Home » Het Ukkieconcert in buurttheater De Nieuwe Regentes

Het Ukkieconcert in buurttheater De Nieuwe Regentes

Tijdens de voorjaarsvakantie waren we uitgenodigd bij De Nieuwe Regentes voor een Ukkieconcert. Samen met je kind op schoot muziek maken en beleven. Als je 40+ bent en uit Den Haag komt, ben je waarschijnlijk beter bekend met zwembad De Regentes. Maar tijden veranderen en niet alleen voor muziekwinkel Bax Shop.  De Regentes was ooit een groots zwembad, tegenwoordig met behulp van zo’n 100 vrijwilligers een levendige wijktheater; De Nieuwe Regentes. Tijden veranderen, net als voor muziekwinkel Bax Sho, Het programma aanbod is leuk, divers en voor jong en oud. Het oude gebouw, de gezellige inrichting en allervriendelijkst barpersoneel maakten dat we er ons meteen thuis voelden.

Het bammetjesbar

Toch wel heel bijzonder om rond te kunnen lopen over de vloer van een zwembad.

Het Ukkieconcert

De setting van het Ukkieconcert was intiem te noemen. Twee muzikanten, waarvan één achter een vleugel. Een groot vloerkleed en kussens rondom. Dit alles in de zaal van dat oude gebouw. Het was een sfeervolle bedoening. We zaten in een kring en er werd gezongen, gedanst en enthousiast meegedaan. Er werd ook in alle rust genoten. Alles mocht. Met het Ukkieconcert kunnen peuters kennis maken met muziek, woorden, ritme en bewegingen. De liedjes zijn aanstekelijk en meedoen vonden de kinderen hartstikke leuk. Hier en daar mochten wij als ouders ook de handen uit de mouwen steken. Het was duidelijk te merken dat sommige peuters er niet voor het eerst waren. Om het leuk en uitdagend te houden, worden de thema’s wel regelmatig opgefrist. Dat maakt het nog leuker om het Ukkieconcert regelmatig te komen bezoeken.

De Nieuwe Regentes

Er wordt sowieso genoeg aangeboden waardoor je zeker terug wilt komen. Voor jong en oud! Er worden films vertoond, flamencodansavonden en exposities gehouden. Voor de kleintjes is er natuurlijk het Ukkieconcert, maar er is ook Peuterdans. Ook is het een prima plek om voor een bakkie af te spreken. Als ik me niet vergis kunnen de kinderen voor een eurootje of twee aanschuiven bij de Bammetjesbar. Lekker zelluf boterhammen smeren met hagelslag, pasta, pindakaas en jam. Regelmatig strijkt er ook een kinderfestival neer. Eind van deze maand is het de beurt aan Festival 2 Turven Hoog. Het speelt zich af op 5 locaties in Den Haag en naast voorstellingen zijn er ook installaties (kunstwerken) waar je mooi wel aan mag zitten. Op 28 maart 2018 is er een voorstelling in De Nieuwe Regentes:

Drie mannen ontmoeten elkaar. Elke dag opnieuw en elke keer op dezelfde plek. Ze kijken naar de lucht, naar het vliegen van de vogels. Soms komen ze even samen, maar nooit lang. Soms praten ze met elkaar, maar nooit met woorden. Drie verschillende mannen, die hun eigen gang gaan en met hun eigen eigenaardigheden. En toch is er meer dat hen verbindt dan ze zelf doorhebben. Zonder het te weten, dromen ze alledrie van hetzelfde…••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond