Home » Onze vakantie in Tjsechië: Landal Marina Lipno

Onze vakantie in Tjsechië: Landal Marina Lipno

Landal Marina Lipno (Tsjechië): dat was onze vakantiebestemming vorig jaar. Een mooi park aan een meer. Vanuit Groningen zo’n 960 km rijden dus ja… je bent even onderweg. Hierbij is een goede voorbereiding het halve werk. Van tevoren had ik kleine cadeautjes ingeslagen en ingepakt (stickerboeken, klei, kleurboeken, ztringz en nog een paar kleinigheidjes). De meiden vonden dit erg leuk. Met het ene cadeautje waren ze langer zoet dan met het andere, maar het ging best goed. Helaas moest Milou een paar keer overgeven onderweg. Blijkbaar had ze toen al wat onder de leden want later in de week werd ze ziek. Dit had ik al soort van ingecalculeerd, maar hoopte natuurlijk dat ze deze vakantie zou overslaan. Helaas…wishfull thinking!

Het appartement in Landal Marina Lipno

Het was een leuk en ruim appartement, met een schitterend uitzicht over de boulevard en het meer. Op de eerste verdieping de woonkamer, keuken, toilet en balkon en op de tweede verdieping twee slaapkamers en de badkamer met bad. Dit laatste was voor de meiden een aangename verrassing! Rosalie vindt dat wij thuis ook zo’n bad moeten hebben. Iedere avond lekker badderen met haar zusjes, leuk en gezellig.

Enne twee slaapkamers hé.. dus het was twee weken lang bij elkaar op de kamer, wat een feest! Sommige avonden waren de meiden zo moe dat ze zo weg waren, maar de meeste avonden was het voor het slaap gaan eerst één groot feest. Rosalie en Milou sliepen op twee bedden en Dinthe sliep in een campingbedje, waar ze met gemak uit kon klimmen. Dat deed ze dan ook en waren ze met z’n drieën op de bedden aan het springen, licht aan en uit, zingen, schreeuwen, kletsen, lachen en wij maar heen en weer lopen om ze rustig te krijgen.

Het park zelf

Op het park zijn verschillende speeltuintjes, dus bijna iedere dag ging ik (of wij) met de meiden speeltuin hoppen. Bij de Bolloclub waren dagelijks activiteiten georganiseerd. Zo hebben ze mokken geverfd, gespeeld en uiteraard zijn ze ook naar de kinderdisco geweest. De tweede keer zelfs Bollo gezien, dit was wel super spannend. We stonden eerst weer buiten toen Bollo binnenkwam.. Hahaha, een beetje spannend! Maar ik wilde graag met de beste beer op de foto dus op het eind gingen ze wel met mij mee. Niet dat zij dat leuk vonden hoor, stel je voor.

Onze vakantie in Tjsechië: Landal Martino Lipno

Leuke uitjes bij Landal Marina Lipno

 • Gelijk de tweede dag is mijn man met Rosalie dat de uitkijktoren geweest. Ze zijn met de kabelbaan naar boven gegaan. Dit was op zich al een hele belevenis. Boven aangekomen hadden ze een schitterend uitzicht van de omgeving.
 • Wij zijn naar Český Krumlov geweest. Een mooi vesting stadje, UNESCO erfgoed. De eerste keer hadden we de buggy mee. Dat was niet echt een succes aangezien je op klinkers loopt. De tweede keer hebben we iets meer gezien. Al moet ik toegeven dat de meiden echt cultuurbarbaren zijn, dus we zijn nergens binnen geweest. Wel hebben we lekker geluncht, gewandeld en natuurlijk een ijsje gegeten. Tijdens de tweede keer hebben ook de bruine beer gezien, die daar woont.

Onze vakantie in Tjsechië: Landal Martino Lipno

 • Bootje varen op het meer. Dit vonden de meiden fantastisch! We hebben maar een uurtje gevaren maar dit was precies genoeg om iedereen weer veilig aan wal te krijgen. Om de beurt mochten ze bij papa zitten om te sturen. Dat vonden ze heel stoer! Gevolg van het bootje varen is wel dat Rosalie nu ook een boot heeft toegevoegd aan haar wensenlijst. Toestand..
 • Klein rondje om het meer gefietst, 19 km. Erg leuk om te doen. Ergens halverwege zijn we het meer overgestoken op een bootje. Rosalie vond zo’n racefiets (lees mountainbike) erg leuk. Echter moest ze in een fietskar, aangezien ze nog niet zo ver kan fietsen. Maar omdat ze zo graag zelf op een racefiets wilde fietsen, ben ik, nadat ik de meiden op bed had gedaan, nog een uurtje met haar gaan fietsen. Twee campings verder op een lekker ijsje gehaald en terug (ongeveer 6 km). Ze vond het erg leuk en deed het ook super goed. Het was voor het eerst dat ze zelf zover gefietst had. Een paar dagen later ook samen met papa een klein uurtje gefietst. Je kunt daar hele mooie routes fietsen, met verschillende moeilijkheidsgraad. Mijn man is ook alleen nog een paar keer gaan fietsen. Ik geloof dat hij er een hobby bij heeft.

Onze vakantie in Tjsechië: Landal Martino Lipno

 • Klein kneuterig dierentuintje in Linz, Oostenrijk (50km van het park). Voor de kleintjes erg leuk, want ze mochten de dieren voeren. Die dag zijn Milou en ik thuis gebleven, aangezien ze ziek was.
 • Mauthausen Concentratiekamp (75km). Hier is mijn man alleen naar toe geweest. Hij vertelde dat hij erg onder de indruk was van wat hij allemaal gezien had.
 • De binnenstad van Linz. Mooie stad. Hier hebben we een beetje gewinkeld. Eindelijk schoenen voor dochterlief gevonden en voor de tweeling winterjassen gescoord. Yess! Dit jaar ben ik mooi op tijd! Yayyy…
 • We zijn 2 keer naar het zwembad geweest. Ik nam iedere keer 2 kinderen mee, anders is het niet te doen. Dit vonden de meiden heerlijk. We hebben niet in het meer gezwommen, aangezien er veel alg in zat. Heel fijn dat er ook een zwembad was. Deze hoorde niet bij Landal Marina Lipno, dus we moesten wel entree betalen.

 • Indoor speelparadijs (in hetzelfde gebouw als het zwembad, tevens geen onderdeel van Landal Marina Lipno). Ook hier ben ik twee keer met de meiden naartoe geweest. Lekker gek doen in de ballenbak, tig keer van de verschillende glijbanen. De glijbaan buiten viel ook goed in de smaak, met z’n tweeën in een grote band naar beneden sjeesen… wat een lol hadden ze. En moeders maar sjouwen. Ik kwam heus aan mijn beweging en oefeningen.
 • Waterfietsen. Een kleine wens die in vervulling is gegaan voor grote zus. Vanaf het moment dat ze de waterfietsen zag, wilde ze ermee op het water. Op de één na laatste dag mocht ze dan eindelijk met papa waterfietsen. Ze vond het geweldig! De laatste tien minuten mochten jut en jul ook een een klein rondje mee.
 • Dichtbij ons appartement liep een klein beekje. Rosalie vond het leuk om daar op avontuur te gaan. Steentjes zoeken en over de grote keien lopen. Wij zijn ook een paar keer bij het meer stenen wezen zoeken. Zo zie je maar, eigenlijk hebben kinderen helemaal niet veel nodig om zich te vermaken.

Uitgerust? Nope!

We hebben leuke dingen gedaan en tussendoor zelfs kunnen lezen. Maar om nou te zeggen dat wij uitgerust naar huis zijn gegaan… niet echt! De meiden waren iedere dag 6 uur of eerder wakker, niet te doen. Zat ik daar half wakker met ze beneden. Drie op een rij op de vensterbank ontbijt te maken. Gezellig, maar een uurtje (of twee) later was leukerderder geweest 🙂 NPO Zappelin bood prima uitkomst afgewisseld met kleuren, puzzelen, spelletjes en dansen op kinderliedjes.

’s Ochtends hadden ze geen tijd nodig om wakker te worden, ze waren er gelijk. Eén en al vrolijkheid, wat natuurlijk gepaard ging met de nodige geluiden! 🙂 Ik was mega blij dat wij geen onderburen hadden. Stel je voor! Om dan een dag voor vertrek achter te komen dat we die laatste midweek wel een stel onder ons hadden. o o O! Beste onderburen alsnog mijn oprechte excuses voor mijn lawaaierige druktemakers.

Maar wel genoten

Niet uitgerust maar wel erg genoten. Daar doen wij het tegenwoordig voor! Quality time met de monsters & co. Een vakantie waar je als ouders een vakantie nodig hebt om van bij te komen, hahaha…!

Is het voor jou herkenbaar, die vakanties waar je zelf van bij moet komen?


Lees ook: Landal kinderaccomodaties••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond