Home » Tips voor een creatief spandoek

Tips voor een creatief spandoek

Spandoeken: je moet er vast en zeker een aantal maken in je leven. Een 25- of 50-jarige, een huwelijk, een geboren baby of een jubileum. Maar hoe maak je een creatief en origineel spandoek? Dat lees je in dit blog!

Zelf maken of bedrukken?

Bedenk allereerst of je het spandoek zelf gaat maken, of laat je een spandoek bedrukken. Persoonlijk zou ik kiezen voor bedrukken. Dit scheelt een hoop tijd en werk, en daarnaast ziet het er dan ook netjes uit. De bestanden kun je zelf aanleveren, dus maak een creatief ontwerp! Een handig gratis programma om bestanden in te ontwerpen, is Canva. Maar je kunt natuurlijk ook met Photoshop aan de gang als je hier goed in bent.

Zorg voor originele foto’s

De leukste foto’s, zijn de originele foto’s die niet iedereen kent. Speur je telefoon en computer af naar leuke (oude) foto’s voor op het spandoek. Probeer wel om de foto’s en tekst op elkaar af te stemmen. Gebruik je bijvoorbeeld veel foto’s? Zorg dan voor een kleine tekst. Dit geldt ook andersom. Het moet niet te veel worden en het moet goed te zien blijven.

Tip: vraag eens aan de ouders/familie om leuke baby- en kinderfoto’s. Die zijn altijd goed!

Maak een bijpassende tekst

De teksten op spandoeken zorgen vaak voor een hoop hilariteit. Een gênant moment, een leuk verhaal of grappige weetjes zijn de basis voor een perfecte tekst. Vind je het zelf lastig om dit te bedenken? Vraag dan eens rond binnen de vriendengroep of familie. Er zijn vast genoeg leuke momenten om te delen op het spandoek! Probeer de tekst ook aan te sluiten op de festiviteit. Voor een 25-jarige maak je natuurlijk een andere tekst, als voor een 25-jarig huwelijk.

Tip: laat de tekst door meerdere personen nalezen. Zo worden spelfouten gecheckt en wie weet borrelen er nog leuke ideeën op.

Heb jij al eens een spandoek gemaakt?••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond