Home » Trakteren met een rijstwafel + werktekening

Trakteren met een rijstwafel + werktekening

Trakteren met een rijstwafel konijntje

Wat ik het afgelopen jaar op dit kinderdagverblijf heb geleerd is dat de traktaties simpel en gezond (tot redelijk gezond) zijn. Ondanks de simpelheid zijn ze ook gewoon leuk. Voorheen, op het vorige kinderdagverblijf, leek meer per definitie beter. Ik kan me een keer herinneren dat Mila thuiskwam met een tas vol met eten en drinken. Ik telde in totaal 19 items. Waanzin! Ik lette het afgelopen jaar op dit kinderdagverblijf goed op en besloot voor Bas zijn verjaardag te trakteren met een rijstwafel.

Trakteren met een rijstwafel

Pinterest to the rescue. Ik hoefde niet eens lang te zoeken, maar had vrijwel meteen een aantal hele leuke opties te pakken. Zoals deze hele toffe houten toverstafjes, die heel geschikt zijn als traktatie voor een dreumes. Wat dat betreft blijft Pinterest echt fijn om inspiratie voor wat dan ook op te doen. Uiteindelijk viel mijn keus op een rijstwafel traktatie in de vorm van een konijn. Wat me erg aansprak was de werktekening die ik kon downloaden. Hoe makkelijk wil je het hebben?!

Trakteren met een rijstwafel konijntje

Plan de campagne

rijstwafels | magnetronfolie | dikke vellen gekleurd papier | stempels | printpapier |
werktekening | lijm | schaar | onderzetter | potlood

Op 1 werkblad vind je 5 konijntjes, ik had er 8 nodig en printte er dus 2 uit. De konijntjes hebben verschillende kleuren dus kleur printen is het leukst. Dan is het knippen, knippen en knippen. Het leek mij leuk om de achterkant van de rijstwafel te bekleden met papier en hierop een tekstje. Ik gebruikte een onderzetter, die net iets groter is als een rijstwafel, als tekenhulp voor de rondjes. Weer knippen, knippen en knippen. Ik stempelde “Bas 1 jaar” op de achterkantjes en terwijl dit aan het drogen was ging ik de (biologische) rijstwafels verpakken. De folie plakt heel goed dus als je geen achterkant wilt, kan dat ook prima. Hierna was het een eitje om alles gewoon op de juiste plaats met een likje lijm te plakken. Et voila!

Trakteren met een rijstwafel
Konijntjes rijstwafel traktatie

Dat trakteren met een rijstwafel een leuk idee is bewees de traktatie waar Bas onlangs mee thuiskwam:

Rijstwafel traktatie schaap••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond