Home » Vakantie uitje | Magische Winterweken in Toverland

Vakantie uitje | Magische Winterweken in Toverland

Afgelopen zaterdag togen we naar het zuiden des lands. Als vakantie uitje stond een dagje Toverland op het programma. Dit attractiepark in Sevenum (vlakbij Venlo) heeft als thema magie en op dit moment (t/m 7 januari 2018) zijn de Magische Winterweken. Hier waren we voor uitgenodigd en we waren heel benieuwd!

Toverland ideaal als vakantie uitje

Overdekte attracties

Het was een druilerige dag, maar omdat twee van de drie gebieden overdekt zijn, gaf dat helemaal niks. Binnen zaten we warm en droog. En ondanks dat het overdekt is, lijden de attracties daar niet onder. Er was gewoon een achtbaan, zweefmolen en waterglijbaan. Tof!

Land van Toos

Na binnenkomst start je in Land van Toos. Een ideale plek ook voor de allerkleinsten. Hier kon je glijden van glijbanen in een speeltuintje, een rondje zweefmolen doen, maar ook in een achtbaan dus. De Klimhoed was duidelijk favoriet bij heel veel kinderen. Dat kan ook bijna niet anders met een springkussen, een klimwand en een glijbaan in één (in de vorm van een hoge toverhoed)! Ik probeer bij het maken van foto’s zoveel mogelijk andere kinderen er niet op te zetten, maar dat bleek nu echt onmogelijk, erg jammer. Ik gok zomaar dat heel veel ouders niet veel verder komen dan deze attractie. Er stonden gelukkig genoeg bankjes omheen waarop je kunt zitten. Dat geldt eigenlijk voor het gehele park.

Het Winterbal is een show waarbij alle jongens en meisjes de vorstheer en vorstdame mogen helpen met het organiseren van een winterbal. Inclusief aanstekelijk liedje en echte sneeuw!

 

Onze favorieten: -Bas- Wees de chauffeur van je eigen brandweerauto of misschien vind je de jeep wel het stoerst? Rij achter elkaar in de Truckparcours.

 

 

Magic Forest

In het Magic Forest kunnen de iets oudere kinderen hun ei kwijt in attracties als Villa Fiasko, waarin niets is wat het lijkt. Verwacht wiebelende trappen en draaiende vloeren. Of Maximus’ Blitz Bahn, een echte bobsleebaan. Net als bij de wildwaterbaan, waar je vanaf 15 meter hoogte de diepte in roetsj, ligt deze attractie deels binnen en deels buiten.

Gluren naar de wildwaterbaan

 

Een achtbaan waarbij je niet in karretjes zit, maar rondscheurt op een motor. Booster Bike zag er mega vet uit.

 

Buitenpret

De Magische Valei is nu afgesloten voor het publiek in verband met een verbouwing, maar er was nog zeker genoeg te doen.

Troy Area

Onderweg naar Troy Area staan er vele versierde dennenbomen langs de route. Heel sfeervol. Voor de echte waaghalzen is er een survivalparcours. Nu nog gesloten, maar vanaf maart 2018 kun je, gezekerd, vanaf grote hoogte je sportief uitleven. Bij aankomst op het parkeerterrein was hij al niet te missen; Troy! De snelste, hoogste én langste houten achtbaan van de Benelux. Hoewel ze graag er in wilde, mocht Mila helaas niet. Ze kwam een paar centimeter te kort. Het leed werd verzacht met het roosteren van een marshmallow.

Onze favorieten: -Mila- Pak een toverstaf en betreed een heus toverhuis. Richt je toverstaf op speciale “hotspots”, zeg een toverspreuk op, druk op het knopje en…. pure magie. De klok slaat op hol, het bed kantelt, de spiegel doet gek en er komen enorme spinnen op je af (niet te eng!). En de heks? Dat verklappen we niet.

Faciliteiten

Er zijn heel veel eettentjes en zitmogelijkheden. Ook zijn er voldoende wc’s en verschoonmogelijkheden in zowel de dames als de heren toiletten. Leuk detail: als je nat uit de wildwaterbaan komt, kun je met z’n allen in de family dryer.

Vakantie uitje

We hebben ons een middag heel goed vermaakt en hebben nog lang niet alles gezien en gedaan. De online entreeprijs is vanaf €12,50 (scheelt +-€6,00 met kassaprijs!) en is wat ons betreft een hele mooie prijs voor dit park. Hoewel Bas zich prima heeft vermaakt, is het vanaf 90 centimeter het leukst. Dan kan een kind, onder begeleiding, in een hoop attracties. Onder de 90 centimeter is de toegang trouwens ook gratis. Is je kind langer dan 120 centimeter dan kan het bijna overal in. Voor sommige attracties is 140 centimeter minimum. Wij vonden het erg leuk om Toverland te bezoeken en tippen het graag als vakantie uitje.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond