Home » Tips om je tuin klaar te maken voor het voorjaar

Tips om je tuin klaar te maken voor het voorjaar

Zodra het kwik stijgt krijg je spontaan zin om hele dagen buiten te zijn. Ook de tuin zoek je vaker op om tijd in door te brengen. Zien hoe de natuur letterlijk ontwaakt is heel erg fijn. Bloemen die in bloei staan, fluitende vogels, vlinders die af en aan vliegen en bomen die ontspruiten maken je lente gevoel compleet. Maar de winter laat meestal wel wat sporen na. Kan jouw tuin daarom eerst wel een kleine upgrade gebruiken? In dit blog deel ik een aantal tips met je hoe jij je tuin klaarmaakt voor het voorjaar. Lees je mee?

Onkruid wieden

Allereerst begin je natuurlijk met het overbodige weghalen: onkruid wieden. Niet per se de meest leuke klus om aan te beginnen, maar als je eenmaal bezig bent én resultaat ziet toch ook best bevredigend. Je tuin knapt er in ieder geval echt meteen van op. Als je in het vroege voorjaar begint en het goed bijhoudt scheelt je dat op den duur veel moeite. Wat de klus ook prettiger maakt is goed gereedschap. Sommige onkruidsoorten trek je er zo uit, maar soms moet er ook wat grover geschut aan te pas komen. Dan is een paar handschoenen, een onkruidsteker en een schoffel een must.

Een nieuwe loungeset

Is je tuin onkruidvrij? Goed bezig! Kijk daarna dan eens kritisch naar je tuinmeubilair. Kan het nog een seizoen mee of is het aan vervanging toe? Een fijne loungeset is onmisbaar om je tuin compleet te maken. Ontspannen zitten, liggen of hangen in het zonnetje, buiten eten op een mooie avond of om gezellig te borrelen met vrienden is wel zo fijn. Zelf zijn wij ook op zoek naar een loungeset en onze voorkeur gaat uit naar een houten loungeset zoals deze. Het gebruik van natuurlijke materialen vind ik namelijk heel mooi passen in onze tuin.

Is je loungeset nog in goede staat, maar zoek je alleen nog een fijn zitje om te relaxen of juist een goede plek om te eten? Dan is een lounge stoel of een tuinset met eettafel een mooie toevoeging! Wanneer je hiermee verschillende zit plekjes in je tuin creëert, kun je optimaal gebruik maken van de zon en desgewenst schaduwplekken.

Zorg voor groen en kleur in de tuin

Een tuin is wat mij betreft niet compleet zonder mooie planten of kleurrijke bloemen. Of je nu een groot stuk tuin hiervoor gebruikt, of wat plantenbakken plaatst: groen en kleur is altijd goed. Ook een balkon kan hier helemaal van opfleuren. Het voorjaar is de perfecte tijd om eventuele nieuwe planten en bloemen te zaaien. Zo kun je over een tijdje genieten van al het moois. Wil je liever geen planten of bloemen? Zorg dan bijvoorbeeld voor een stukje gras. Het voorjaar is namelijk ook het perfecte moment om je gazon aan te pakken zodat je snel kan genieten van een groen & mooi gazon gedurende het hele jaar. Je gazon verticuteren is daarbij belangrijk, dus let daarop. Zo heb je toch groen in je tuin en het is ook nog eens fijn voor je kinderen. Een win-win situatie.

Lees ook: Ik ben Mary-Lou en ik heb moestuintjes

Tips voor leuke tuinaccessoires

En dan komt de finishing touch: decoreren! Dit doe je bijvoorbeeld makkelijk met kleine accessoires die de boel opleuken en gezellig maken. Mijn favorieten:
* Solarlampjes
* Tuinposters
* Tuinkleden
* Tuinkussens met leuke quotes
* Gezellige kaarsen en kandelaars
* Moestuintje
* Eyecatcher plantenbakken

Tuin klaarmaken voor voorjaar

Met het zonnetje dat steeds harder gaat schijnen zoeken we graag een plekje uit in de tuin. Een fris drankje er bij en het lentegevoel is compleet. Wel zo prettig als je buitenplekje dan ook een fijne plek is om te zijn. Ga aan de slag met het onkruid, kijk wat er eventueel vervangen moet worden aan het meubilair en maak het af met leuke accessoires.

Is jouw tuin al klaar voor het voorjaar?••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond