Home » Tips om het huis te versieren bij een geboorte

Tips om het huis te versieren bij een geboorte

Hoera!! Er is een kleine op komst! Of misschien is hij of zij zelfs al geboren! Dan is het natuurlijk de hoogste tijd om het huis te versieren, want als trotse ouders wil je waarschijnlijk graag aan iedereen laten zien dat jullie wondertje er is. In deze blog lees je leuke tips om je huis te versieren bij een geboorte.

Een geboortebord

Natuurlijk beginnen we met een onmisbare klassieker: het geboortebord. Een geboortebord is het meest gebruikte item om een geboorte kenbaar te maken aan je buurtgenoten. Vaak worden er een of meerdere geboorteborden in de tuin geplaatst door vrienden, familie of buurtgenoten, maar wellicht wil je zelf ook graag een geboortebord plaatsen. Of wat ook mogelijk is, is dat je geen ruimte voor je huis hebt om een geboortebord te plaatsen. In zo’n gevallen is een geboortebord voor aan het raam natuurlijk de ideale oplossing. Raam geboorteborden vind je bijvoorbeeld op de website van Geboorteplein, waar je de keuze hebt uit allerlei leuke ontwerpen en waar je de naam van de baby op kunt laten zetten. Daarnaast kun je er zelfs een spreuk bij laten zetten als je dit leuk vindt. De raam geboorteborden zijn allemaal weerbestendig uiteraard en zijn gemakkelijk te bevestigen met tape of zuignappen.

Een geboortekrans of lint aan de deur

Wat je ook steeds vaker ziet, is een versierde voordeur. Bijvoorbeeld met een grote strik van lint in het roze of blauw, of een geboortekrans aan de voordeur. Een geboortekrans kun je gemakkelijk zelf maken in bijvoorbeeld de kleuren roze of blauw. Denk aan linten in deze kleur, knuffeltjes, spenen, enzovoorts. Kijk vooral eens op Pinterest als het je leuk lijkt om een geboortekrans te maken, want daar staan honderden voorbeelden!

Een waslijn met kleertjes

Wat je ook regelmatig ziet, is een waslijn in de tuin of aan het balkon met babykleertjes eraan. Vaak zijn het rompertjes met op ieder rompertje een letter erop. Samen vormen de rompertjes de naam van de baby. Ik vind een waslijn altijd heel leuk staan, maar het nadeel is dat wanneer het regent, de waslijn er ook een beetje verregend bijhangt.

Geboortesticker of naamslinger

Als je niets buiten in je tuin of op je balkon wil hebben, dan is de geboortesticker of naamslinger wellicht een goede optie. De geboortesticker kun je op het raam plakken, zodat mensen die buiten langs wandelen kunnen zien dat er een kleine geboren is. Let wel op dat je hem in spiegelbeeld plakt, zodat hij voor de mensen buiten leesbaar is!
Een naamslinger is ook een optie, deze hang je binnen voor het raam. Ook hiervoor geldt: let erop dat je hem in spiegelbeeld hangt!

Tips om het huis te versieren bij een geboorte

Geboortevlag

Nog niet zo bekend maar zéker leuk en origineel: een geboortevlag! Heb je een vlaggenmasthouder aan je gevel, dan is het een super leuk om een speciale geboortevlag te bestellen. Deze kun je op de website van Geboorteplein kopen. Mocht je een geboortevlag nou echt een leuk idee vinden maar je hebt geen houder, dan kun je die bij hen gewoon erbij bestellen, net zoals een vlaggenstok.
Je kunt natuurlijk zelf de kleur van de geboortevlag bepalen en de naam (en evt. geboortedatum) die erop komt te staan. De vlaggen zijn van hoge kwaliteit en kunnen als je wil maanden buiten hangen zonder te verkleuren.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reactie

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond