Home » Uitje voor Kerstvakantie: schatzoeken in het Haags Museumkwartier

Uitje voor Kerstvakantie: schatzoeken in het Haags Museumkwartier

Woon je in Den Haag en omgeving? Dan heb ik een superleuke tip voor een uitje in de Kerstvakantie; schatzoeken in het Haagse Museumkwartier. Het Museumkwartier wordt ook wel hét centrum voor kunst en cultuur genoemd. Het leeft en bruist met allerlei leuke tentoonstellingen, marktjes en restaurantjes. Hier vind je ook verschillende theaters en musea. En om te laten zien dat dat heus ook wel leuk is voor kinderen is het kinderpaspoort Museumkwartier in het leven geroepen.

Kinderpaspoort Museumkwartier

Het idee is een initiatief van Escher in het Paleis, Mauritshuis, Museum Bredius, de Kloosterkerk, Pulchri, Diligentia, Haags Historisch Museum en de Koninklijke Schouwburg. Het doel is om ouders met kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar te stimuleren de culturele instellingen in het Museumkwartier te bezoeken. Daarom kun je vanaf 19 december 2018 bij de genoemde instellingen en bij The Hague Info Store (THIS) gratis een kinderpaspoort ophalen. Wel gelden de reguliere entreeprijzen.

Het kinderpaspoort is een ludieke manier om kinderen kennis te laten maken met cultuur! Richard de Mos, wethouder Economie, Sport & Buitenruimte

Museums bezoeken

Aan de hand van een gids, de ooievaar Cornelis, gaan de kids dan op zoek naar speciale items. Na elk bezoek aan één van de instellingen krijgen ze niet alleen een sticker in het paspoort, maar ook een leuk presentje. Heb je alles bij elkaar gespaard? Dan krijg je een beloning. Dat dat een ooievaar is, is natuurlijk niet zo gek (voor niet Haagse kenners; de ooievaar is het stadswapen van Den Haag). Een vol paspoort kan bij The Hague Info Store (voorheen VVV) ingeleverd worden.

Haags Museumkwartier

Thema van het Museumkwartier is op dit moment Oude meesters & nieuwe helden. De kinderen zijn de nieuwe helden die met het paspoort gaan schatzoeken in die instellingen. Maar wat is er precies te beleven komende tijd? Uit al het aanbod stelde ik een tip top-3 samen.

Optische illussie bij Escher in het Paleis

Bij Escher in het Paleis is de tweede verdieping veranderd in een interactieve wereld voor de presentatie Kijken als Escher. Denk aan attracties zoals een magische bol waarin werelden verschijnen en verdwijnen, een zaal waar muren lijken te veranderen en te bewegen. Of stap in de befaamde Kamer van Escher waarin je perspectief kunt veranderen: kinderen lijken groter dan hun ouders. Niets is wat het lijkt bij de optische kunst van Escher.

Kikker in het theather

Dat theather leuk kan zijn voor kinderen bewijst de voorstelling Kikker en de valkende ster (4+). Deze voorstelling is een familiemusical over Kikker en vriendjes.

Op een mooie avond zitten Kikker en zijn vriendjes te kijken naar de sterrenhemel. Dan schiet er ineens een prachtige gele ster pijlsnel door de lucht. De vriendjes van Kikker doen een wens. Maar na een tijdje zijn de wensen nog niet uitgekomen… Kom je naar het theater om Kikker te helpen alle wensen van zijn vriendjes in vervulling te laten gaan?

Met Maurits Muis op pad

Ga samen met Maurits Muis op pad door het Mauritshuis en ontdek zijn lievelings schilderijen. Hij kent alle geheimen van het museum en kan je van alles vertellen. Vooral over zijn spannende en grappige avonturen. Kom luisteren naar zijn winteravonturen in de Gouden Zaal!••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reactie

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond