Home » Tips voor de herfstvakantie

Tips voor de herfstvakantie

Voor mijn gevoel is de zomervakantie pas net afgelopen en zijn de kinderen pas kort weer naar school. Maar de herfstvakantie is alweer in aantocht. En stiekem is het natuurlijk ook wel heel gezellig om de kids weer een weekje thuis te hebben. In de herfstvakantie probeer ik altijd wat leuke dingen samen te doen. In dit blog deel ik onze favoriete activiteiten met je, lees je mee?

Tijdens een regenachtige dag

Helaas is mooi weer in de herfstvakantie niet altijd vanzelfsprekend en kan het ook veel regenen. Tijdens een regenachtige dag is het fijn om lekker thuis te blijven. Ga aan de slag met een mooie tekening, kijk een leuke film of laat de kinderen lekker spelen op de tablet of telefoon als ze deze hebben. Let er wel op dat de Wifi aan staat! Laatst waren mijn kids een spelletje aan het spelen op mijn telefoon terwijl de Wifi was uitgeschakeld. Om te zorgen dat de kosten niet te hoog worden, kun je zorgen voor een prepaid telefoon. Kijk bijvoorbeeld eens naar prepaid van Simyo. Tip: Online kun je gemakkelijk prepaid vergelijken. Hiermee voorkom je ongewenst hoge abonnementskosten!

Lees ook: De leukste uitjes voor in de herfstvakantie

Naar het bos

In de herfst vind ik het heerlijk om met mijn gezin in het bos te wandelen. Al die mooie herfstkleuren en vallende bladeren. Tijdens het wandelen laat ik de kinderen altijd de mooiste bladeren, kastanjes en eikeltjes zoeken. Deze nemen we dan mee naar huis en daarna kunnen we er thuis wat leuks mee knutselen of het huis herfstproof maken. Zo haal je een frisse neus buiten en heb je een creatieve
middag samen.

Lees ook: Knutselen in het thema herfst? Dit zijn de leukste herfstknutsels

Pretpark of dierentuin

Eerlijk is eerlijk, kinderen (en wijzelf) worden altijd blij van een dagje pretpark of dierentuin. Dit is natuurlijk een stuk duurder dan een herfstwandeling, daarom doen wij dit niet al te vaak. Maar tijdens een vakantie is het een favoriet dagje uit. Tip: kijk online naar voordelige aanbiedingen. Veel pretparken en dierentuinen hebben rondom de vakanties leuke aanbiedingen en arrangementen online staan.

Tips voor de herfstvakantie

Het is fijn om in de herfstvakantie leuke activiteiten met elkaar te ondernemen. Misschien heb je niet de luxe van vrije dagen en ben je voor het overgrote deel aangewezen op de BSO of familie. Maak er dan op de dagen dat je er wel bent, iets leuks van. Dat hoeft niet per se met alle toeters en bellen te zijn. Een wandeling in het bos waarbij je spullen verzameld om er thuis iets tofs van te maken zal vast al met luid gejuich worden ontvangen.

Wat is jullie favoriete activiteit in de herfstvakantie?••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond