Home » Tips voor een kindvriendelijke badkamer

Tips voor een kindvriendelijke badkamer

Hoe maak je van je badkamer een fijne plek voor je kind? Waar hij veilig is, plezier kan maken en waar het badkamerinterieur ook op hem of haar ingericht is? Waar let je op en wat doe je dus absoluut niet?

Veiligheid voor alles!

Wat je ook doet of kiest, zorg dat de veiligheid van je kind voorop staat. In combinatie met water is een kind nooit veilig als hij alleen is. Wist je dat een peuter zelfs in een plas water kan verdrinken? Je kleintje beseft namelijk nog niet dat het zijn hoofdje uit het water op moet tillen! Blijf dan ook te allen tijde bij je kindje! Wat de inrichting betreft let je op dat er geen scherpe punten zijn waar je kind zich aan kan stoten. Zitten deze wel op zijn hoogte aan bijvoorbeeld de kastjes? Scherm ze dan af met de speciale hoekbeschermers. Zorg ook dat je kind zich niet kan verbranden aan te heet water. Koop een douchekraan die deze temperatuur voor je op de juiste aantal graden houdt. Met een thermostatische badkraan of douchekraan voorkom je een hoop ellende. Dit is dan ook een groot voordeel ten opzichte van een mengkraan. Natuurlijk controleer je altijd wel eerst of het water niet te heet is.

Spetterplezier

Een kind en water: een leukere combinatie is haast niet te bedenken. Bijna alle kinderen vinden het heerlijk om te mogen spetteren. Van je kroost verwachten dat ze muisstil in bad zitten is dan ook onmenselijk of zelfs onmogelijk. Zorg dan ook dat er gespetterd mag worden! Kies bijvoorbeeld voor glazen wanden die de spetters tegenhouden of een douchegordijn. Maar vooral ook een vloer die simpel droog te trekken is met een zwabber. De keuze voor gewoon tegelwerk of natuursteen is dan ook wel zo slim.

Lage instap of andere oplossingen

Een douche en al helemaal een inloopdouche is voor een kindje eenvoudig te betreden. Samen douchen in een ruime inloopdouche kan prima werken. Ga je voor een bad, dan zou je voor een verlaagd bad kunnen kiezen. Om zelf geen last van rugpijn te krijgen is het ook handig om een stoeltje of krukje te hebben waar jij op kan zitten terwijl je je kindje wast. En denk aan een antislipmatje in het bad!••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reactie

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond