Home » 4x tips om je woonkamer optimaal in te richten

4x tips om je woonkamer optimaal in te richten

Wil jij graag de ruimte in je woonkamer zo slim mogelijk indelen? In deze blog vind je 3 tips om je woonkamer zo optimaal mogelijk in te delen.

Wil jij graag de ruimte in je woonkamer zo slim mogelijk indelen, zodat je woonkamer er ruimtelijker uitziet? In deze blog vind je 3 tips om je woonkamer zo optimaal mogelijk in te delen en ruimte te besparen.

1. De televisie ophangen

Bijna alle tv’s kun je bevestigen aan een tv-beugel, zodat je tv aan de muur hangt. Het grote voordeel hiervan is dat je geen tv-kast nodig hebt. Die tv-kast is namelijk écht zo’n meubel dat behoorlijk veel ruimte inneemt in je woonkamer en dus niet perse nodig is. Door ervoor te zorgen dat je geen tv-kast neer hoeft te zetten, houd je meer ruimte over voor bijvoorbeeld een gezellige salontafel, zonder dat het te druk oogt.
Wanneer je een televisie met Ambilight hebt, is het extra mooi om je televisie aan de muur te bevestigen met een tv-beugel. De kleuren komen dan namelijk prachtig uit op de muur en geven jouw ogen rust tijdens het kijken.

2. Dressoir achter de bank

Wanneer je woonkamer niet klein is, zien we vaak veel ruimte tussen de bank en de televisie. Veel mensen zijn namelijk geneigd om de bank tegen de ene muur aan te zetten en de televisie tegen de andere muur. Zo heb je een behoorlijke afstand tussen de bank en de televisie en dus veel loze ruimte in het midden. Daarnaast oogt een woonkamer vaak júist voller als je de meubels in een vrij ruime woonkamer tegen de muren plaatst. Als je optimaal gebruik wil maken van de ruimte, zet je je bank iets meer naar het midden van de woonkamer. Op deze manier kun je een kast of dressoir achter de bank plaatsen, met voldoende ruimte ertussen. Dit zorgt in veel gevallen voor meer ‘lucht’ en ‘licht’.

3. Vloerkleed en salontafel

Een vloerkleed geeft je woonkamer een warme uitstraling en zorgt voor sfeer. Een hoogpolig vloerkleed ziet er prachtig uit, maar denk hier wel goed over na. Een hoogpolig vloerkleed vangt namelijk veel stof en rommel op en als bezoek met hun schoenen erop gaat staan, is dat toch wel even slikken. Ook met kleine kinderen is het misschien niet ideaal. Een laagpolig kleed is makkelijker schoon te houden en zorgt ook voor warmte.

4. De kleur

Als je de mogelijkheid hebt om je woonkamer of de meubels te veranderen qua kleur, ga dan bij een kleinere woonkamer voor licht. Wit doet het altijd goed in een kleinere woonkamer, omdat het ervoor zorgt dat de ruimte groter lijkt. Probeer ook niet teveel verschillende kleuren te gebruiken, want dan gaat het er al snel rommelig uit zien.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reactie

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond