Home » Hét geboortekaartje kiezen moeilijk? Niet met deze tips!

Hét geboortekaartje kiezen moeilijk? Niet met deze tips!

Hét geboortekaartje kiezen | mijn tips

Zwanger zijn is eigenlijk niet meer dan aftellen, lijstjes afwerken en mijlpalen halen. Één van de punten op zo’n lijst is zeer waarschijnlijk het geboortekaartje kiezen. Het is en blijft voorlopig nog wel even traditie dat een geboorte middels een kaartje bekend wordt gemaakt. Gelukkig maar! Ondanks de digitalisering is er nog steeds sprake van authentieke geboortepost.

Natuurlijk wordt er heus wel met de tijd meegegaan en zie je verschuivingen. Ging je vroeger bijvoorbeeld nog naar de drukker en bladerde je dikke boeken door, nu gebeurt het bladeren online met muiskliks. En de keuze is hierbij reuze zullen we maar zeggen. Hoe vind je dan jouw speld in de hooiberg? Hoe kies je de leukste en de mooiste? Hét kaartje?!
 

Mijn tips voor het kiezen van een geboortekaartje

 
Een expert wil ik mezelf niet noemen, maar een beetje ervaring heb ik wel inmiddels. Ik ben nu namelijk zwanger van ons derde kindje en sta dus voor de derde keer voor de immense taak om een leuk, origineel en passend geboortekaartje uit te kiezen. Er zijn hierbij een aantal punten die ik in gedachten hou en die ga ik gewoon met je delen.
 

Geef je ogen de kost

 
Als je in het begin bij de verloskundige komt, ben je waarschijnlijk nog lang niet bezig met het kiezen van een geboortekaartje. En toch kan het geen kwaad om even om je heen te kijken. Ook bij de tandarts bijvoorbeeld hangen vaak geboortekaartjes. Bekijk ze tijdens het wachten. Wat vind je mooi? Wat past absoluut niet bij jullie? Met een beetje geluk stuit je misschien zelfs wel hierbij op dé naam!
 
Lees ook: een overzicht van leuke en gratis cadeaus die je kunt ophalen als je zwanger bent
 

Voor ieder wat wils | Bekijk de trends

 
Er is zoveel keus dat er gelukkig altijd iets is wat bij jullie smaak aansluit. In aanvulling op de kaartjes in de wachtruimte van je verloskundige, is het sowieso aan te raden om de huidige trends te bekijken. Door deze te bekijken weet je hopelijk al snel in welke hoek je verder moet zoeken en zal dit de spreekwoordelijke hooiberg aanzienlijk verkleinen. Tijdens mijn zoektocht zijn mij de volgende stijlen opgevallen:
 

Monochroom

 
Om de combinatie van zwart en wit kun je niet heen en kun je desgewenst gewoon doorvoeren in je geboortekaart. Een vleugje goud, pastelroze of mint erbij en je kaart is helemaal van nu.
 

Handlettering

 
Nog zo’n trend die overal terugkomt. Kijk maar eens om je heen. De sierlijke krijtstiftcreaties kun je nu ook toepassen op een geboortekaartje.
 

Hét geboortekaartje kiezen | mijn tips
Bron kaartjes – Lief Leuk & Eigen | Olaf – Annemieke Weber | Carol – Cartolina | Ron – DIY | Reva – DIY | Lotte

 

Labelkaartje

 De opkomst van do it yourself en de wens om origineel te zijn sluit naar mijn mening perfect aan bij een labelkaartje. Een label voegt wat dat betreft net dat extra toe.
 

Foto

 
Een geboortekaartje met een foto is van alle tijden. Wel gaan de mogelijkheden natuurlijk met de tijd mee. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een losse fotostrip.
 

Silhouet

 
Dit is een trend waar ik zelf al een keer voor gevallen ben. En je blijft het steeds terugzien. Een silhouet hoeft overigens helemaal niet in het zwart, ook in kleur is het helemaal leuk!
 

Retro

 
Een kaart die het gevoel van vroeger uitstraalt doet het ook vaak goed. Wat je vaak ziet zijn poëzie achtige illustraties, maar ook gebruik van kleuren zoals oranje en bruin kunnen een vintage of nostalgisch gevoel oproepen.
 
Lees ook: Filet Americain die je wel mag als je zwanger bent
 

Keuzes, keuzes, keuzes | Waar bestellen?

 
Is het kiezen van een kaart al een bijna onmogelijke taak, doet een keuze maken voor waar je je kaarten bestelt daar nog een schepje bovenop. Informeer eens om je heen bij vrienden en familie. Of ga uit van je eventuele eerdere eigen ervaringen. De kaartjes van Bas hebben we bij Lief, Leuk & Eigen besteld. De kwaliteit van de kaart, bestelgemak en het gevoel wat het kaartje uitstraalt, dragen er allemaal aan bij dat ik opnieuw mijn kaart bij ze wil bestellen.
 

Je bent er bijna | Zet de puntjes op de i

 
Als je eenmaal weet welke soort kaart het best bij jullie past én waar je deze wil bestellen, ben je er bijna! Er zijn nog een paar details waar je aan kunt denken om een geboortekaartje echt helemaal eigen te maken.
 

Welkomsttekst

 
Uiteraard komt er een lieve, pakkende of grappige welkomsttekst op je zorgvuldig uitgekozen kaartje. Ter inspiratie hierbij de teksten die we in het verleden hebben gekozen. De tekst van Mila luidde:

Als liefde leven wordt,
Krijgt geluk een naam.

Zowel bij het dessin van je kaart als in de welkomsttekst kun je rekening houden met eventuele broertjes en zusjes. Bij Bas hebben we dit in de tekst laten doorschemeren:

Een nieuwe liefde voor het leven,
Is opnieuw aan ons gegeven.

 

Details

 
Kleine details als een mooie envelop, sluitzegel, adresetiketten en een geboortezegel maken het helemaal af. Ik vond de kosten hiervoor in verhouding tot het totaalbedrag meevallen.
 

Hét geboortekaartje kiezen | mijn tips
Bron: Lief Leuk & Eigen

 

Kraamfeest

 
Geven jullie een kraamfeest? Steek dan meteen de uitnodiging hiervoor bij het geboortekaartje.
 

Weet wat je koopt | Bestel een proefdruk

 
Tot slot vergeet je natuurlijk niet om een proefdruk te bestellen. De kleuren van je beeldscherm worden namelijk anders opgebouwd dan de kleuren van de drukker. Daarnaast vind ik het ‘zwart op wit’ zien van de gekozen naam ook een leuke bijkomstigheid van een proefdruk.
 

Welke kaart is het geworden?

 
Op het moment ben ik bijna 35 weken zwanger van ons derde kindje. Het kiezen van het geboortekaartje hebben we uitgesteld naar het moment dat ik met verlof zou gaan. Dat moment is nu aangebroken en we zijn er bijna uit. Ik weet welke stijl ons nu het meest aanspreekt en waar we de kaartjes willen bestellen. Als de proefdruk op de mat valt, hoop ik dat mijn ‘dit is hem gevoel’ bevestigd wordt. In een volgende blog na de geboorte laat ik je graag zien welke kaart het uiteindelijk is geworden.
 
Lees ook: dit is het geboortekaartje geworden!
 
 

Hoe ga jij te werk bij het kiezen van een geboortekaartje?

 
 
Deze blog is tot stand gekomen middels een samenwerking
 ••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond