Home » 3 top tips bij het starten van een webshop

3 top tips bij het starten van een webshop

Het voordeel van een webshop is dat het goedkoop is. Drie tips die wij in de praktijk hebben ervaren dat ze super handig zijn vind je hier.

Veel vrouwen besluiten wanneer ze eenmaal moeder zijn geworden om een webshop te starten. Iets wat wij heel goed begrijpen. Het is ideaal te combineren met de hectiek van het runnen van een gezin én het levert een extra zakcentje op. Daarnaast komen we zodra we moeder worden met allerlei nieuwe dingen in aanraking; Van leuke babykleertjes tot het leukste speelgoed. Maar er zijn ook dingen die je nog niet terugvindt of die juist meer verkocht zouden moeten worden. Spot jij zo’n gat in de markt? Dan is het al helemaal aan te raden om een webshop te starten. Het voordeel van een webshop is dat het goedkoop en snel opgestart kan worden, zonder grote risico’s. Drie tips die wij in de praktijk hebben ervaren dat ze super handig zijn? Wij verklappen ze je!

Ga offline!

We hopen natuurlijk allemaal dat zodra we een mooie webshop hebben, we vanzelf veel bezoekers krijgen. Helaas is dit (vaak) niet waar. Er zijn tegenwoordig zóveel goede en mooie webshops, dat je al snel wegzakt als webshop in de ranking op zoekmachines. Hier zijn vele oplossingen voor te bedenken, maar als eerste willen we je een onverwachte tip meegeven; Ga offline! Laat visitekaartjes maken en spreek iedereen aan die het maar wil horen dat je een webshop bent gestart. Doe dit binnen je eigen netwerk en leg je kaartje neer bij bijvoorbeeld het consultatiebureau. Maar ook bij meer professionele plekken zoals de negen maanden beurs is een goed idee. Je kunt meteen je product showen zodat mensen enthousiast raken, en vervolgens naar je webshop gaan om meer te bestellen. Dit zorgt ervoor dat je webshop snel meer bekendheid krijgt.

De kracht van social media

Aanhakend op bovenstaande punt is het ook belangrijk om goede socialmediakanalen te hebben én onderhouden. Dat tweede is wellicht nog belangrijker. Niets zo slecht voor een webshop als social media die niet onderhouden worden, daarmee lijkt het alsof jij niet bezig bent met je webshop. Vraag gebruikers van jouw producten dan ook altijd om jouw webshop te taggen op social media, dit vergroot ook je bereik. Ook zorgen goede en populaire socialmediakanalen ervoor dat je beter wordt gevonden wanneer mensen gaan Googelen. Soms kun je zelfs eerst alleen met een visitekaartje, bedrijfsnaam en social media uit de voeten voordat je een complete webshop hoeft te laten bouwen.

De minder leuke kant

Natuurlijk is het super leuk om een webshop te runnen, maar het heeft ook minder leuke kanten, zoals bij vele ondernemingen het geval is. De administratie is daar er eentje van. Maar zorg dat je dit allemaal goed op orde hebt, al denk je zelf dat je webshop nog weinig voorstelt. Alles wat je niet wil is een boete ontvangen van de Belastingdienst. Vaak zijn er voor de startende ondernemer gunstige regelingen zoals een kleine ondernemersregeling. Hiermee wordt de administratie doen al snel veel eenvoudiger, maar ben je toch helemaal legaal bezig.

Kortom, een webshop starten wanneer je (net) moeder bent is ideaal. Je verdient een leuk extra zakcentje en kunt werken op de momenten dat het jou uitkomt. Wel is het goed een aantal zaken vooraf te regelen, maar als je hier rekening mee houdt, wordt jouw webshop ongetwijfeld een succes!••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond