Home » Laat de zomer maar komen, ik heb een tummy tuck!

Laat de zomer maar komen, ik heb een tummy tuck!

Voor en na foto's met de Tummytuck van Miss Catie made it

Wat is een tummy tuck? En wat heeft deze met de zomer te maken? Deze week op draag(dins)dag vertel ik je over één van mijn onzekerheden als het op dragen aankomt.

Lang verwacht en nu toch onderweg. Komende twee weken schijnt de zon zich meer en meer te gaan laten zien. Fijn! Weg met de mutsjes, draagjassen en draagvesten. Eindelijk het printje van je zorgvuldig gekozen draagdoek of draagzak kunnen showen. Laat die zomer maar komen. Of toch niet? Een onzekerheid van mij komt namelijk toch om de hoek kijken.

Onzeker

Mijn, ik heb drie baby’s gekregen en ik prop mezelf graag vol met lekkers, buik. Die is allesbehalve charmant te noemen. Af en toe ben ik het zat en zit ik vol met goede voornemens. Maar al zou het weer eens een keer niet bij voornemens blijven en zet ik door, ik ben wel zo realistisch om te beseffen dat mijn figuur gewoon niet gaat zijn zoals het ooit was. Hoe ik dit weet? Ongeveer een half jaar na de eerste zwangerschap ben ik namelijk 13 kilo afgevallen. Ondanks die vele kilo’s heb ik sommige kledingstukken nooit meer aangekund, gewoon omdat je lichaam verandert na het krijgen van een kind. Nu wil ik niet generaliseren. Dit kan best alleen voor mij gelden, al vermoed ik van niet. De buik is in elk geval één van de zones waar menig vrouw ontevreden over is.

Rugdragen

En laat nou juist bij rugdragen met een draagzak deze zone geaccentueerd worden. Bas heeft nog niet de juiste maat (68-74) voor een Tula standard (baby maat). Voor als het zover is, heb ik al wel een mooie liggen. Als hij met zijn groei zo doorgaat kunnen we de Tula de komende zomer optimaal benutten. Ik verheug me er erg op, maar ik zie er ook tegenop. Tegen de vetrollen die ik krijg doordat de riem van de draagzak precies op mijn buik sluit en zo de aandacht vestigt op dit gebied. Overigens schijnt dit “probleem” zich ook voor te doen bij vrouwen met een maatje minder. En natuurlijk kun je daar maling aan hebben. Als dat voor jou geldt; driewerf hoera!

Tummy tuck

Zo niet; dan kan een tummy tuck je redding zijn. Althans… dat belooft het. Een tummy tuck is een buikband waar je de riem van je draagzak doorheen kan steken. Hierdoor maak je eigenlijk het gedeelte wat over je buik loopt breder. En dit zorgt er weer voor dat de riem niet in je buik snijdt met de zwembandjes tot gevolg. Een dergelijke buikband kun je (als je handig bent) zelf maken. Kopen op Etsy is ook een optie. Of je bestelt voor €10,00 de befaamde Tummytuck van Miss Catie made it. Ik deed het laatste.

Voor en na de Tummytuck

Voor en na foto's met de Tummytuck van Miss Catie made itEerlijk gezegd was ik al bevooroordeeld toen ik de buikband bestelde. Ik noemde het niet voor niets eerder “de befaamde Tummytuck van Miss Catie made it”. Maar was deze tummy tuck deze titel wel waard? Ik ga met de billen bloot en laat je mijn voor en na foto’s zien.

Voor ik de buikband omschuif is duidelijk te zien dat de riem mijn buik in tweeën deelt. Ik krijg een niet zo charmante onderbuik. Correctie: er wordt nadruk gelegd op de niet zo charmante onderbuik die ik al heb. Met de Tummytuck om oogt het geheel wat vloeiender.

Een fijne bijkomstigheid vind ik het comfort. Daar heb ik het niet voor gekocht, maar het voelt wel prettiger aan op mijn buik.

Lets talk about facts

Hij is gemaakt van keperkatoen en de samenstelling is als volgt: 80% katoen, 20% polyester en hij is gevoerd met een dikke foammat. De buikband wordt standaard geleverd in het zwart en in drie maten. Geschikt voor onder andere Tula, Ergobaby, Kokadi Flip en Manduca.

Edit augustus 2018: Helaas kun je alleen aan een tweedehands exemplaar van de tummy tuck komen. Miss Catie is er mee gestopt. Gelukkig is er een alternatief! Burps And Bees maakt namelijk de Belly Belt.

Van mij mag de zomer komen! Wat is jouw onzekerheid als het op dragen aankomt?

Instagram: #draagdinsdag••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond