Home » Tips voor buiten spelen in de winter

Tips voor buiten spelen in de winter

Eigenlijk maakt het de meeste kinderen helemaal niet uit wat voor weer het buiten is; spelen kan altijd. Toch wil je ze natuurlijk bij minder mooi en zonnig weer beschermen tegen de kou en nattigheid. Wat kun je kinderen aandoen bij slecht weer buiten?

Goede basis met thermokleding

Is het echt koud en guur dan is thermokleding zeker aan te raden. De stof is ademend, voert zweet snel af, geeft veel bewegingsvrijheid en is natuurlijk sterk isolerend. Onder de gewone kleding kunnen kinderen een laag thermo dragen in de vorm van bijvoorbeeld een shirt en legging.

Warme voeten met snowboots

Voor het Hollandse weer heb je soms zwaar geschut nodig. Zeker als je langer dan even buiten wilt zijn, is goed en warm schoeisel heel belangrijk. Gewone regenlaarzen zijn dan niet voldoende warm heb ik ervaren. Gelukkig zijn er gevoerde laarzen en snowboots. Uiteraard noodzakelijk voor de wintersport, maar ook in eigen land komen ze van pas. Het is regelmatig nat, koud en glibberig. Deze laarzen hebben vaak een grover profiel wat een beter grip geeft.

Droge kleren met een puddle suit

Spelen je kinderen graag in de modder? Geven ze niet om een spatje regen? Soms zijn alleen regenlaarzen en snowboots niet voldoende. Dan is een puddle suit ideaal om hun kleren én zichzelf te beschermen. Een puddle suit is een regenpak en overall ineen. Je hebt ze in allerlei leuke kleurtjes en ze gaan al vanaf de kleinste maatjes. Zo kunnen ze lekker hun gang gaan en blijven de kleren droog (en schoon 😉 ).

Lees ook: Voorkom bijziendheid bij kinderen met 20-20-2

Buiten spelen met minder mooi weer

Buiten spelen is op meerdere fronten goed voor je. Zo maakt je lichaam meer vitamine D aan én de kans op bijziendheid wordt aanzienlijk verkleint als je vaak buiten speelt. Het weer is alleen niet altijd even uitnodigend om naar buiten te gaan. Gelukkig kun je een hoop maatregelen nemen zodat je kinderen ook met minder lekker weer warm en veilig buiten kunnen spelen.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond