Home » Omdat het leven al duur genoeg is… | 5 tips om geld te besparen

Omdat het leven al duur genoeg is… | 5 tips om geld te besparen

Hoe kun je besparen op eten? Is het mogelijk om minder geld uit te geven aan bellen? En andere kosten, hoe kun je die verlagen? Het leven is duur. Het is daarom niet zo gek dat we ons bezig houden met geld besparen. Zeker met een gezin kan dat lekker oplopen.

Besparen op eten

Met deze tip bespaar je niet alleen geld op eten, maar help je ook mee tegen voedselverspilling. Win-win dus. Hoe werkt het? Je download de app Too good to go, controleert of er eten bij je in de buurt wordt aangeboden, betaalt en haalt het op in de winkel. Wat je koopt is eten dat over is en hier betaal je een flink gereduceerde prijs voor. De deelnemende locaties zijn hotels, restaurants, supermarkten en bakkerijen. Hetgeen wordt aangeboden verschilt per keer.

Besparen op je boodschappen

Cashback en geld retouracties kennen we allemaal. Maar hoe vaak maak je er echt gebruik van? Steek je hand op als je het actieproduct wel koopt, maar vervolgens vergeet om geld terug te vragen. Oeps. No more! Met een app als Scoupy is het geld terug vragen van alle acties juist een fluitje van een cent. Gewoon een kwestie van een foto van je bon uploaden in de app. En alles bij elkaar kan het aardig oplopen.

Belkosten verlagen

Een goede manier om op je belkosten te besparen is met een Sim Only abonnement. Scherpe prijzen en geen dure toestelkosten die je via je abonnement moet afbetalen. Het lijkt me heerlijk! Voorlopig zit ik met mijn dure abonnement en droom verder van een Sim Only.

Budget interieur

Wist je dat je via veilingen een mooie inboedel op de kop kunt tikken? Via een site zoals bijvoorbeeld van BVA Auctions kun je goederen kopen uit een faillissement. Een nieuwe bank, lamp, kast, het kan allemaal. Op een veiling bieden is niet vrijblijvend en er zijn voorwaarden verbonden aan bijvoorbeeld afhalen. Je goed inlezen is een must, maar het is een goede optie om goedkoper aan spullen te komen.

Op is op

Mijn laatste tip is wat krenterig, maar levert echt heel veel op. Vaak lijkt een product op en breken we een nieuwe verpakking aan. Ik zeg met opzet “lijkt” want heb je weleens gezien hoeveel er nog in een zogenaamd lege verpakking zit? Je zult verbaasd zijn. Knip maar eens een tube tandpasta, bakboter of handcrème open. Ik kwam een keer verlegen te zitten om iets en sindsdien doe ik het bijna altijd met een aantal dingen.

 

Meer bespaartips? Lees ook:

Verzekeringen en kinderen: Waarom je na het krijgen van kinderen je verzekeringen moet nalopen

Met korting naar Safaripark Beekse Bergen? VakantieVeilingen!

 

 

Foto van Kwangmoozaa: supermarkt via Shutterstock••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond