Home » Tips bij het inrichten van je keuken

Tips bij het inrichten van je keuken

Heb jij een kleine keuken en ben je aan het stoeien met de inrichting? Wil je je keuken zo ideaal mogelijk inrichten, lees dan deze tips goed door.

Heb jij een kleine keuken en ben je aan het stoeien met de inrichting? Wil je je keuken zo ideaal mogelijk inrichten, om zo slim mogelijk gebruik te maken van de ruimte? In deze blog lees je tips voor een slimme inrichting van een kleine keuken.

De wandtegels

Heb je een kleine keuken? Zorg dan dat je de keukenkastjes en de wandtegels rustig houdt. Als je kiest voor een druk patroon op de wandtegels, zal dit ervoor zorgen dat je keuken juist kleiner oogt. Rustige wandtegels keuken ogen ruimtelijk. Een andere goede optie is een spiegelwand boven het keukenblad. De spiegelwand zorgt ervoor dat de aanrecht groter lijkt.

Apparaten opruimen

Zorg ervoor dat je zo min mogelijk apparaten op je aanrecht zet. Bij een kleine aanrecht is het met een koffiezetapparaat en een waterkoker al gauw vol genoeg. Als je er ook nog een tosti-ijzer en een airfryer bij zet zal je keuken overvol ogen. Zet dus alleen de noodzakelijke apparaten in de keuken en plaats de overige apparaten in de kastjes, waar je ze uithaalt bij gebruik.

Plankruimte

Heb je boven het keukenblad geen kastjes? Dan heb je dus ruimte over! Kies mooie planken uit en monteer deze boven je keukenblad. De planken kun je praktisch inrichten met servies, mooie pannen en kruidenpotjes. Let er wel op dat je de planken niet helemaal vol zet, want dan oogt het juist weer te vol en druk. Houd het ruimtelijk en zet bijvoorbeeld een groen plantje ertussen voor de afwisseling.

De vuilnisbak

Als je de mogelijkheid hebt, zet dan niet de grote prullenbak in de keuken. Beter zet je hem in de garage, schuur of een andere plek. Als dat niet mogelijk is, dan kun je beter kiezen voor een klein prullenbakje dat je bijvoorbeeld in een keukenkastje kwijt kunt.

Licht

Maak je huis lekker licht, want licht maakt ruimtelijk. Dit kun je bereiken door bijvoorbeeld lampjes onder de bovenste keukenkastjes te maken (indien aanwezig). Daarnaast is een goede keukenlamp belangrijk, let er dus bij je aankoop op dat er lampen met voldoende watt in kunnen.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond