Home » Traktatie Inspiratie; afscheid nemen

Traktatie Inspiratie; afscheid nemen

Traktatie Inspiratie: afscheid traktatie

Ik controleer de tas van mijn peuter en vind een traktatie. Ha leuk, eindelijk weer een jarige. Niet persee voor het lekkers, maar de laatste Traktatie Inspiratie dateert alweer van even geleden. 

 

Afscheid

Als peuter later die ochtend gaat gymen met papa ga ik snel aan de slag. Er moeten foto’s gemaakt worden voordat ze zich herinnert dat dit in haar tas zat. Terwijl ik een foto maak van het kaartje valt het me pas op. Er is niet alleen iemand jarig, maar diegene wordt maar liefst 4 jaar. Dit is dus niet alleen een verjaardagstraktatie maar er wordt ook afscheid genomen. Afscheid van het kinderdagverblijf en de vriendjes die daar gemaakt zijn. Dit meisje is nu een kleuter en neemt afscheid van het peuter zijn. Jemig, er wordt dus ook afscheid van mijn peuter genomen!

 

The talk

De naam op het kaartje wordt hier veelvuldig genoemd. Hoe ga ik dit nou weer bespreken? Moet ik haar niet voorbereiden? ZIJN HIER BOEKEN VOOR? Het is inmiddels de volgende ochtend, de heren liggen (de één nog steeds en de ander weer) op bed en wij liggen met z’n tweetjes gezellig op de bank te kletsen. Voorzichtig breng ik het onderwerp ter sprake bij mijn 3 jarig meisje. Verheugd gaat ze in op mijn vragen. Met verbazing kijk ik naar haar. Als ik nog eens, nu iets minder voorzichtig, zeg dat ze het kindje niet meer zal zien zegt ze heel blij: “Dat geeft toch niet!”

Nu moet ik opmerken dat ze heel vaak zegt dat iets niet geeft. Bijvoorbeeld als ze heeft geknoeid of iets heeft gedaan wat niet mag. En toch denk ik dat ze gelijk heeft. Het geeft niet. Ik moet er niet veel meer van maken dan dat het is. Zo is het leven. Vol met passanten.

De traktatie

De traktatie bestaat uit een vrolijk zakje met een leuk armbandje en een koekje.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond