Home » Tienerslaapkamers in de making: wat zijn we van plan?

Tienerslaapkamers in de making: wat zijn we van plan?

De slaapkamers van mijn tieners worden omgebouwd naar echte tienerslaapkamers, met vooral veel meer ruimte en natuurlijk een nieuwe look!

Momenteel zitten wij in een hele leuke verbouwing! Niet alleen leuk voor mij, maar vooral ook leuk voor onze kinderen. De slaapkamers van mijn tieners worden namelijk omgebouwd naar echte tienerkamers, met vooral veel meer ruimte en natuurlijk een nieuwe look! Lees je mee over onze plannen voor de tienerslaapkamers?

Tienerslaapkamers

Mijn tweeling van bijna twaalf jaar slaapt al sinds een jaar of zes apart. Daarvoor lagen ze bij elkaar op de kamer, maar al op vrij vroege leeftijd hadden ze toch wel meer behoefte aan een eigen plekje. Ik vond ze destijds nog te jong om een van de twee naar zolder te verhuizen en daarnaast zou dan de hele zolder verbouwd moeten worden. We besloten om onze grote slaapkamer met een wand op te delen in twee slaapkamers. Beide hadden op deze manier nog voldoende ruimte voor een bed, een kast en een bureau. Prima voor toen, maar nu de jongens ouder worden en meer tijd op hun kamer door willen brengen, merken we dat ze hun slaapkamer een beetje uitgroeien. Dus hebben we besloten om de zolder toch te gaan verbouwen én gaat het wandje tussen de twee kamers er weer uit, zodat het weer één grote slaapkamer wordt.

Zelf keuzes maken

Ik vind een kinderslaapkamer een van de leukste projecten in huis om te verbouwen. Wellicht dat ik daarom ook al minstens vier keer hun hele slaapkamer gepimpt heb in de afgelopen elf jaar… Ik vind het zo leuk om te zoeken naar leuke kleuren, accessoires en meubels die passen bij hun leeftijd en interesses. Maar deze keer is het toch wel echt anders, want dit is de eerste keer dat de heren zelf écht inbreng hebben in de keuzes die we maken. Het zijn ten slotte tieners en het worden hun slaapkamers!
Dat begint al bij de kleur die op de muren komt. Zo twijfelt mijn ene zoon nog tussen blauw en groen en de ander tussen wat fellere kleuren zoals oranje en lichtblauw. Qua verfmerk ben ik dan weer diegene die de keuzes maakt, want ik kan mezelf inmiddels wel een specialist noemen op het gebied van verf. Ik verf wat af! Ik gebruik eigenlijk altijd Sigma verf omdat dit voor mijn gevoel echt de beste kwaliteit verf is. Zo heb ik een jaar of acht geleden de buitenkozijnen van de slaapkamers geverfd met Sigma s2u Allure Gloss en die zien er nog altijd super strak en netjes uit. Echt een aanrader dus!

Iedere kamer z’n eigen voordeel

Natuurlijk gaan de keuzes verder dan alleen de verf. Ik maakte bijvoorbeeld een voorselectie uit een aantal kledingkasten en de jongens maakte uiteindelijk hun keuze voor welke kast het moest worden. Zo deden we het ook bij het bureau en het bed. Met als gevolg dat nu de hele garage volstaat met deze spullen, want eerst moeten we nog even wachten tot het dakkapel in september geplaatst wordt.
Verder krijgt iedere kamer hun eigen voordeeltje: op de zolder komt een wastafel: ideaal als je je tanden daar kunt poetsen of ’s nachts een slokje water kunt nemen. Op de slaapkamer op de eerste verdieping komt een bed met elektrisch verstelbare bodem, omdat we die nog een over hebben en tsja, ergens moeten we natuurlijk die wastafel goedmaken bij de ander.

Uiteindelijk ga ik samen met de jongens ook de kamer decoreren en stoere accessoires uitzoeken. We kijken nu vooraf al een beetje rond op internet en in de winkels: heerlijk, die voorpret!!••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond