Home » Onze vakantie op een minicamping in Zeeland

Onze vakantie op een minicamping in Zeeland

De aanloop naar de zomervakantie is bijna net zo leuk als de vakantie zelf. Nadenken over waar we heen willen, zoeken, overleggen. Het is een beste (maar leuke) klus. We waren het er al vrij snel over eens dat we de vakantie op een minicamping in Zeeland door wilden brengen. Na wat wikken en wegen werd het weer minicamping Rustenpolder in Vrouwenpolder. Ons weekendje vorig jaar was zo’n succes dat we het voor 14 dagen wel zagen zitten.

Daarom Zeeland!

Op naar Zeeland dus. En niet voor het eerst. In de eerste plaats voor familiebezoek, maar er is nog meer waarvoor we graag in de auto stappen naar Zeeland. Allereerst de natuur, die is prachtig. Mooie bossen en prachtige duinen. De stranden zijn voor Nederlandse begrippen niet te overtreffen. Schoon, niet zo druk en heel veel keus. Cultureel is er in Zeeland ook nog genoeg te beleven. Dat levert veel leuke mogelijkheden op voor uitstapjes. Kortom voor ons een meer dan fijne regio om naar op vakantie te gaan.

Lees ook: Kleine cadeautjes voor onderweg; Squeezies, Ztringz en autobingo

Vakantie op een minicamping

Dat is heus niet onopgemerkt gebleven. Zeeland is populair onder (vooral Duitse) toeristen. Daardoor zijn bepaalde accommodaties qua prijs aan de hoge kant. Daar krijg je in veel gevallen ook wel wat voor hoor, maar onze kinderen (5, 2 en 1) hebben nog niet zoveel nodig. Geef ze een schep en wat zand en ze zijn gelukkig! Na een uitstapje naar een kinderaccomodatie op een vakantiepark werd het toch weer een vakantie op een minicamping. Vieze voeten, vriendjes maken en spelen tot je er moe van bent.

Rustenpolder; Minicamping in Zeeland

Op Rustenpolder kon dat volop. De naam vermoed een oord voor (met alle respect) de ouden van dagen. En tsja, dat is eigenlijk ook precies wat je krijgt: Rust! Voor ik je op het verkeerde been zet; Rustenpolder is zeer zeker een familiecamping. Maar iedereen vindt er zijn plekje. De solofietser op doorreis, stellen op leeftijd en ook gezinnen met kinderen dus. Er zijn naast een studio, appartementje en een drietal stacaravans ongeveer 25 plaatsen variërend in grootte. De plekken zijn heerlijk ruim en verdeeld over drie veldjes en een laantje. De plaatsen zijn voorzien van stroom en water en de afscheidingen zijn heerlijk groen, evenals het gras. Pluspunt van deze minicamping in Zeeland is de ligging. Met een beetje flink doorstappen sta je met tien minuten op het strand. Hete zomer 2018 geen straf!

Camping zonder animatie

De camping heeft geen zwembad en animatieteam. Gek genoeg vinden we animatie erg fijn als het er is, maar als het er niet is missen we het geen moment. Pony Bo waar je een rondje op mag rijden en lekker mag borstelen maak dat meer dan goed. En anders de trampolines wel. Of wat dacht je van de speeltoestellen, alle skelters en tractors die er rond rijden én waar je op mag. Klein en groot!

Kamperen bij de boer

Naast de camping heeft de familie namelijk ook nog een boerenbedrijf in werking. Dus naast alle speelgoed tractors genoten onze jongens ook van de enorme machines zoals de combine en de grote tractoren. Op het land worden verschillende gewassen geteeld. Van rode bieten tot aardappelen. Ook zijn er prachtige zonnebloemen die je met een plukbon mag plukken. Ik zag sommige campinggasten hun tafeltje buiten gezellig opfleuren hiermee.

Uitstapjes in de buurt

Vrouwenpolder is een prima uitvalsbasis voor diverse uitstapjes in de buurt.

Winkelen in Middelburg

Je bent bijvoorbeeld vijftien autominuten ver van Middelburg. Naast bezienswaardigheden als de Abdij, het Zeeuws Museum en de abdijtoren Lange Jan is Middelburg een fijne stad om te winkelen.

De Manteling van Walcheren

De andere kant op ga je richting Oostkapelle. Daar heb je een bijzonder mooi stukje natuur. Bij De Manteling van Walcheren komen bos, duinen en het strand samen. Voor ieder wat wils dus. Na een wandeling in het bos strijk je neer op het terras van Terra Maris voor een drankje. Dit museum voor natuur en landschappen is naast een fijne plek voor een drankje natuurlijk ook hartstikke leuk om te bezoeken. Er worden geregeld toffe dingen voor kinderen georganiseerd zoals een riddershow. Dat kan natuurlijk ook niet anders in een echt kasteel.

Marktjes

Nergens anders dan in Zeeland worden zoveel streekmarkten georganiseerd volgens mij. Ieder heeft iets unieks. Soms wordt het gecombineerd met het folkloristische ringrijden.

En als je toch in de buurt bent, pik je meteen een rondje Zoutelande mee. Want na het avondeten in de auto stappen voor een rondje toeren door de buurt en over de boulevard van Vlissingen rijden is met zulke schilderachtige dorpjes en afwisselend landschap een uitje op zich. Zo simpel kan het leven zijn op vakantie.

Blij dat je hier bent!

Zo vaak als dat ik zei dat de weersvoorspellingen elk minuut veranderen en ik mij er daarom niet mee bezig houd, zo vaak keek ik er ook naar. Haha. Als je zulke regenachtige vakanties als wij hebben beleefd, blijft het een dingetje. We hoefden niets te vrezen want deze zomer gaat de boeken in als de zomer dat we zelfs hoopten op regen. Om af te koelen, voor de natuur en voor alle agrarische bedrijven. Maar klagen was (met die regenachtige vakanties in het achterhoofd) verboden en dus deden we dat niet. Genieten stond voorop! Om de dagelijkse woorden van Bas aan te halen: “Het is een lekker weertje.” Afgaande op deze review van de Fresh & Black tent hadden veel campinggasten gewild dat ze ‘m hadden.

Onze vakantie op een minicamping in Zeeland

En dat was het! Vanaf het moment dat we de camping opreden was het meteen genieten. De caravan stond er dankzij de schoonouders piekfijn bij, de kinderen vonden hun weg en de zon scheen. En bleef schijnen. Er scharrelde af en toe een kip om ons heen. In een hoekje waren wat kleine kittens. In de dierenweide vond je de walibi’s en de geitjes. De kinderen maakten vriendjes. Nou wat ik dan voel is pure rijkdom.

De ene dag vond je ons op het strand, dan weer een dagje “thuis” en dan weer een dag op pad. Twee weken vliegen dan echt om.

Thuis is waar wifi automatisch verbinding maakt

Ook dit is vakantie

Uiteraard was het heus niet alleen maar pais en vree. Het was ook de vakantie van kapotte knieën, huilende dreumes met doorkomende hoektandjes, irritaties, kleuters met goede maar onhandige bedoelingen, een noodtelefoontje naar de tandarts na een val,  verwachtingspatronen die niet uitkomen en veels te grote spinnen. Brrr. Ook dat is vakantie.

Vooral een vakantie om met een grote glimlach op terug te kijken. Gelukkig hebben we de foto’s nog.

Like it? Pin it! ••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond