Home » Je newborn zonder verkleiner dragen in een Tula draagzak | Tula Free to Grow review

Je newborn zonder verkleiner dragen in een Tula draagzak | Tula Free to Grow review

Tula Free to Grow review

“Visite, visite, wat zullen we genieten!” Ik deed mee aan een wel heel bijzonder draagreisje van draagconsulent Kirsten. Ditmaal geen draagdoek te leen, maar een Tula draagzak. En wel de Tula Free to Grow! Ik had er al veel over gelezen, was er rete nieuwsgierig naar en kon niet wachten tot hij binnenkwam. Het allergrootste voordeel van een Free to Grow is natuurlijk dat je geen verkleiner nodig hebt. Een verkleiner maakt je ergonomische drager iets minder ergonomisch omdat het het rugpand van de drager verhard. Je baby kan zijn ruggetje niet meer natuurlijk bollen. Hoe ik het vond om Sem in een Tula zonder verkleiner te dragen lees je in deze Tula Free to Grow review.

Lees ook: Wrapahula Dahlia; een katoen, wol en linnen blend draagdoek

Tula

Durf ik te zeggen dat dit de bekendste draagzak is? Ja, dat durf ik! Alhoewel… misschien een gedeelde plek met Ergobaby. Anyways, we kunnen wel stellen dat Tula wereldberoemd is om haar zakken met gave printjes en kleurtjes. Wij hebben een Tula standard en een toddler en ik ben fan. Nu heb ik niet zoveel vergelijkingsmateriaal, maar ook niks te klagen dus. Het nieuws dat Tula met een draagzak kwam die je zonder verkleiner met een newborn zou kunnen gebruiken, werd enthousiast ontvangen. Helemaal toen bleek dat de zak met je kindje meegroeit. Free to Grow; hoe toepasselijk.

Tula Free to Grow review

Bij start verkrijgbaar in een paar printjes en inmiddels zodanig uitgebreid dat er 13 verschillende printjes verkrijgbaar zijn. Voldoende keus dus. Wij ontvingen de Tula Free to Grow Discover. Een zwarte zak met grijze sterren. Heel neutraal dus. Omdat je deze Tula voor kindjes van verschillende leeftijden kunt gebruiken, moet je hem wel instellen. Dat gaat gelukkig heel makkelijk. Ik zocht hiervoor een filmpje op en had Sem binnen een paar minuten op mijn buik. Hij is op drie standen in de breedte en op 2 standen in de lengte te verstellen. Tijdens de testweek zijn we naar de dierentuin geweest en dat ging bijzonder goed. Ook aan het eind van de dag na een middag dragen. De drager is in tegenstelling tot de reguliere Tula gemaakt van 100% Oeko-Tex Twill. Een zachte, ademende en sterke stof. Wil je nog meer luchtigheid in verband met een vakantie naar tropische oorden, kijk dan naar de mesh uitvoeringen.

Lees ook: Review Alpine Muffy Baby

Tula standard versus Tula Free to Grow

Dat je hem voor zowel een baby als een dreumes kunt gebruiken weet je natuurlijk al, maar er is nog meer verschil. Wat mij opviel waren vooral de dikkere schouderbanden die erg fijn voor de schouders zijn. De grotere opbergvak op de buikband waar met gemak een mobieltje en klein bosje sleutels in passen is ook een pré. Dikke pluspunten voor het slaapkapje. Die is net iets groter, maar er zijn vooral meer mogelijkheden om hem af te stellen in plaats van 1 stand. Daardoor oogt het niet alleen comfortabeler, maar is het dat ook vermoed ik.

Met een beetje pijn in het hart stuurde ik Discover door naar de volgende mama op het lijstje.

Prijs: €159,90
Vanaf maat 56 tot en met 86/92 zit hij optimaal••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond