Home » Thuis werken in je eigen tuin: dit moet je doen!

Thuis werken in je eigen tuin: dit moet je doen!

Heb jij altijd al een eigen plek in je tuin willen hebben om in alle rust bezig te zijn met je favoriete hobby of je werk?

Heb jij altijd al een eigen plek in je tuin willen hebben om in alle rust bezig te zijn met je favoriete hobby of om wat meer rust en ruimte te hebben om te werken? Overdekt of niet, een werkplekje in je tuin is echt een aanrader. Dat kan door een fijne plek buiten op je terras, of door middel van een tuinkantoor. Een werkplek buiten in je tuin is absoluut een aanrader voor mensen die graag buiten zijn, terwijl ze aan het werk zijn.

Waarom is buiten werken goed?

We weten natuurlijk allemaal dat buiten zijn gezond voor je is. Je bent omringd door de natuur, wat een positief effect heeft op je welzijn en je humeur.

Hoe fijn als je buiten zijn kunt combineren met werken? Je hebt gelukkig niet veel nodig om buiten te kunnen werken. Er zijn twee opties: een plek buiten op je terras, of een tuinkantoor. We nemen beide opties met je door.

Buiten werken op je terras

Als je geen ruimte of behoefte hebt aan een tuinkantoor, kun je gewoon je terras gebruiken om buiten te werken. Drie dingen zijn hierbij belangrijk: een goede stoel, een goede tafel en een parasol of overkapping. Voor je werkhouding is het essentieel om een goede stoel en tafel, op de juiste hoogte te hebben. Vaak zijn tuinstoelen namelijk niet gemaakt om op te zitten terwijl je een hele dag achter de computer zit te werken.

Daarnaast is schaduw heel belangrijk, omdat je op de meeste beeldschermen weinig tot niets kunt zien wanneer de zon erop schijnt. Indien je geen overkapping hebt, kun je gebruik maken van een goede parasol. Een goed voorbeeld van een zeer degelijke en goede parasol is de Solero Palestro. Deze parasol is stevig en je zal hier flink wat jaren plezier van hebben. Een andere parasol die ik graag genoemd wil hebben, is de Solero Fratello. Dit is een prachtige zweefparasol van zware kwaliteit. Uiteraard is hij in verschillende kleuren te koop, dus je kiest zelf de kleur die het beste bij jou en je tuin past.

Een tuinkantoor

Een tuinkantoor biedt je de perfecte mogelijkheid om ongestoord aan je hobby, je werk of je projecten te werken. Daarnaast kun je er ook, als je tuinkantoor voldoende ruimte heeft, afspreken met klanten als je bijvoorbeeld freelancer bent.

Wat mag er niet missen in je tuinkantoor?

De volgende items zien we vaak terug in een tuinkantoor:

1. Goede meubels: Investeer in goede, comfortabele meubels. Denk aan een goede bureaustoel en een bureau, maar indien er plaats is ook een lekkere stoel of bank waar je even kunt relaxen tussendoor.

2. Goede verlichting: Zorg ervoor dat je tuinkantoor goed verlicht is, want ook in de zomer kan er wel eens een wolkje voor de zon komen.

3. Opbergen: Je houdt je tuinkantoor het beste netjes, dus zorg ervoor dat je een kast of bureau hebt staan waar je spullen gemakkelijk in kunt opbergen.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond