Home » Traktatie tip: IJsjes trakteren (met popcorn of spek)

Traktatie tip: IJsjes trakteren (met popcorn of spek)

traktatie tip: IJsbakjes met popcorn en spek

Dat veel kinderen verzot zijn op ijsjes is geen verrassing. Maar sommige meesters en juffen zijn er minder blij mee, vooral de kleuters willen nog wel eens morsen of eten niet snel genoeg waardoor alles gaat plakken. En als ouder moet je wanneer kinderen op ijsjes trakteren tussendoor nog een keer naar school om de ijsjes te brengen. Tenzij er op school een grote vriezer beschikbaar is waar ze zo lang in bewaard kunnen worden tot er getrakteerd mag worden.

IJsjes trakteren op school

Ik zat met een ander probleem. Mijn tweelingmeisjes wilden allebei op ijsjes trakteren, maar om op één dag op hetzelfde moment nou twee ijsjes uit te delen in de klas werd een beetje teveel. Al snel bedacht ik een alternatief wat eruit zag als een ijsje, makkelijk uit te delen was en wat mee naar huis genomen kon worden. Wat in deze tijd door veel juffen en meesters wordt gewaardeerd. Het idee is een ijsje gevormd door popcorn of spekjes in een ijsbekertje.

ijsjes traktatie uitleg

Wat heb je nodig voor een ijs traktatie

Heel veel heb je niet nodig voor deze traktatie. Alle benodigdheden voor het “ijsje” op een rijtje:

  • ijsbekertje of hoorntje (supermarkt)
  • spekjes en popcorn
  • foliezakjes (Action, Hema)
  • plakband
  • lint

Shoptips!

Bij veel supermarkten verkopen ze dozen met ijshoorntjes of ijsbekertjes te vinden bij de ijsafdeling. Ik had twee dozen van 24 stuks, zo mocht er ook nog eentje breken en met een bolletje schepijs erin komen ze hier thuis ook nog wel op.
De foliezakjes vind je onder andere bij de Wibra, Xenos en de Action bij het feest-schap of bij de knutselartikelen voor volwassenen.

Hoe maak je de ijstraktatie

Eigenlijk is deze traktatie heel simpel om in elkaar te zetten. Je neemt een zakje, daar stop je een ijsbekertje in, deze vul je met popcorn of spekjes en je plakt het zakje aan de bovenkant dicht met plakband. Tot slot knoop je er een strikje om en de traktatie is klaar.

ijsjes traktatie uitleg

Helpen met maken

Het is juist leuk om de kinderen zelf mee te laten helpen bij het maken van de traktatie. Zo kunnen ze het ijsbakje alvast in het zakje stoppen, of wanneer jij dat zelf al hebt gedaan, deze vullen met popcorn of spekjes. Ook kunnen ze lintjes knippen en knopen om de zakjes die al klaar zijn.

Veel plezier met maken!

Met onderstaande afbeelding kun je deze ijsjes trakteren tip gemakkelijk op Pinterest bewaren.

Traktatie tip: IJsjes trakteren (met popcorn of spek) Wil je geen echte waterijsjes trakteren maar snoepijsjes? Lees dan deze blog voor leuke traktatie tips

Lees ook: Traktatie voor drukke moeders••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond