Home » Op ontdekkingsreis rond de wereld met de tiptoi starterset ‘Mijn grote Wereldatlas’

Op ontdekkingsreis rond de wereld met de tiptoi starterset ‘Mijn grote Wereldatlas’

Een interactief systeem waarmee je met boeken, spellen en puzzels kunt spelen en leren. Dat is tiptoi® in een notendop. Tot het al groot assortiment is nu nog iets toegevoegd: de tiptoi starterset ‘Mijn grote Wereldatlas’. Startersets komen altijd met een tiptoi®-stift en in dit geval een boek en grote wereldkaart.  Hiermee kunnen kinderen op een ware ontdekkingsreis rond de wereld gaan en leren ze op een speelse manier de continenten, zeeën, landen en hoofdsteden kennen. Zoals je misschien wel weet kan de stift verhalen vertellen, een spel uitleggen en/of muziek spelen. Het boek kost €39,99 en is geschikt voor kinderen vanaf 5 tot 8 jaar. Ik heb Raisilyn gevraagd om het wereldatlas boek voor mij te testen en haar mening in een review te delen.

tiptoi starterset mijn grote wereldatlas

Door Raisilyn | Mary-Lou vroeg aan mij of ik een review over het spel ‘Mijn grote wereldatlas’ wilde schrijven. Hmmm… kon ik dat wel?! Dat weet ik niet hoor… Ik wilde eerst in alle rust het spelletje gaan opzoeken op het internet. ’s Avonds in alle rust het spel opgezocht. Het leek mij een leuk spel! Waarschijnlijk ook goed voor mijn eigen ontwikkeling dacht ik hahaha…

Van start met de tiptoi wereldatlas starterset

Je kunt niet gelijk beginnen kwamen wij achter. Om maar gelijk met het negatieve te beginnen, voor zover je het negatief kunt noemen. In de stift moeten batterijen gedaan worden en er moeten wat bestanden gedownload worden. Dit duurt even, maar hierna konden we eindelijk van start. Mijn bijna 5 jarige en ik op de grond in de woonkamer met de stift, boek en wereldkaart. Toen we eenmaal door hadden wat de bedoeling was, werd het echt leuk. Ze drukte graag zelf met de stift op dingen die haar interessant leken. Ze werd steeds enthousiaster. Erg leuk om te zien.

tiptoi starterset

Lees ook: spelletjes voor peuters: “Etenstijd op de boerderij”

Mooi en leerzaam

We hebben het spel een paar keer gespeeld. Het bevat veel informatie. Aangezien ze nog best jong is, heb ik het simpel gehouden. Afrika en Zuid Amerika waren favoriet. Alle dierengeluidjes kwamen langs. Één keer drukken hoor je het geluid dat het dier maakt. Druk je nog een keer dan hoor je de naam en informatie over het dier. Ik vind het een heel mooi en leerzaam boek. Echt een aanrader. Je kind leert heel veel (jij zelf ook) en kan daarna ook de spelletjes gaan doen die erin staan. Voor mijn dochter waren ze nog te moeilijk. Dan is 5 jaar nog wel jong. Naarmate ze ouder wordt, zal ze meer en meer gaan begrijpen en kunnen spelen. Het spel groeit als het ware mee en blijft hierdoor lang boeiend.
 
 
 
Dit artikel bevat een product dat ik opgestuurd heb gekregen om mijn eigen mening hierover te vormen en te delen. 
 ••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond