Home » Thuis uit eten

Thuis uit eten

Sinds een paar maanden hebben De Man en ik een nieuwe gewoonte om meer aandacht voor elkaar te hebben: date nights! Eens per week doen we iets samen. Gewoon thuis. En we organiseren het omstebeurten. Het varieert van puzzelen, een spelletje tot een film kijken. Niets spannends, maar wel extreem belangrijk om te doen vind ik. Een paar weken geleden organiseerde ik een thuis uit eten avond. Geïnspireerd door HelloFresh ging ik aan de slag met een recept.

Lekker eten

Hoewel het het makkelijkst is om eten thuis te laten bezorgen, koos ik er voor om deze keer zelf de keuken in te duiken. De Man kookt bijna altijd, dus dat ik kookte was voor hem een aangename verrassing. Om net even dat speciale uit eten gevoel te krijgen vond ik het belangrijk dat het iets bijzonders was of in een ander jasje gestoken. Ik koos daarom voor een recept met biefstukpuntjes.

Recept biefstukpuntjes soja- en ketjapsaus

Het recept voor onze thuis uit eten date night haalde ik van HelloFresh. Ik ken het vooral van de maaltijdboxen en wist tot voor kort niet dat je er ook terechtkunt voor recepten. Terwijl het echt zo makkelijk werkt. Zo kun je heel makkelijk, met een druk op de knop, de ingedriënten aanpassen naar met hoeveel personen je eet. Het recept dat ik heb gekozen heb ik hier en daar trouwens wel aangepast. Zo heb ik meer groente toegevoegd voor het geval we de paksoi niet lekker zouden vinden en een volgende keer zou ik gewoon ons oude vertrouwde zilvervliesrijst gebruiken in plaats van het kleverige pandanrijst. Uiteraard ben ik ook flink tekeer gegaan met knoflook. Wij zijn echte knoflook liefhebbers.

Ingrediënten

 • 4 teentjes knoflook
 • 1 rode peper
 • 2 stukken biefstuk
 • 2 paksoi
 • 1 stronk broccoli
 • 1 stuk gember
 • 170 zilvervliesrijst
 • 20 ml sojasaus
 • 1 el ketjap
 • 2 el olijfolie
 • peper en zout naar smaak

Bereiding

– Zet 250 ml water per persoon voor de rijst op en kook de rijst in 12 tot 15 minuten gaar.

– Pers de knoflook en rasp de gember met schil fijn. Snij de peper, zonder zaadjes, fijn.
– Meng voor de saus de knoflook, gember, rode peper, sojasaus en ketjap in een kom.
– Snijd de biefstuk in driehoekige puntjes en roer de puntjes door de saus.

– Verwijder de steel van de paksoi en snijd in repen.
– Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en bak het witte deel van de paksoi 4 – 5 minuten.

– Voeg de biefstukpuntjes mét alle saus toe aan de paksoi en roerbak 3– 4 minuten (let op: de puntjes zijn klein en zijn heel snel gaar).
– Kook de broccoli in 4 tot 5 minuten gaar.

– Voeg de groene bladeren van de paksoi in de laatste minuut toe aan het vlees.

– Breng de rijst eventueel op smaak met peper en zout en verdeel over de borden.
-Serveer met de paksoi met biefstukpuntjes en schenk de saus erover.

Bon appétit!

Tips thuis uit eten

Vergeet het voorgerecht niet. Ik ging voor ciabiatta in plakjes gesneden en extra vierge olijfolie (met veel zeezout en peper) om in te dopen. En uiteraard mag je ook best aandacht schenken aan het toetje. Zelf koos ik voor een proeverijtje uit de supermarkt. Drie verschillende toetjes en twee lepels. Heerlijk!

Kies je er net als ik ook voor om dit met je partner te doen, dan eten je kinderen dus eerst. Wij kozen er voor om hun op ons normale tijdstip te laten eten met mini pizzaatjes en pannenkoeken. Zij ook blij! Nadat ze op bed lagen dook ik de keuken in. Je eet dan wel vrij laat, maar als we een weekendje weg zijn op citytrip doen we dat meestal ook!

Date night at home

Ik kijk elke week weer uit naar onze date night. In een druk gezinsleven vergeet je soms waar het allemaal mee begonnen is; elkaar. Ook deze date night is ons onwijs goed bevallen. Thuis uit eten gaan we dus zeker vaker doen.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond