Home » 3 Top tips om alle ballen hoog te houden | Moederdag bloghop

3 Top tips om alle ballen hoog te houden | Moederdag bloghop

“Hoe doe je dat toch allemaal?” Als ik voor de keren dat ik deze vraag gesteld kreeg een euro zou ontvangen… Net als veel moeders (misschien jij ook?) combineer ik het één en ander met het gezinsleven. Werk, het ondernemerschap en een sociaal leven. Dat “allemaal” lijkt zo op het oog trouwens reuze mee te vallen. Ik word er immers ook blij van! Toch voelt het soms wel overweldigend en heb ik moeite om de moetjes te bolwerken. Hoe ik het dan toch doe allemaal? Ik heb mijn 3 beste tips op een rijtje gezet en daar een leuk cadeautje aan gekoppeld voor de Moederdag bloghop.

Een goede planning

Sexier kan ik het helaas niet maken, maar zonder een planning zou ik niks zijn. Deze planningtools gebruik ik:

1. Cozi familieapp

Voor het gezin maken we samen gebruik van de app Cozi. Het is een gedeelde familieagenda waarbij je elkaar ook notificaties kunt sturen als je iets hebt toegevoegd. Elk gezinslid heeft een kleurtje en zo kun je afspraken per gezinslid toevoegen. Handig! Cozi heeft ook een fijne boodschappenlijst en takenfunctie. Er is een betaalde abonnement, maar wij doen het al jaren naar volle tevredenheid met de gratis versie (Android en IOS).

2. Trello

Zweerde ik voorheen alleen bij papier voor mijn eigen agenda, sinds kort maak ik gebruik van Trello. Het is bijna niet te doen om Trello in 3 zinnen uit te leggen, dus wie weet volgt er nog een uitgebreide blog. Want wat is het handig om al je taken te organiseren. Toch een kleine poging: Doormiddel van borden, lijsten en kaarten kun je een grote klus onderverdelen in hapbare brokjes. Denk aan een verjaardagsfeest (een bord). Daarvoor moet je onder andere uitnodigingen versturen en inkopen doen (2 kaarten). Uiteraard is het fijn om de voortgang van je hele Verjaardagsfeest project bij te houden door je kaarten te groeperen met bijvoorbeeld al gedaan of in afwachting van derden (lijsten). Ideale gratis planningstool voor moeders die het nodige georganiseerd moeten krijgen.

3. Papier

Tuurlijk kan ik alle losse notities, printables, notitieboekjes en planners die ik af en aan gebruik niet onbenoemd laten. Ondanks al het digitaal geplan, MOET ik schrijven. Waar dat op is, maakt me soms niks uit. Het helpt echt om mijn hoofd leeg te maken van alle ideeën. Wie schrijft die blijft. Ben je ook een schrijver? Lees dan vooral nog even door, want dan heb ik een fijn Moederdagcadeautje voor je!

Lees ook: Schijnbaar perfect of is het allemaal schone schijn?

Genoeg me-time inplannen

Een planning bijhouden én mij er aan houden (puntje van aandacht) is één als het gaat om het in juiste banen leiden van alles wat ik wil doen en combineren. Wat ik daarnaast heel belangrijk vind is genoeg me-time inplannen. Zonder bewust tijd voor mezelf vrij te maken, vliegen niet alleen de dagen voorbij, maar ren je jezelf ook voorbij. Ook in een druk gezin kun je hier tijd voor vinden. Het is vaak een kwestie van prioriteiten stellen heb ik gemerkt. Dit zijn kleine zelfzorg momenten die je elke dag kunt inplannen: uit een boek lezen, vroeg naar bed, een serie kijken, televisie uit en een spelletje spelen, sporten, wandeling na het eten, een bad nemen, afspreken met een vriendin of een pyamadag houden om maar iets te noemen. Het gaat er vooral om even niet iets te moeten doen.

Gelijkgestemden opzoeken

Ondanks een goede planning en tijd voor jezelf nemen, loopt het geregeld anders dan je voorzien hebt. Dat is nu eenmaal het leven! Hoe fijn is het dan om iemand te hebben die zegt: Joh! Je hebt je best gedaan, morgen weer een dag. Ik kan je vertellen, die zijn goud. Ik prijs me gelukkig met zulke vriendinnen en met een man waarmee ik hartelijk kan lachen om onze loederouders blunders.

Met mijn Facebookgroep Tijd voor mama  wil ik precies zo’n fijne “je bent niet de enige” sfeer creëren. En daarnaast praktische tips geven over zelfzorg.

Moederdag bloghop

Dit is dus hoe ik het doe: een goede planning, denken aan mezelf en een fijne achterban hebben voor de nodige motivatie en support.

Speciaal voor Moederdag (en alle dagen hierna 😉) heb ik een bijpassend cadeautje gemaakt voor iedereen: een digitale planner! Ook verloot ik nog een mooie prijs in hetzelfde thema: een doosje me-time. Het zijn fijne producten zoals een handgemaakte vegan massagezeep (zie foto hier boven), chocolade, mijn eigen set motivatiekaartjes (een primeur, want nog niet te koop) én een Netflix giftcard t.w.v. €15,00 voor een beetje me, myself & I quality time.

Via het formulier hieronder vraag je het gratis cadeautje aan (vink alleen bovenste optie aan) en kun je ook aangeven of je kans wil maken op de prijs (vink beide opties aan). Ik zou het tof vinden als ik je in de toekomst net zulke fijne tips als hierboven mag blijven geven. Ik spam niet, maar vind je het toch niks? Je kunt je elk moment uitschrijven!

Deze Moederdag bloghop is georganiseerd door Esmée en Amanda. Een bloghop kun je zien als een ketting van bloggers. De blogger voor mij is Keira met een blog voor en over tieners en na mij komt Esmée met een website met artikelen over opvoeding, uitjes, mode en meer waar mama’s blij van worden. Voor de volgende winactie ga je naar haar blog.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties
  • Me -time voor deze alleenstaande hard werkende moeder van een zoon met een autismespectrumstoornis die als kaderlid in het Regionale Platform Noord-Limburg van vakbond FNV in Weert en de BedrijfsLedenGroep van NLW in Venray en FNV in Utrecht haar collega’s die een arbeidsbeperking hebben vertegenwoordigd. Ik vecht voor een pensioen met goed fatsoen en een fair loon omdat deze mensen heel vaak de pensioenleeftijd niet eens halen of er maar kort van genieten kunnen.

  • Die app lijkt me handig, daar ga ik zo gelijk even naar kijken 🙂 Verder plan ik me gek, maar loopt deze vaak in de soep met een zoontje van 3 (met ass & tos), bijdehand dochtertje van 1,5 en een uk op komst (nu 38 weken zwanger). Me-time heb ik nu 😉 Verlof en de kindjes zijn naar de opvang… lekker op de dag wassen draaien, boodschappen doen, etc. Lekkere me-time ook haha

  • Leuk weer zo’n bloghop en dan nu voor Moederdag .
    Ik doe altijd weer mee, vind dat gezellig.
    Ik laat mij graag verrassen met heerlijke producten.
    Ik volg op Bloglovin en doe graag mee.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond