Home » Vakanties in laatste weken december kunnen doorgaan

Vakanties in laatste weken december kunnen doorgaan

Men vreesde dat een vakantie naar het buitenland niet langer mogelijk zou zijn, door een nieuwe aanscherping van de regels. Gelukkig bleek dat mee te vallen

Vakantiegangers hielden hun hart vast, toen de Nederlandse regering aankondigde dat er een extra persconferentie zou volgen op 18 december. Men vreesde dat een vakantie naar het buitenland niet langer mogelijk zou zijn, door een nieuwe aanscherping van de regels. Gelukkig bleek dat mee te vallen, al zit Nederland opnieuw in een lockdown. Alle niet-essentiële winkels, horecagelegenheden en bijvoorbeeld pretparken dienen de deuren gesloten te houden. Het kan een extra reden zijn om er even tussenuit te gaan in de laatste weken van het jaar. Populair zijn stedentrips naar plaatsen als Lille, Parijs, München en Barcelona.

Kijk goed naar de lokaal geldende coronaregels

Tijdens de persconferentie werd Nederland op het hart gedrukt goed te kijken naar de lokaal geldende regels, wanneer men een vakantie naar het buitenland boekt. De regels kunnen op de diverse populaire vakantiebestemmingen van elkaar verschillen. Op de website van de Nederlandse overheid kun je de regels per land opzoeken. Je leest er ook meer over de voorwaarden waaraan moet worden voldaan als je een land bezoekt. Ook de Nederlandse regels zouden daarbij in acht moeten worden genomen; houd afstand, draag een mondmasker in afgesloten ruimtes en was regelmatig je handen. Daarbij werd het belang van het ventileren van ruimtes nogmaals benadrukt.

Huishoudens snakken naar vakantie in het buitenland

Veel Nederlandse huishoudens snakken naar een vakantie in het buitenland. Zij zijn al zeker anderhalf tot twee jaar niet op vakantie gegaan, door de strenge regels die eerder golden. Daarnaast heeft men de zon gemist. De Nederlandse zomer viel tegen dit jaar, met een beperkt aantal zomerse dagen. Populaire bestemmingen zijn onder meer Gran Canaria, Madeira en Tenerife, naast de eerder genoemde stedentrips in Frankrijk en Spanje. Het weer is op deze vakantiebestemmingen ook in het najaar en de winter nog relatief goed. Ideaal, wanneer je het aantal zonuren dit jaar nog iets wilt verhogen. Het voordeel van een stedentrip is dat je zowel met de auto, als met het vliegtuig kunt reizen. Dat eerste voorkomt dat je een mondmasker moet dragen tijdens de reis.

Verre reizen gepland in 2022

Niet alleen zochten veel Nederlandse huishoudens naar een geschikte vakantiebestemming voor hun herfst- en kerstvakantie. Ook zijn er veel verre reizen gepland voor het komende jaar. Huishoudens hebben hun vakantiegeld de afgelopen tijd opgespaard en zijn nu bereid dit uit te geven aan een vakantie naar Australië of bijvoorbeeld de Verenigde Staten. Laatstgenoemde opende onlangs haar grenzen voor de Nederlandse toerist. Australië deed dat nog niet. Het is sterk de vraag of een vakantie naar het populaire Australië komend jaar al mogelijk is. Niet iedereen gebruikte het opgespaarde vakantiegeld voor een vakantie in het buitenland. Ook het uitvoeren van een renovatie in huis is populair. Veel huishoudens pakken de keuken of badkamer aan.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond