Home » Tip voor de broodtrommel van je kind!

Tip voor de broodtrommel van je kind!

Tip voor de broodtrommel van je kind!

Al zo’n 7 jaar smeer ik voor mijn kinderen de boterhammen voor de lunch op school. Ze blijven namelijk vanaf groep 1 ongeveer over op een aantal dagen in de week. De kinderen vinden dat gelukkig leuk en gezellig, en voor ons is het een fijne oplossing aangezien wij aan het werk zijn. Op onze school is er geen continurooster, dus vandaar dat ze over moeten blijven.

Geen bento, wel afwisseling!

Ik heb dus al heel wat lunchboxen klaar mogen maken voor ze. Ik ben overigens geen bento-mama die de broodtrommel met allerlei mooi versierde kunstwerkjes, pannenkoeken en andere specialiteiten maakt. Maar ik zorg er wél voor dat ik er altijd iets te snacken in doe. En nee, dan heb ik het zeker niet over snoep, maar over gezonde snacks. Denk aan komkommer, paprika, snoeptomaatjes, enzovoorts. En dit afgewisseld met soms een sultana, crackertjes, eierkoek of peperkoek. Op deze manier blijft de lunch voor de jongens afwisselend en lekker.

Hersluitbare zakjes

De boterhammen deed ik jarenlang in boterhammenzakjes. Je weet wel, die zakjes die je van een rolletje afscheurt en daarna weggooit. Niet echt milieubewust natuurlijk. Daarom ben ik sinds een paar jaar overgestapt op hersluitbare plastic zakjes. Ideaal in gebruik voor de broodtrommel kan ik je vertellen! Mijn kinderen vinden het zelf fijn als hun brood in een plastic zakje zit, want als dat niet is, zit hun hele broodtrommel vaak onder het beleg. Of is de boterham wat nattig/week doordat deze tegen de komkommer aan lag.

Ideaal, ook in huis

Sowieso zijn hersluitbare plastic zakjes erg fijn om te gebruiken in huis, ook voor andere toepassingen. Denk aan een zak aangebroken nootjes, die taai worden als je de zak niet goed sluit. Mijn kinderen zijn inmiddels tien, maar denk je dat zij fatsoenlijk een open zakje chips of nootjes goed weten dicht te frommelen? Nope, dus vandaar dat we het in een hersluitbaar zakje doen. Ideaal!

Blijven jouw kinderen ook op school over? En wat voor lunch geef jij ze mee?


Uitgelichte foto via Shutterstock••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reactie

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond