Home » Tips voor het inrichten van de overkapping

Tips voor het inrichten van de overkapping

In deze blog vertel ik je waar we bij de keuze voor de tuinmeubelen voor onder de overkapping op gelet hebben.

Een paar weken geleden hebben wij een nieuwe tuinset gekocht voor onze nieuwe overkapping. De set bestaat uit een grote eettafel en zes tuinstoelen, zodat we er met het hele gezin plus visite fijn aan kunnen zitten, eten, borrelen of een spelletje doen. Naast de eetset hebben we een loungeset geplaatst, om lekker relaxed te kunnen zitten. In deze blog vertel ik je waar we bij de keuze voor de tuinmeubelen voor onder onze overkapping op gelet hebben.

Eten in de tuin

Waar we voorheen alleen een loungeset hadden, was dat nu iets wat we absoluut niet meer wilde. Waarom? Omdat eten in een loungeset uiterst onhandig is. Je zit al gauw met je bord op schoot te eten en dat is niet comfortabel. Daarom waren we er al gauw over uit dat we een eettafel met tuinstoelen wilde hebben. Er is natuurlijk heel veel keuze uit deze meubelen, maar je keuze kun je al een stuk beperken als je vooraf wat keuzes maakt.
Voor de stoelen is het handig als je weet van welk materiaal de stoelen gemaakt moeten zijn, welke kleur stoelen je wil en of je kussens in je stoelen wil of niet. Op deze manier hoef je niet zo te zoeken naar een naald in een hooiberg, maar kun je specifiek kijken naar welke stoelen jullie mooi vinden.
Voor de eettafel is het goed om vooraf een materiaalsoort te kiezen. Daarnaast is het vaak hoe hoger de kwaliteit van de tafel, hoe zwaarder hij is. Houdt hier rekening mee als je de tafel zelf dient te vervoeren. Shop je online? Dan heb je een groot voordeel dat de meubels thuis bij je afgeleverd worden.

Chillen in de tuin

Naast de eethoek hebben we een loungeset geplaatst. Eigenlijk waren we niet van plan om dit te doen, maar we hadden de ruimte ervoor onder de overkapping en achteraf gezien ben ik er ook echt heel blij mee, want in deze set zitten we nu toch stiekem het vaakste! We hebben er een televisie met tv meubel bijgeplaatst en ik moet zeggen dat het wel heel fijn is om daar lekker onderuitgezakt tv te kijken. Vanuit de stoelen bij de eettafel doe je dat dan toch wat minder gauw. En in de tv meubel kunnen we mooi wat spullen kwijt zodat het er altijd netjes uit ziet.

Opbergruimte

Wat ook echt belangrijk is, is wat opbergruimte. Houd hier dus een plekje voor vrij in je tuin of onder je overkapping. Je hebt speciale opbergkisten voor buiten. Hier kun je bijvoorbeeld speelgoed van de kinderen in doen, maar ook wat praktische dingen voor buiten. Denk aan een tafelkleed voor je eettafel, een handveger en blik of tuingereedschap. Er zijn ook hele mooie tuinkasten te koop trouwens, mocht je wat meer ruimte nodig hebben om spullen in op te bergen.

Lees ook: airconditioning voor in je huis aanschaffen?••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond