Home » Het tweede trimester; het geslacht van onze baby, een suikertest en bloedarmoede

Het tweede trimester; het geslacht van onze baby, een suikertest en bloedarmoede

update tweede trimester

Afgelopen zaterdag was ik 27 weken zwanger. Dat betekent dat ook het tweede trimester achter de rug is. Tijd om gezellig bij te kletsen.

Aan het begin van de tweede trimester leverde ik voor de laatste keer mijn kratten voor Moeders voor Moeders in. Een steentje is weer bijgedragen! Hoe belangrijk ik het ook vind om elke keer mee te doen, dit vind ik toch wel een fijn moment.
 
update tweede trimester
 

Medisch

 

Intake ziekenhuis

 
Omdat ik geen pogingen meer tot natuurlijk bevallen mag doen, zal deze baby middels een geplande keizersnede worden geboren. Ik ben nog steeds aan het idee aan het wennen, maar hier en daar zie ik ook wel voordelen. Tijdens het intakegesprek in het ziekenhuis is me alleen wel duidelijk geworden dat deze keizersnede nog meer risico’s met zich mee gaat brengen dan de voorgaande 2. Zo tactisch mogelijk vroeg de gynaecoloog daarom of ik nog een kinderwens heb, want anders kon ik wel meteen in één ruk door gesteriliseerd worden? Ze zal wel begrepen hebben dat het me rauw op mijn dak viel, want ze voegde er snel aan toe dat ik niet meteen hoefde te beslissen. Wel benadrukte ze nog eens de risico’s; verklevingen, schade aan organen en veel bloedverlies tijdens de operatie. Ons gezin is straks waarschijnlijk compleet, maar een sterilisatie? Nee, dank u!
 

Bloedarmoede

 
Omdat ik begin dit jaar tijdens de nasleep van mijn ziekenhuisopname bloedarmoede bleek te hebben, wilde de verloskundige dat ik voor de zekerheid bloed ging prikken. Aangezien ik toch al in het ziekenhuis was voor de intake, deed ik ook meteen even de prikbalie aan. Een formaliteit dacht ik.

Groot was dus mijn verbazing toen ik een dag later al gebeld werd met de mededeling dat ik een ijzertekort heb. Dusdanig dat er ijzertabletten werden voorgeschreven. Je zult wel vaak moe zijn zei ze. Uhm, nou… Ik was dus heel blij met een reden. Een reden waarom ik soms het idee had dat ik zo in slaap kon vallen achter mijn bureau. Helaas duurde deze happy moment maar kort. De tabletten blijken pas na 4 tot 6 weken te werken en ik kreeg ontzettende hoofdpijnen als bijwerking. De moeheid is er nog, de hoofdpijn niet meer en het is nu wachten op resultaat.
 

Glucose intolerantie test

 
Ook wel suikertest genoemd. Door mijn gewicht en omdat diabetes in de directe familie voorkomt, krijg ik bij elke zwangerschap een suikertest. De kenners weten dat, met name het innemen van het suikerdrankje, geen pretje is. Maar zoals aan al het goede, komt ook aan de minder goede dingen een eind. Ik doorstond de test met glans en ik heb geen zwangerschapssuiker.
 

20 weken echo, schopjes en meer moois

 
Het was gelukkig niet alleen maar kommer en kwel. De afgelopen weken werden de schopjes wat harder en mijn buik nog groter. Ook stond de 20 weken echo gepland. Het was erg fijn om te horen dat, zoals het er nu naar uitziet, alles ok is met de baby. Omdat we heel graag wilden weten of het een jongen of meisje is, is er ook naar het geslacht gekeken. We mogen begin volgend jaar een jongen verwachten. In deze blog kun je de aankondiging nog even teruglezen als je wil.
 
Gender reveal baby nr 3
 
Ik kan er soms gewoon niet bij dat we straks drie van die mooie wondertjes hebben rondlopen. Een mooie gedachte om deze update mee af te sluiten toch?!
 
 
De update over mijn eerste trimester lees je hier.
En als je toch bezig bent.. pak meteen de derde trimester mee.
Als je benieuwd bent naar het mannetje wat hier in mijn buik zat, lees je hier zijn geboorte aankondiging.

 ••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties
 • Ik dacht dat je officeel maar 3 keizersnee mag hebben? Ik heb zelf 2 gehad en dit viel voor mij heel rauw op me dak.. want dat betekende voor mij dag groot gezin droom…

  Ik heb altijd gezegd dat ik veel kijderen wil hebben.. ja wat is veel ?? Zolang het medice kan zoveel mogelijk .. nu bij me laatse zwangerschap wou ik graag natuurlijk bevallen maar helaas dit lukte niet dus helaas voor de 2e keer keizersnee… en toen is me gezegd dat ik helaas nog maar 1 kind mag .. maar is dit ook echt zo?

  • Ik heb expliciet gevraagd bij de intake of het niet meer mocht na deze en dat was niet zo. Wel is het gewoon gevaarlijk. Of erg risicovol in haar bewoordingen. Misschien verschilt het advies wel per ziekenhuis?

 • Mooi om te horen dat alles goed gaat met jullie manneke. Hier inmiddels 2 keizersnedes gehad en bij de 2e dezelfde vraag gekregen. Wilt u meteen gesteriliseerd worden. Dan sta je inderdaad met je mond vol tanden. Nu willen wij mede door de moeizame 2e keizersnee geen derde meer. Maar sterilisatie ging mij ook te ver.

  • Jeetje bij de 2e al? Na mijn 2e operatie benadrukte de gynaecoloog wel dat hij heel erg zijn best heeft moeten doen door verklevingen die ik had, maar hier is het wel bij gebleven. Wat ging er moeizaam bij jou die 2e keer?

   • mijn lichaam reageerde enorm op de ruggeprik met een bovendruk van 50 en te lage hartslag die ook te laag ging. hierdoor werd mijn geplande gentle sectio een rollercoester met vacuum en uitscheuren en kleine uk die direct afgevoerd werd. Al met al alles goed hersteld, maar het was wel heftig.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond