Home » Op vakantie naar het buitenland: we mogen bijna!

Op vakantie naar het buitenland: we mogen bijna!

In deze blog lees je waar je rekening mee moet houden wanneer je met het vliegtuig op vakantie gaat deze zomer. Denk aan de PCR test en voorwaarden. Lijkt het jou fijn om een reis te gaan maken, maar vind je het ook wel wat spannend om op pad te gaan? Zorgeloos vakantie vieren is fijner!

Het is nog even spannend, maar de kans dat we deze zomervakantie eindelijk weer op vakantie mogen en naar het buitenland kunnen vliegen, is gelukkig wel groot. Kijk jij er al net zo naar uit als ik? In deze blog lees je waar je rekening mee moet houden wanneer je met het vliegtuig op vakantie gaat deze zomer.

1. Coronatest

De kans is groot dat je deze zomer voor je zomervakantie een coronatest moet doen om naar het buitenland te mogen reizen. Hiervoor heb je een PCR test met internationaal erkend reiscertificaat nodig. Met deze test toon je vervolgens aan dat je geen corona hebt. Op deze manier weet je dus ook zeker dat al je medereizigers geen corona hebben en jullie dus allemaal veilig in het vliegtuig zitten, zonder het gevaar dat iemand besmet kan raken.
Je kunt zo’n PCR test veilig laten doen bij Spoedtest.nl. Hier nemen gecertificeerde medewerkers de test af volgens de standaarden van het RIVM. Binnen enkele uren heb je de uitslag, inclusief een wereldwijd erkend reiscertificaat. Je kunt de test laten doen in een van de ruim 70 vestigingen in Nederland. Nog een leuk extraatje: je krijgt op Spoedtest.nl een korting met de volgende code: SPOEDTEST10IF.

2. Kies alvast een vakantiebestemming

Zodra er groen licht komt, is de kans dat er ontzettend veel reizen geboekt gaan worden enorm. Veel mensen zijn nog in het bezit van vouchers die ze vorig jaar gekregen hebben. Grote kans dus dat wanneer er groen licht komt om te gaan reizen, er heel veel reizen geboekt gaan worden. Weer dus verstandig en kijk alvast op de reissites naar jouw favoriete bestemming en hotels/appartementen/camping van je voorkeur. Zorg dat je een top drie maakt van vakantiebestemmingen. Zodra bekend gemaakt wordt dat er weer gereisd mag worden, kun je direct over op actie en jouw vakantie boeken. Zo voorkom je dat je nog lang rond moet zoeken en het risico loopt dat er al veel vol zit.

3. Flexibele boekingsvoorwaarden

Bekijk goed welke voorwaarden er zijn bij de reisaanbieder waar jij je vakantie wil gaan boeken. Veel reisaanbieders hebben hun voorwaarden de afgelopen periode veranderd. Wel in de positieve zin gelukkig, want de meeste reisaanbieders hebben hun voorwaarden juist flexibeler gemaakt, zodat een vakantie boeken aantrekkelijker wordt. Bij veel reisaanbieders kun je je geld terug krijgen als bijvoorbeeld het land waar je heen wil reizen op code rood staat. Bij andere aanbieders krijg je vouchers.
Ook de periode waarin je kunt annuleren voor je reis is belangrijk om in de gaten te houden: bij de een mag je tot een week voor je kosteloos annuleren, bij de ander moet dit minimaal zes weken vooraf.

4. Het land van bestemming

Bekijk voor je daadwerkelijk op reis gaat ook nog even de coronaregels in het land van je bestemming. Het kan zijn dat er in het land waar je op vakantie gaat andere regels gelden dan in Nederland. Wel zo handig dus als je hier op voorbereid bent en weet waar je rekening mee moet houden.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reactie

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond