Home » Top 5 buitenspeeltuigen voor een kidsproof tuin

Top 5 buitenspeeltuigen voor een kidsproof tuin

Frisse lucht en zonlicht zijn belangrijk voor kinderen. Elke dag even buitenspelen is naast leuk dus ook hartstikke goed en gezond. Er wordt geadviseerd om per dag minimaal een uur buiten te zijn en 30 minuten te bewegen. Met buitenspelen combineer je dit beide! En hoewel misschien elk kind wel een heuse speeltuin in zijn achtertuin zou willen hebben, is niet elke tuin er op gemaakt. Toch kun je met veel verschillende speeltuigen voor buiten ook jouw tuin kidsproof inrichten en zorgen voor elke dag buitenspeelplezier!

Speeltuigen in je tuin

Alle onderstaande onderdelen zijn veel los, maar ook samen verkrijgbaar. Je hebt speeltuigen die alles bevatten, ideaal al je een grote ruime tuin hebt en hier ook het budget voor hebt. Maar juist omdat dit niet altijd beide zo is, kun je alle onderdelen ook super leuk los in je tuin plaatsen. En voor de handige papa’s en mama’s zijn er veel mogelijkheden om iets zelf te maken.

Trampoline

Op de vijfde plaats zet ik een trampoline. Kinderen zijn er gek op. Lekker ravotten, wild doen en al je energie kwijt. Op 5 omdat het niet iets is wat je zomaar even zelf maakt of met een klein budget koopt. Daarnaast neemt het wat ruimte in beslag en stiekem zit ik als ouder nooit helemaal rustig als de kids er weer met zijn alle op tekeer gaan.

Speelhuis

Op 4 plaats ik een speelhuisje. Je hebt ze in alle soorten en maten. Gewoon een schattig huisje op de grond of een stoere hut op palen. Kinderen kunnen hun lol op door bij elkaar op visite te gaan, zich erin te verstoppen of hele rollenspellen uit te spelen in en rond het huisje. Kleed het leuk aan met wat stoeltjes en een thee serviesje, of maak er een bedje in. Een plek waar je kinderen hun fantasie de vrije loop kunnen laten en zich uren kunnen vermaken. Een tip is wel om als je de lucht in gaat te werken met rubberen val mtegels om zo de veiligheid van je kinderen te waarborgen.

Zandbak

Op 3 plaats ik de zandbak. Als ouder ben je vaak of fan of juist niet. Voor kinderen ligt dat simpeler, een zandbak is natuurlijk hartstikke leuk! Het leuke aan een zandbak is dat het voor kinderen al snel interessant is. Dat voelen, knoeien en graaien! Maar ook als ze al wat ouder worden is taartjes van zand bakken stiekem nog best wel leuk.

Tipje is een zandbak die af te sluiten is, zo houdt je de dieren uit de buurt eruit want die vinden het vaak een ideale WC en daar zit jij als ouder echt niet op te wachten. Verder kan een zandbak qua grote en vormgeving ideaal aangepast worden aan elke tuin en kun je als je een beetje handig bent, hem zo zelf maken!

Glijbaan

Op 2 plaats ik de glijbaan. Ook deze heb je in verschillende maten en vormen. Zo kun je een losstaande peuter- of kleuterglijbaan kopen of kan een glijbaan gemonteerd worden aan je speelhuisje. Je hebt er wat ruimte voor nodig doordat een glijbaan vrij lang is, maar een glijbaan is al snel leuk. En waar je peuter misschien nog een handje nodig heeft gaat je kleuter er in allerlei rare posities vanaf en is niets te gek!

Lees ook: Spelen met water in de tuin of op je balkon

Schommel

Het was even afwegen maar op plaats 1 kies ik voor de schommel. Vooral vanwege de veelzijdigheid ervan. Het neemt wat ruimte in want zowel in de breedte als in de lengte heb je een aantal meter nodig. Maar je kunt er zo ontzettend veel mee. Te beginnen met een babyschommel waarin je kleinste al enorm veel pret zal hebben. Natuurlijk kennen we de gewone schommel om op te zitten. Maar er zijn zoveel alternatieven. Maak een autoband aan een touw om mee te slingeren. Of wat dacht je van zo een gave nestschommel waar je met vriendjes en vriendinnetjes samen op kan? Een touw met wat flinke knopen erin en je hebt een klimtouw en ook zijn er ringen of rekstokken verkrijgbaar om de gaafste kunstjes op te doen. En natuurlijk let je ook hier weer op een valveilige ondergrond.

Kies of combineer, koop of bouw en zorg voor uren speelplezier in je eigen tuin!••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond