Home » Niks te doen? Ga een Escape Room spelen! Mijn toppers

Niks te doen? Ga een Escape Room spelen! Mijn toppers

Door Sanne | Hoe vertel je over Escape Rooms zonder teveel te vertellen? Ik wil tenslotte niks verklappen, maar wel mijn enthousiasme over deze kamers overbrengen. Ik heb vaker uitgebreid verteld dat ik met twee vriendinnen het escapeteam ‘de Musketiers’ vorm. Dus blogje daarover? Ik zou er ondertussen best wat over te vertellen moeten hebben. Maar verwacht geen inhoudelijke info, wel de echte toppers onder de Escape Rooms die ik gespeeld heb (en dat zijn er inmiddels best wel wat). Nog een aardige uitdaging, dus. Maar we gaan het gewoon proberen. Natuurlijk zal iedereen zijn eigen voorkeuren hebben, ik doe ook niet net alsof ik een kenner ben. 😉

Top 5 welke Escape Room spelen

Welke Escape Room spelen?

In compleet willekeurige volgorde, mijn vijf aanraders!

No Escape Uden – Escape through time

Wát een kamer. Of kamers, eigenlijk. Door middel van tijdreizen ga je terug naar de Tweede Wereldoorlog, om het verzet te helpen in hun strijd tegen de Duitsers. Deze kamer zit briljant in elkaar, en is echt uniek in Nederland. De afwerking is perfect, verrassend en je waant je écht in een andere tijd. Zeker gaan doen, deze kamer!

Kamer 237 – Volkel

Geen enkele lijst van beste kamers is compleet zonder Kamer 237, uiteraard. Behorend tot de top van Nederland, met enorm veel enthousiaste recensies. En terecht.
Wederom fantastisch in elkaar gezet, goed verhaal en uitdagend. Gebaseerd op het verhaal van The Shining, maar wees gerust: het is NIET eng. En ik ben een enorme schijterd.

The Escape Room Rijswijk – Jason’s Curse

Als je echt het gevoel wil hebben dat je gek aan het worden bent MOET je deze gaan spelen. Ik ben meerdere keren enorm verrast en heb echt gedacht dat er wat mis was met MIJ. Of dat zo is of niet laten we even in het midden. Deze kamer is een enorme mindf*ck, uitdagend, spannend en meer dan een beetje creepy qua sfeer.

Escaperoom Wijchen – De Erfenis

Toegegeven, niet de moeilijkste kamer die ik ooit gespeeld heb. Maar wél absoluut een van de kamers met de beste afwerking en enthousiaste eigenaren. En dat heeft niks te maken met het feit dat één van de Escape Musketiers daar nadien zelfs is gaan werken. Hij is gewoon echt heel leuk. Aanrader voor de beginner, maar voor ervaren spelers ook een erg lekker tussendoortje.

Team Trapped Venlo – Blind Tiger

Wederom niet de allermoeilijkste, maar wél een tof verhaal en fantastisch decor met enorm goed bedachte puzzels. Het decor is helemaal in stijl en de sfeer is bijpassend. En je krijgt zelfs een prijs als je hem haalt. Leuk!

Meer Escape Rooms  aanraders

Om het verhaal niet ál te lang te maken heb ik het bij vijf stuks gehouden, maar als uitsmijter nog een paar aanraders. Voor de mensen die, net als wij, niet uitgespeeld raken. Het is nu eenmaal een verslaving, maar dan wel een erg leuke! Héél veel plezier!

Andere aanraders:
– Locked Tilburg – the Game (hilarisch)
– Escaperoom Tilburg – De uitdaging van de Snip (gaaf, veel te doen)
– The Escape Room Rijswijk – the Hangover (enorm grappig en leuk om te doen)
– Escape Room Nederland – de Meisjeskamer (over creepy gesproken zeg, oef)
– Escaperoom Oss – Dracula’s Bedroom (mijn eerste kamer, en de eerste keer blijft toch bijzonder he 😉 )

 

Nog geen genoeg van Escape Rooms?

Lees ook:
Escaperoom voor de liefde
Mama’s Escape
Of ik hobby’s heb?••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond