Home » 5 tips voor een kindvriendelijke badkamer

5 tips voor een kindvriendelijke badkamer

Het kan soms een hele uitdaging zijn om je huis kindvriendelijk in te richten. In dit artikel richten we ons op een kindvriendelijke badkamer. Bij het ontwerpen van je badkamer is het slim om de badkamer meteen kindvriendelijk in te richten zodat hij nog jarenlang mee kan. Maar waar moet je nu aan denken bij het maken van een kindvriendelijke badkamer?

Wastafel

Bij het kiezen van de wastafel zijn er een aantal punten waar je op moet letten. Ten eerste let je op afgeronde hoeken in plaats van scherpe hoeken. Daarnaast zou ik altijd kiezen voor een dubbele wasbak. Bij iedere smaak past een bepaalde badkamerstijl. Gelukkig valt een dubbele wastafel altijd te realiseren zoals je bij deze badkamerstijlen kunt zien.

Op deze manier hoeven de gezinsleden niet op elkaar te wachten en dat geeft héél veel rust. Tot slot let je bij de wastafel op de hoogte. Het is belangrijk dat de hoogte voor jou als volwassene perfect is. Tijdelijk een lage wastafel voor de kinderen zou ik persoonlijk niet voor kiezen. De beste oplossing is dan natuurlijk gewoon een opstapje kopen. En vanaf een jaar of zeven kunnen kinderen met gemak goed bij de wastafel zonder opstapje.

Antislip

Neem antislip maatregelen in de badkamer. Een ongeluk zit in een klein hoekje en uitglijden in de badkamer kan gewoon echt voor flinke blauwe plekken zorgen. Als je voor een inloopdouche gaat, zorg dan dat je bij het uitkiezen van de tegels goed let op het antislip gehalte van een tegel. Hier zit veel verschil tussen. De ene tegel wordt veel gladder dan de andere wanneer hij nat is. Laat je dus goed informeren in de winkel. Als je online shopt, staat deze informatie gelukkig vaak ook bij de tegelsoort. Wil je het zekere voor het onzekere nemen, dan kun je natuurlijk altijd nog een losse antislip douchemat kopen. Ga je voor een douchebak, dan zijn er ook speciale antislip douchebakken.

Veilige kranen

Bij het kiezen van de kranen kun je letten op de warmte van het water dat er door heen stroomt. Met speciale thermostaatkranen wordt het water niet warmer dan 38 graden en kan je kind zich dus nooit verbranden. Daarnaast zou ik altijd kiezen voor douchekranen met een CoolTouch technologie. Deze worden aan de buitenkant niet heet. Zelf hebben wij deze helaas niet en het komt wel eens voor dat mijn zoon de douchekraan aanraakt. Dat is toch wel even behoorlijk heet en niet prettig. Gelukkig is er ook een oplossing als je geen CoolTouch kranen hebt. Er bestaan namelijk speciale kraanbeschermers die je over het warme gedeelte heen kunt schuiven. Op de site van Veiligheid.nl vind je meer informatie over kraanbeschermers en aanvullende tips over kindveiligheid.

Douche en bad

Als je voor een douchewand kiest, zorg dan dat je kiest voor glas van minimaal 8mm dik en ook speciaal veiligheidsglas. Zo voorkom je gevaarlijke ongelukken met uitglijden. Als je daarbij ook voor een bad kiest, dan is natuurlijk een bad met een lage instap het fijnste. Zo kunnen je kinderen met gemak het bad in en uit klimmen.

Kastjes en lades

Tot slot zijn daar dan nog de kastjes. Als je kinderen zelf hun tanden kunnen poetsen, is het natuurlijk fijn als zij ook bij de spulletjes kunnen. Heb je daarnaast ook spullen zoals medicijnen in de badkamer liggen waar de kinderen niet bij mogen? Het meest praktische is één meubel waarbij je één kastje of lade kindvriendelijk inricht en de overige deurtjes of lades beveilig je met speciale kindersloten.

Heb je een verbouwing van de badkamer in het verschiet? Leuk! Kijk dan eens naar deze badkamers en houd mijn kindvriendelijke tips in je achterhoofd bij het uitzoeken van de badkamer van je dromen.

 

 

Wat is jouw beste tip voor een kindvriendelijke badkamer?••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond