Home » Tips om water (en geld) te besparen met jouw badkamer

Tips om water (en geld) te besparen met jouw badkamer

Staat het water bij jou aan de lippen? In deze gevallen is het ook belangrijk om goed naar je badkamer te kijken.

In het afgelopen jaar zijn de kosten behoorlijk gestegen. Dit geldt voor het doen van boodschappen, maar ook voor de gas- en energierekening. Staat het water hierdoor bij jou aan de lippen? Of heb je het besef gekregen dat je toch moet gaan besparen? In deze gevallen is het ook belangrijk om goed naar je badkamer te kijken.

Mogelijk zonder dat je het doorhebt, breng je veel tijd in je badkamer door. Dit betekent dat je in de badkamer de nodige energie verbruikt, maar ook het nodige water. Aangezien ook de waterkosten maandelijks fors op kunnen lopen, is het advies om onderstaande tips te doorlopen.

Ga bewust met water om

Het is sowieso aan te raden om bewust met water om te gaan. Heb je je neus gesnoten en gooi je het stukje toiletpapier in de wc? Dan hoef je echt niet direct door te trekken. Je kunt dit meer dan prima laten liggen, totdat je hebt geplast of gepoept. Door vervolgens één keer door te trekken, heb je al het nodige water bespaard.

Ook bij het wassen van je handen kun je bewust met het water omgaan. Je hoeft echt niet je handen een minuut lang te wassen onder warm water. Nee, je handen worden ook al schoon door ze een paar seconden met koud water te wassen.

Investeer in een goede douche

Wist je dat je met een goede douche ook geld kunt besparen? Kies voor een goede douche met douchedeur, zodat de warmte lekker in de douchecabine blijft hangen. Dat zorgt ervoor dat het in de cabine lekker warm blijft, waardoor je de temperatuur niet al te hoog op hoeft te schroeven. Ook daar bespaar je geld mee.

Hierboven gaven we je het advies om het toilet niet al te vaak door te spoelen. In het verlengde daarvan is het aan te raden om kort te douchen. Het is echt niet nodig om bijvoorbeeld 10 minuten onder een warme douche te staan. Om nog meer water te besparen, is het advies om voor een waterbesparende douchekop te kiezen. Met zo’n douchekop bespaar je nog meer water en daarmee nog meer geld.

Zet de verwarming uit

In de badkamer is het echt niet nodig om de verwarming aan te zetten. Zodra je onder de douche stapt, is het namelijk al lekker warm. Bovendien breng je vaak slechts een paar minuten in de badkamer door. Je overleeft het echt wel als het tijdens die paar minuten iets kouder in de badkamer is. Hier bespaar je niet zozeer water mee, maar wel veel energie + gas. En daarmee ben je in staat om meer en meer geld per maand te besparen.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reactie
  • […] Bij het verbouwen van je badkamer komt veel kijken. Niet alleen kun je vaak zo’n anderhalve week geen gebruik maken van je douche, maar het kost ook nog eens veel geld. Hoewel…je kunt het natuurlijk zo gek maken als je zelf wil. En geloof me: een mooie badkamer kan écht wel low budget zijn! Ik geef je 4 tips voor een low budget badkamer. […]

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond