Home » Hoe kun je twee kinderen tegelijk dragen? Nou zo dus!

Hoe kun je twee kinderen tegelijk dragen? Nou zo dus!

twee kinderen tegelijk dragen

Heb je een tweeling of kindjes die dicht op elkaar zitten qua leeftijd en wil je ze beide tegelijk dragen? Dat kan! Tandemdragen kan op verschillende manieren. Er zijn gelukkig genoeg opties met zowel draagdoeken als draagzakken. Of misschien is een combinatie hiervan juist wel erg fijn voor jullie. Het is even puzzelen, oefenen en nog meer oefenen voor je er handigheid in krijgt misschien, maar twee kinderen tegelijk dragen kán wel.

twee kinderen tegelijk dragen

 

Tweelingdraagzakken

Tweelingen worden meestal te vroeg geboren. Nog meer dan anders hebben zij daarom behoefte aan lichaamscontact. Ik ken twee ergonomische tweelingdraagzakken:

TwinGo Carrier

Ideaal aan deze drager is dat het twee volwaardige dragers zijn die los van elkaar te gebruiken zijn. Als die behoefte er is, kun je ze weer aan elkaar koppelen. Je kunt elke drager apart aanpassen aan je kindje, waardoor hij ideaal is om kinderen van verschillende leeftijden te dragen. Een insert voor de kleinsten en een rugpandvergroter die de lengte van het rugpand vergroot voor oudere kindjes. Te lief: TwinGo Carrier heeft ook tandemdraagzakjes voor poppenmama’s.

Mini Monkey TWIN carrier

De tweeling draagzak van Mini Monkey probeert het dragen met een draagdoek te evenaren. De drager is gemaakt van geweven stof, maar sluit met klikgespen. Zowel geschikt voor het dragen van een tweeling als het dragen van kindjes van verschillende leeftijden. Omdat je beide kindjes aan de voorkant draagt, lijkt dat laatste mij niet echt prettig. De maximale belasting is trouwens twaalf kilo per kant.

Tandemdragen met draagdoeken

Met een lange draagdoek (maat 7 en langer) kun je twee kindjes tegelijkertijd met één draagdoek dragen. Uiteraard geld nog steeds dat voordat je kunt rugdragen, behalve in de Ruck, je kindje zelfstandig moet kunnen gaan zitten. Met twee draagdoeken heb je meer knoopopties en ben je net zo flexibel. Eén kind voor en een kind op je rug lijkt mij voor de balans trouwens ook het fijnst. Zeker als je kinderen al iets ouder zijn. Het gewicht wordt gelijkmatig verdeeld wat comfortabeler zal aanvoelen.

Knooptips tandemdragen met draagdoek(en):

♦ Double Hammock tas (tied at shoulder) met Torso front
♦ Ruck met FCC tub (tied under bum)
♦ Lola’s Back Carry met FCC
♦ Short Back met Torso
♦ Double Front Wrap Cross Carry
♦ Jasmin Hip Carry met slingring finish

Voor meer (knoop)tips en tutorials is het YouTube kanaal van DoubleTrouble een aanrader.

Twee kinderen tegelijk dragen met draagzakken

Om maar meteen met de deur in huis te vallen; De dubbele schouderbanden en buikbanden kunnen het een uitdaging maken. Vooral de Tula schouderbanden zijn vrij dik. Een video tip voor het dragen met twee Tula’s

Een combinatie

Je kunt tandemdragen of dubbeldragen met één draagdoek of juist twee, met twee draagzakken of….. je maakt hier een combinatie van die het best voor jou werkt. Voor een draagdoek en op de rug een draagzak of juist andersom natuurlijk.


 


De gebruikte foto’s zijn en blijven eigendom van Annemarieke, Ina, Josephine, Lilian, Ilse, Nathalie en Robin. Deze mogen niet zonder toestemming worden gebruikt. 

Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond