Home » De feestelijke Fiep bus en andere leuke uitjes voor kinderen

De feestelijke Fiep bus en andere leuke uitjes voor kinderen

100 jaar Fiep bus

De zon laat zich weer van zijn beste kant zien. Dan gaat het bij mij kriebelen om leuke dingen te doen. Sinds ik moeder ben draait het dan voornamelijk om de leuke uitjes voor kinderen. Er staat er een aantal op stapel die mij erg leuk lijken of waarvan ik uit ervaring weet dat het de moeite waard is.

 

Leuke uitjes voor kinderen

Fiep bus
©Krelage Fotografie
100 Jaar Fiep Westendorp

Vanaf juni tot en met december wordt de 100e verjaardag van Fiep Westendorp gevierd met een hoop feestelijkheden. Denk aan tentoonstellingen, theatervoorstellingen, speciale boeken en veel, veel meer. Leuk om te benoemen vind ik het Fiep restaurant, waarbij de ene helft van het restaurant voor ouders is en de andere helft speciaal voor kinderen. Super leuk toch deze uitjes voor kinderen? En daarnaast is de Fiepbus ook erg speciaal! Stel je een dubbeldekker voor met de mooiste tekeningen. Een echt kunstwerk dus. In de bus valt er een hoop te doen en te ontdekken voor onze kleintjes. Beneden kun je op avontuur in een heus doolhof en boven is er ruimte voor een spelletje, knutselen en meer.

Doelgroep: 4 t/m 8 jaar
Entree: gratis
Wanneer: vanaf juni
Waar: overal in het land op festivals, scholen, theaters en bibliotheken

Benieuwd wanneer de Fiepbus bij jou in de buurt komt? Neem dan hier een kijkje en scroll helemaal door naar beneden voor het programma. Via dezelfde link kun je ook de andere feestelijkheden bekijken.

 

VoorleesExpress in het Kinderboekenmuseum
Voorgelezen worden door VoorleesExpress

 

Kinderboekenparade

Geronimo Stilton ontmoeten? Jezelf tot monster transformeren in de Monster Photobooth? Diverse workshops volgen zoals “Speed dichten”, “Eerste hulp bij spannende verhalen schrijven” of een monsterpak maken? Klinkt dit op het lijf van je kinderen geschreven? Dan moet je zeker aankomende zondag een bezoekje brengen aan de mooiste stad achter de duinen. Het Kinderboekenmuseum houdt dan een heuse Kinderboekenparade. Het voorleesExpress is trouwens ook aanwezig om de kleintjes voor te lezen. Uit ervaring weet ik dat deze vrijwilligers hun best doen om je kind een leuke voorleeservaring te bezorgen.

Doelgroep: 2+
Entree: gratis
Wanneer: 12 juni 2016 11.00 u- 17.00 u
Waar: in en om het Kinderboekenmuseum Den Haag

En als je dacht dat dit alles is, moet je zeker hier het programma even bekijken! Heb ik al gezegd dat Kikker en Dikkie Dik ook aanwezig zijn?

 

My Little Pony Vriendschap Tour

De opvallende mierzoete en roze bus rijdt weer door het land. In groepjes van zes kinderen worden de kindjes ondergedompeld in de wereld van My Little Pony. Spelletjes spelen of op de foto met één van de lieve Pony’s. Het kan allemaal tijdens deze 20 minuten durende beleving.

Psst: allergisch voor al dat roze? Als ouder mag je plaatsnemen in de speciale wachthoek terwijl het grut waarschijnlijk enorm aan het genieten is.

Doelgroep: 3 t/m 12 jaar
Entree: gratis
Wanneer: nu t/m onbekend
Waar: door het hele land

Voor een overzicht van waar de liefste unicorns zich bevinden, kijk je hier voor meer info!

 

de ZomerZondagen zijn leuke uitjes voor kinderen
ZomerZondagen 2014
ZomerZondagen 2016

Voorheen was dit onze zogenaamde achtertuin. Rondjes met de hond, picknicken of gewoon een drankje in het gras. Vergeet ik bijna de wandelingen die we standaard na de paasbrunch of kerstdiner liepen met de familie om uit te buiken. Geweldige herinneringen heb ik dus aan Het Park. Elke zondag in juni is het hier feest. Een feest voor jong en oud. Je spreekt met vrienden af, slaat een kleedje uit, nuttig je meegebrachte lekkers (of je koop daar wat ter ondersteuning van dit initiatief) en geniet van goed gezelschap. Oja er is ook nog muziek, theater en kinderactiviteiten! Een festival voor jong en oud dus!

Doelgroep: 0 t/m 99 jaar
Entree: voorheen gratis, inmiddels €2,00
Wanneer: elke zondag in juni 14.00 u – 18.00 u
Waar: Euromast Park Rotterdam

Elke zondag is er een andere programmering. Op de website kun je kijken wat ze, op welke zondag in petto hebben voor jou!

 

Dit zijn maar enkele van vele uitjes voor kinderen die op stapel staan. Heb jij misschien iets anders in de planning?

 

 

Bron uitgelichte foto: ©Krelage Fotografie••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond