wat heb je het weer goed omschreven! Ja, je mag daar absoluut trots op zijn. Het is heel knap dat je dit allemaal voor elkaar bokst zonder vooropleiding; de beste leerschool creëer je zelf. En je kinderen doe je niet tekort. Ik besprak toevallig laatst met Ro dezelfde onzekerheid en hij vertelde me dat juist het bloggen zoveel meer mogelijk maakt dan je normaal had kunnen geven. Tegenover je werk staan uitjes, speelgoed, bakken vol gezelligheid en de liefde geef je ze toch wel. Dus wees inderdaad maar heel trots 🙂 En nu heb je het zwart op wit staan, dus mocht je het in de toekomst vergeten dan kan je hier altijd weer even naar terug gaan.

    • Haha, dank je wel! Heel fijn dat jullie deze challenge begonnen zijn. Het laat je toch even nadenken en stil staan bij dingen die je soms voor lief neemt. Ben benieuwd naar de volgende opdrachten.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond