Home » Dé top 5 babymusthaves!

Dé top 5 babymusthaves!

Tot ons grote geluk zijn wij in verwachting van ons tweede kindje. Terwijl ik dit schrijf ben ik 23 weken zwanger en weten we ook al dat het een meisje is! Een zusje voor Siem, echt fantastisch. Siem is ruim 5 jaar wanneer we zijn zusje verwachten, dus we moeten ons echt weer even opnieuw onderdompelen in alle babymusthaves.

Nu is dat laatste me op het lijf geschreven, want ik kan nogal doordraven in de zoektocht naar de mooiste, fijnste en meest praktische spulletjes. Deze zoektocht begon op onze eigen zolder. Want, wat hadden we nu eigenlijk nog staan? Ondertussen zocht ik ook even zo’n handig uitzetlijstje op internet en werd ons vrij snel duidelijk dat we ondanks dat het ons tweede kindje is, toch behoorlijk wat mochten gaan shoppen!

“Je wilt immers het beste voor je kindje toch?”

In de wereld van babybenodigdheden zijn talloze shops te vinden, een wirwar aan merkjes die stuk voor stuk pleiten dat zij het beste kunnen bieden voor jouw (toekomstige) kindje! Nou, vind daar je weg maar eens in en probeer dan maar eens tot beslissingen te komen. Met name bij een eerste kindje ben je daar mijns inziens nog meer vatbaar voor, want dan is echt alles nieuw en ben je ontzettend gevoelig voor alle verkooppraatjes. “Je wilt immers het beste voor je kindje toch?” Dat is een van de uitspraken die wij zes jaar geleden kregen te horen in een mega babywinkel. Ik gok dat het vast ook herkenbaar is.

Difrax: Wij zijn fan vanaf dag 1!

Met deze blog wil ik graag een merk uitlichten dat Oer Hollands is! Ik licht juist dit merk uit, omdat wij vijf jaar geleden vanaf dag één al fan zijn geworden.
Het merk is namelijk Difrax! Welbekend onder jonge ouders. Het merk bestaat al sinds 1967. Het doel van de producten die worden ontwikkeld door Difrax is om het jonge ouders iets makkelijker te maken. Dit doen zij door innovatieve producten te blijven ontwikkelen en bestaande producten continue te verbeteren. Door een klein beetje hulp van deze praktische producten kun jij meer van je kindje genieten. Dat is natuurlijk waar het om draait.


Dat laatste is ook exact waarop ik mijn keuzes nu meer baseer. Ik merk dat ik in de aanloop naar de geboorte van ons tweede kindje eerder praktische keuzes maak. Zo kan ik me bijvoorbeeld nog die ene sterilisator herinneren waarin alles net niet paste, of dat pannetje kokend water waarin ik speentjes stond uit te koken, of die fles die midden in de nacht met een krijsend baby’tje op mijn arm warm gemaakt moest worden. Nou, ik heb geleerd.. dit kan anders!

5 ultieme babymusthaves

Op Difrax.com koos ik 5 ultieme babymusthaves uit, die ik graag met jullie deel! Uiteraard ben ik me ervan bewust dat dit mijn musthaves zijn en dat jij wellicht een totaal andere keuze zou maken. Juist dat is helemaal oké, want daar draait deze blog ook om. Dat je keuzes maakt die bij jou / jullie passen en die voor jullie praktisch zijn. Het mooie is dat Difrax zo’n breed assortiment heeft dat dit zeker weten te vinden is.

Babymusthave nr 1: Flesjes

Siem was een ontzettend hongerige baby. De kraamverzorgster had nog niet eerder “zoiets” gezien. Oke…
Nou laten we het houden op een gezonde, goede eetlust die hij tot de dag van vandaag heeft weten te behouden! Bij Siem hebben wij meerdere flessen uitgeprobeerd totdat we de juiste fles voor hem hadden gevonden. Ergens hoop ik dat dit deze keer makkelijker gaat en dat ons meisje tevreden zal zijn met deze fijne flessen!


Wij hebben gekozen voor de newborn starterset. Want hoe leuk ik de gekleurde flesjes in de losse verkoop ook vind, heb je met deze set gewoon ontzettend waar voor je geld.
In deze doos zit namelijk:
2 x S-babyfles natural 170 ml wit
2 x S-babyfles naturel 250 ml wit
1 x fopsfeen natural 0-6 maanden wit
1 x fopsfeen dental 0-6 maanden wit

In dit pakket vind je dus maarliefst vier flesjes en ook nog eens twee speentjes. Alles is daarnaast lekker neutraal van kleur en dat maakt het een ideale startersset. Het voordeel van deze set is in totaal 35%! Dat is behoorlijk toch? Waar je normaal gesproken voor deze zes losse items €50,95 zou betalen, kost deze totale set €29,99.
Die besparing is zeker meegenomen als je het mij vraagt, aangezien je toch aardig wat nodig hebt voor die lieve kleine schatjes.
De flessen kun je gebruiken voor zowel afgekolfde borstvoeding of flesvoeding, daarmee zijn ze vrijwel onmisbaar in het eerste levensjaar van je baby.Belangrijk om te vermelden vind ik is dat de S-vormige flesjes een Anti colic systeem hebben! Dit is namelijk ontwikkeld om darmkrampjes, boeren en spugen zoveel mogelijk tegen te gaan.
Het anti-koliek ventiel in de bodem in combinatie met de unieke S-vorm zorgen ervoor dat de voeding niet met lucht vermengt wordt en voorkomt vacuüm zuigen. Lucht in de darmpjes veroorzaakt voor het gros die vervelende krampjes en dat ga je middels deze methode zoveel mogelijk tegen.
Daarnaast wordt de tepelvormige flessenspeen met soft coating heel goed geaccepteerd door kindjes en dit maakt juist deze fles zo geschikt in combinatie met borstvoeding.

Mocht je het fijn vinden om nog meer details te weten over deze flesjes of het brede assortiment hiervan, check dan zeker even dit filmpje voor een duidelijke uitleg:  https://youtu.be/Uu66-cxf5CM

Babymusthave nr 2: De magnetron sterilisator

Een sterilisator is wat ons betreft ook echt een musthave. Omdat je kleintje nog niet zo’n goede weerstand heeft als jij, is het extra belangrijk dat je de babyflessen goed schoonmaakt en houdt.

Deze sterilisator van Difrax is super eenvoudig in gebruik en biedt gegarandeerd de juiste hygiëne voor je kindje. Dat hij door zijn uiterlijk niet misstaat in de keuken is natuurlijk bijzaak, maar wel leuk!
Binnen enkele minuten doodt de magnetronsterilisator schadelijke bacteriën op de babyartikelen. Het is een ruim model waarin maar liefst 4 flesjes passen, spenen en fopspenen passen. Ook borstkolf onderdelen van Difrax passen in de sterilisator en daarnaast heeft hij ook een aansluiting om de moedermelkslang van de Difrax borstkolf mee te steriliseren.


Wat ik persoonlijk heel erg handig en vooral ook ruimtebesparend vind is dat het binnenrek ook te gebruiken is als afdruiprek, waardoor je de S-flessen niet hoeft af te drogen! Dat scheelt weer ruimte op je aanrecht of in je keukenkastjes en belangrijker nog; tijd! Tijd die je lekker kunt besteden aan je baby of aan jezelf.

Ik heb gelezen dat je tegenwoordig de flesjes ook in de vaatwasser mag zetten (dit was een absolute No Go in de tijd van Siem), maar persoonlijk zou ik toch altijd bang zijn dat er zeepresten, restafval of ander vuil in de fles achterblijft. Vervolgens zou ik dan nog extra tijd kwijt zijn om deze goed na te spoelen, dus voor mij geen twijfel mogelijk; wij gaan voor deze sterilisator!

Babymusthave nr 3: Babyborstel en kam set

Je kindje lekker badderen, afdrogen met een zachte hydrofiele doek, wikkelen in de meeste zachte badcape, verwennen met een verzorgende lotion. Ik kan bij die gedachte echt alweer helemaal wegzwijmelen, heerlijk. Ik kan het zelfs al een beetje ruiken, als ik mijn best doe! 😉  
Daarbij hoort ook een super zachte babyborstel en een kammetje! Ideaal om die fijne donshaartjes in “model” te brengen!

Nu ben ik eigenlijk helemaal niet van de echte roze baby items, maar toen ik de keuze had tussen een een wit / grijs setje en deze beauty’s was de keuze makkelijk. Ons meisje gaat die fellere kleurtjes waarschijnlijk toch het meest interessant vinden en door de zachte handvaten kan ze deze al vlotter zelf vasthouden. Wanneer ze dan toch verwonderd naar het mooie kleurtje kijkt, kan ze zichzelf meteen bewonderen in het spiegeltje. Wat een fantastisch idee van Difrax, daarmee was ik echt om!


Ook wil ik nog een ultieme lifehack met jullie delen, die ik had willen weten ten tijde van Siem zijn babytijd. Siem had een tijdje behoorlijk last van berg. Berg zijn die vettige, geel gekleurde schilfers en korstjes die zich op de hoofdhuid van je baby kunnen vormen. Nu blijkt dat je door een gaasje in het kammetje te schuiven, super eenvoudig die schilfertjes kunt verwijderen! Mocht ons meisje ook berg krijgen, dan gaan wij deze lifehack zeker toepassen!

Babymusthave nr 4: Baby manicure setje Deluxe

Wanneer we dan toch al bezig zijn in de hoek van de uiterlijke verzorging, mag dit niet ontbreken! Door de nageltjes van je baby kort te houden, voorkom je dat je baby zijn / haar gezichtje openkrabt.
Als je baby nog jonger dan 3 maanden is kan je zijn / haar nagels het beste vijlen, omdat ze dan nog erg zacht zijn. Wanneer je ze dan knipt, kunnen ze dubbel klappen in de schaar. Vijlen is wat dat betreft minder spannend dan knippen in die mini-nageltjes.

In deze Difrax baby manicureset zit een schaartje met afgeronde punten, nagelknippertje met extra veel grip een een duurzame zachte glasvijl. Onmisbaar!

Babymusthave nr 5: De bijtring

Dit item gebruik je niet meteen van de geboorte, maar vanaf 3 maanden,
Het moment waarop je gaat merken dat je kindje gaat kwijlen, onrustig is, met het handje naar de mond reikt en waarschijnlijk niet de beste nachten doormaakt.

Kortom, het moment waarop de eerste tandjes door gaan komen! Dit kan bijzonder pijnlijk zijn voor je kindje en het enige wat je als ouder wil is deze pijn verlichten. Van nature willen kindjes op dat moment op alles kauwen wat maar binnen handbereik is.
Wij gaan er met deze innovatieve bijtring voor zorgen dat ze op het juiste kauwt!


Heel bijzonder is namelijk dat Difrax in de ontwikkeling van dit product een samenwerking is aangegaan met logopedisten. Samen hebben zij een 3 in 1 bijtring ontwikkeld en deze bestaat dus uit drie verschillende texturen.
Dit product helpt het tandvlees te kalmeren en verlicht de pijn. Los daarvan is het ook nog eens hartstikke educatief! Dit laatste komt door door de gebogen en open vorm, waardoor hij makkelijk vast te pakken is. Hiermee wordt de fijne motoriek gestimuleerd.

Wist jij al dat een baby wordt geboren met twintig tandjes onder zijn / haar tandvlees?
Rond de leeftijd van 6 maanden komen de eerste voortandjes door, maar in de periode tussen 3 en 6 maanden kan je baby hier dus al behoorlijk last van hebben!
Later, tussen de 16 en 22 maanden komen de hoektanden door en als laatste komen tussen de 25 en 33 maanden de grote kiezen door.
Uiteindelijk gaat je baby natuurlijk enorm plezier hebben van die mond vol prachtige tanden, maar de weg daarnaartoe is niet eenvoudig voor ze en daarom is dit wat mij betreft een echte musthave!

Nog veel meer..

Dat waren alweer de 5 babymusthaves, die wat mij betreft dus onmisbaar zijn.
Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik met gemak een top 10 had kunnen maken, want Difrax.com biedt nog heel veel meer. Zo hebben zij de “oude” flessenwarmer uit het assortiment genomen en wordt er op dit moment een vernieuwde versie ontwikkeld.
Wij hadden in de babytijd van Siem geen flessenwarmer, maar zodra Difrax de vernieuwde flessenwarmer op de markt brengt ga ik deze direct bestellen. Dat lijkt me namelijk ook echt de meest ideale musthave!

Difrax is niet voor niets marktleider in het segment babyflessen en fopspenen, want deze zijn gewoon top in gebruik! Door de innovatie die Difrax continue doormaakt blijven zij een van de meest gekozen merken wanneer het gaan om al de bovengenoemde babymusthaves.

Win mijn 5 babymusthaves!

En weet je wat nu zo ontzettend leuk is? Jij kan deze 5 babymusthaves met een totale waarde van € 81,95 winnen!
Hoe? Dat vertel ik je graag:
Vertel ons in de reacties hieronder of op Facebook wat jou meest favoriete Difrax product is!
De winnaar wordt op 5 oktober bekend gemaakt!
* Update: de winnaar is bekend! Proficiat Marijke van Stiphout! Jij wint het babymusthaves pakket! Je ontvangt een e-mail van ons *

Productspecificaties:

 • Newborn Starter Set Difrax € 29,99
 • Magnetron Sterilisator € 32,99
 • Baby borstel en kam set – Roze €6,99
 • Baby manicure set – deluxe €6,49
 • De 3 in 1 bijtring €5,49


••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties
 • Je hebt gelijk. Difrax is echt een super fijn baby merk. Met ons zoontje hebben we vele flesjes geprobeerd en Difrax bleek echt het fijnste te zijn. Hierdoor had hij ook minder last van krampjes. Ik ben nu (net als jij) ook zwanger van de 2e. Wij verwachten het iets later.. begin maart 🙂 dit pakket zou dus top uitkomen voor ons 2e wondertje

 • De flesjes van Difrax hebben we hier bij de eerste met veel plezier gebruikt. Dus voor de tweede gaan we die zeker weten ook weer gebruiken. De andere Difrax-producten heb ik nooit gebruikt, maar klinken wel als een goede aanvulling. Zeker die magnetronsterilisator komt hoog op mijn verlanglijstje te staan.

 • Wat leuk dit. Ik gebruikte bij mijn dochters altijd de difrax flessen en nu we ons 3 de meisje verwachten ben ik zeker van plan om deze opnieuw te gebruiken. Ook gebruikte ze een bijtring met een doekje aan, deze was zo handig. Door het doekje geraakte je het niet snel kwijt wat echt wel handig was.

 • De newborn starterkit van Difrax zouden wij heel goed kunnen gebruiken. Ik ben zwanger van baby nummer 3, en bij nummer 1 hebben wij veel plezier van de Difrax-flessen gehad. Maar aangezien dat al 5 jaar geleden is, kunnen wij wel nieuwe flessen gebruiken
  De flessen en spenen van Difrax zijn allebei onze favorieten

 • Wow leuk en fijn om alle info te lezen over de Difrax producten. Ik heb er al veel goede verhalen over gehoord. Ik heb er zelf nog geen ervaring mee maar in april 2021 krijgen wij een tweeling en dit pakket zou zeker van pas komen!

 • Wat leuk, nu een meisje! Probeer echt te genieten van je zwangerschap, ondanks deze rare tijd.. Ik merk dat ik dat soms zelf te weinig heb gedaan, want ‘paraderen’ met je mooie buik is erg lastig in corona-tijd.

  Ons favoriete product van Difrax is de magnetronsterilisator. De magnetronsterilisator is super makkelijk in gebruik, de flesjes van Digrax passen er perfect in en zo klaar! Een paar minuten in de magnetron, even laten staan en weer klaar voor gebruik. Dat komt perfect uit met een newborn, want het kost mij vrijwel geen tijd om zijn spulletjes te steriliseren.

 • wat ontzettend leuk en handig voor mn kleintje die we in maart mogen verwachten! We kunnen niet wachten 🙂 Super leuk om alvast wat uitzet hiervoor te hebben.

 • ter aanvulling: favoriet Difrax product: geen idee, wordt mijn eerste kindje. Maar hoor hele goeie dingen over de difrax S fles. Fijn tegen lucht en krampjes. We zullen het nog moeten ervaren 🙂

 • De bijtringen van Difrax zijn heel fijn! Wat heeft onze zoon daar veel gebruik van gemaakt! NU voor de volgende baby een meisje! Net als jij! Ik ga veel inslaan maar de bijtringen zeker!

 • De flessen van Difrax zijn top! Bij mijn zoontje eerst brown flessen gebruikt maar snel overgegaan op Difrax! (ook de spenen van Difrax) de andere producten heb ik nog niet geprobeerd, maar zou dit graag willen proberen bij mijn tweeling die elk moment geboren kan worden

 • Ik heb de Difrax-flesje ook met tevredenheid gebruikt. Deze set zou ik graag willen winnen voor mijn schoonzusje die het goed kan gebruiken!

 • De magnetron sterilisator hebben wij ontzettend veel gebruikt voor onze tweeling. Deze set zou ik graag cadeau doen aan een vriendin

 • Allereerst , mijn felicitaties voor je zwangerschap. Wat mooi dat het een meisje wordt. Tijd om mooie meisjes naam te bedenken.( tip, Nanda is een mooie , niet veelvoorkomende naam)

  Mijn kinderen zijn inmiddels zo groot dat ze zelf aan kinderen denken.
  Toen ze nog klein waren, heb ik borstvoeding gegeven. En weinig tot geen ervaring gehad met Difrax.
  Wat wel heel handig geweest zou zijn is de nr 4: Baby Manicure set Deluxe.
  Maarrrrrrrr nu is de vrouw van een collega van mijn man, zwanger . Sterker nog, ze kan elk moment bevallen. Dit zou hun plezier geven.Dit zou een perfecte kraam cadeau zijn.

  Succes en een fijne dag verder.

 • difrax is inderdaad erg fijn! ik geef ons meisje nog volledige borstvoeding, maar nu deze mama weer is gaan werken, sinds kort, krijgt ze ook bv uit flesjes, en het is toch wel makkelijks als er standaard 1 fles bij de oma’s zou liggen, best wel wat mee te sjouwen…ook naar het kinderdagverblijf, dit pakket zou erg welkom zijn en zeker van pas komen! ik zou niet anders willen dan difrax!

 • Wij gebruiken de difrax flesjes en speen op dit moment voor ons tweede kindje die echt te veel last had van andere merken flessen en het bevalt ons heel goed. Ben zelf heel benieuwd naar de magnetron sterilisator! Zou echt goed uitkomen hier voor ons mannetje die niet eens 1 maand oud is <3

 • Wat leuk. Mijn favo product zijn de speentjes. Mijn zoontje is 3 weken en deze gebruik ik al. Echter zou ik het pakket graag willen winnen voor mijn lieve schoonzusje die nu 22 weken zwanger is. Dan kan ik haar hiermee verrassen.

 • Ik doe heel graag mee voor een vriendin die pas bevallen is. mijn favoriete product was de magnetron sterilisator..

 • ik heb zelf geen kinderen maar weet dat vriendinnen er wel weg van zijn dus ik zou hun hier graag mee verrassen voor hun kleine wondertje

 • Ik vond/vind de Difrax pakjeshouder altijd erg handig, dit voorkomt knoeien en morsen met pakjes drinken (waar kinderen vaak in knijpen)

 • Helemaal mee eens! Difrax blijft nummer 1. Naast dat de flesjes ideaal zijn in gebruik zien ze door hun design er ook mooi uit. De flessen staan dan ook op nummer 1. Daarnaast vind ik hun bijtring ook erg fijn. Deze set zal ik dan ook gunnen aan mijn zwangere vriendin zodat zij ook net zoveel plezier van difrax kan hebben.

 • De Difrax borstkolf vond/vind ik persoonlijk een heel fijn product. Onze eerste (nu bijna 2) heeft 6 maanden borstvoeding gehad, maar omdat ze erg intens aanhapte was het beter voor mij om te kolven, en met de fles te geven. Met ups en downs (qua humeur) heb ik het toch 6 maanden met plezier gedaan. Nu is nummer twee onderweg (due eind februari ’21), en gaat de borstkolf weer uit te kast gehaald worden! Graag zou ik mee dingen naar deze mooie prijs, want Difrax gebruik je alleen het beste in combinatie met Difrax!

 • De flesjes zijn mijn favoriet, die heb ik bij mijn andere 2 kinderen ook gebruikt na eerst 3 maanden borstvoeding te hebben gegeven. Bij mijn jongste mannetje die morgen 4 week is wil ik deze ook weer gaan gebruiken, dit zou dus heel goed van pas komen!

 • Ik ben nog een hele nieuwe (bijna) moeder en heb nog weinig ervaring met babyspulletjes. Natuurlijk heb ik me al suf georiënteerd, maar vind het nog lastig om een keuze te maken en aan te geven wat mijn favorite product van Difrax is.

 • Ik ben fan van de Difrax flessen. Ze liggen lekker in de hand en de buiging in de hals is ook nog eens goed voor je kleintje. Fijne flessen, die lang meegaan! Ik doe graag mee!

 • Mijn zusje is fan van Difrax. Op haar aanraden heb ik hier ook al een flesje van gekocht. Een mooie mooie aanvulling zou deze set zijn zodat ik zelf ook kan ervaren hoe goed Difrax is.

 • Zelf geen ervaring en (nog) geen kinderen, dus ik kan niet zeggen wat mijn favoriete product is. Ik doe graag mee voor mijn twee vriendinnen, die na een lang (en duur) traject samen hun eerste kindje mogen verwelkomen ❤

 • Erg mooie en fijne producten van Difrax.
  Ik vind de Magnetron Sterilisator een goed product, lijk me erg handig.
  Ik doe erg graag mee Groetjes Anneliese

 • de flesjes zijn hier favoriet met name omdat ons zoontje door het gebruik van deze flesjes minder darmkrampen heeft

 • Wij verwachten ons eerste kindje in maart, zou nog niet weten welke flesjes goed zijn dus.. wel gehoord dat dit een goed merk is!

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond