Home » Help een muis! Zes tips om muizen te verjagen!

Help een muis! Zes tips om muizen te verjagen!

Steeds meer mensen om mij heen hebben last van muizen. Die kleine beestjes die overal poepen en plassen. Niks om je voor te schamen, maar wel heel vervelend. In mijn blog geef ik je tips om de muizen je huis uit te jagen.

Tip 1 stop je etenswaar goed weg

Muizen kunnen goed ruiken, dus die kleine broodkorrels op de grond of het restje eten van je kond die weet hij dus te vinden. Zorg ervoor dat je je huis goed zuigt. Kijk daarna of er ergens nog eten staat. Stop je brood weg in de vriezer of in een metalen bak. Muizen vreten namelijk door het zakje heen. Kijk ook in je voorraadkast of daar nog producten zijn die in blik moeten. Koekjes, sultana’s, chips… Ze weten het te vinden en eten gewoon door de verpakking aan. Kijk gelijk ook of ze er zijn geweest. Is de verpakking kapot? Gooi het weg, want dan hebben ze eraan gegeten.

Tip 2 zoek de ingangen

Ga op zoek naar de plekken waar ze je huis naar binnen komen. Muizen hebben niet veel nodig. Een gaatje van een halve centimeter is al genoeg! Een kapotte rubber bij je deur? Vervang hem! Klein gaatje in de muur? Maak hem dicht! Er is een speciale muizenkit die je erin kan spuiten. Grotere gaten kan je opvullen met staalwol. Daar kunnen muizen namelijk niet doorheen. Kijk goed bij de deuren, onder je keuken, achter kasten, bij je muren en andere warme plekjes of plekken met eten. Daar zijn ze vaak te vinden

Tip 3 zoek hun route

Kijk waar jij veel muizenkeutels ziet. Heb je hun route ontdekt? De plekken waar ze vaak te vinden zijn is je keuken, achter je koelkast, achter je bank, bij je verwarming en je voorraadkast. Check al deze plekken en schrijf ze op. Zijn er plekken waar juist heel veel keutels liggen? Noteer dit, want deze plekken heb je nodig voor mijn vierde tip.

Tip 4 muizenval en gif

De plekken gevonden? Koop gif en vallen in de winkel en zet ze op deze plekken. Kleine kinderen? Er zijn mooie doosjes te koop waar het gif al in zit die moeilijk te bereiken zijn voor je kinderen. Daarnaast is het aan te raden het gif te plaatsen op plekken waar je kind niet komt. Leg de vallen op plekken waar ze veel zijn en het gif op de looproutes.

Tip 5 Eucalyptus en munt

Muizen vinden de geur van eucalyptus niks en ook munt is niet aan hen besteed. Maak je hele huis schoon met deze geur. Zet een bakje met eucalyptus in je keuken. Koop een plantje met munt. Let erop dat de geur sterk genoeg is en niet snel vervaagt. Anders heb je er namelijk nog niks aan.

Tip 6 koop een zender met ultrasound

Er zijn zenders te koop met ultrasound. Sommige hebben ook nog een functie om ervoor te zorgen dat ze niet aan je kabels gaan buiten. Je hebt er wel veel schillende soorten in. Kijk goed naar het aantal vierkante meters en waar het geplaatst moet worden. Sommige werken namelijk niet goed genoeg.

En nu?

Heb je nog steeds last van muizen? Ondanks alle tips? Dan is er een gaatje die je nog niet hebt gevonden. Er zijn bedrijven die langs komen om je te helpen, maar die vragen er veel geld voor. Zorg dat je jezelf goed voorbereid. Vraag of zij de overige gaatjes kunnen zoeken en kunnen dichten. Met twee afspraken moeten de muizen verholpen zijn. Leg ze uit wat jij al hebt gedaan en vertel wat jij van ze verwacht. Zo voorkom je onnodige kosten.

Ik wens je veel succes. Heb je vragen? Ik wil je altijd helpen!


Lees ook: Cv ketel onderhoud••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond