Home » Tijd besparen met het 5-piece french wardrobe

Tijd besparen met het 5-piece french wardrobe

Regelmatig sta ik twijfelend en dralend voor mijn kledingkast. De kast zit vol items die al dan niet meer passen en miskopen die ik gemaakt heb maar toch een kans wil geven. Je raad het al: keuzestress. Elke ochtend weer. Tijd die ik echt graag anders wil besteden. Al zoekend naar een oplossing voor mijn probleem (lees: online shoppen naar nieuwe kleding) kwam ik iets tegen dat nog weleens zou kunnen helpen ook: het 5-Piece French Wardrobe systeem.

Wat is het 5-Piece French Wardrobe systeem?

Het systeem dat afgekeken is van de immer stijlvolle Parisienne is enorm simpel heb ik begrepen. Simpel, maar geniaal. Daar hou ik van! Je garderobe bestaat hierbij alleen uit een paar basis items die je elk seizoen met maximaal 5 trendy items mag aanvullen. Het voordeel van deze aanpak is dat het je niet alleen een mooie garderobe oplevert, maar je doet ook minder impuls aankopen. Iets wat de kans op miskopen weer verkleint.

Beginnen met een 5-Piece French Wardrobe

Beginnen met dit systeem vraagt wel een flinke investering van je. Zowel qua tijd als qua budget.

Stap 1: opruimen

Eerst ga je de boel uitzoeken en opruimen. Alles wat niet past of in goede staat is, geef of gooi je weg. Sowieso geen slecht idee lijkt me.

Stap 2: basis

Vervolgens kijk je kritisch naar wat over is gebleven. Wat je wil is een stevige basiscollectie met kwalitatief goed spul dat ook nog eens tijdloos is. Anna van Toor vind ik hier een perfect adresje voor. De kleding is van goede kwaliteit, tijdloos maar ook zeker eigentijds. Je vind er basic items zoals fijne truitjes, de perfecte skinny jeans en een mooi leren rokje.

Vergeet ook niet naar je schoenen en jassen te kijken. Ook die horen er bij. Zelf vind ik sneakers de ideale kameleons. Ze staan goed onder een spijkerbroek, maar ook onder een nette rok. Wat betreft een jas kun je denken aan een stoere leren jack en een langere jas zoals een trenchcoat van Giacomo.

Deze items van Anna van Toor passen perfect in een mooie basisgarderobe:

v.l.n.r: fijngebreide pullover met bies Anna  | sneaker met stippen Hip | pied de poule broek Anna | leren kokerrok Anna | lange blazercoat Giacomo

Vind in elke categorie (tops, bottoms, schoenen, jas etc) de stukken waar jij je prettig in voelt. Kijk naar wat je al hebt en vul dat aan. Kost een hap uit je budget, maar dan heb je ook wat: Een mooie basis om op te bouwen. En kleding die meerdere seizoenen meekan.

Stap 3: aanvullen

Tot slot vul je je garderobe eens in de zoveel tijd aan met trendy items zoals deze zomerse sneakers van Hip. Dit beperk je tot maximaal 5 stuks per seizoen. Het heet immers niet voor niets de 5-Piece French Wardrobe.

Voordeel van een kledingsysteem

Wat mij een groot voordeel lijkt, is de opgeruimde kast waar niets in zit wat niet past of om een andere reden niet gedragen wordt. Daarvoor hoef je trouwens dit systeem niet te volgen. De toegevoegde waarde daarvan lijkt me het bewust inkopen van kleding en een kledingkast om van te watertanden natuurlijk, maar bovenal de tijdsbesparing die het me zou opleveren. Er is minder om uit te kiezen en met waar je uit kunt kiezen kun je niet de plank misslaan.

 

 

Like it? Pin it!

 

Foto van stapel kleding van Luanatuetzi via Shutterstock••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond