Home » Thuis lekker warm erbij zitten deze winter? Lees onze tips!

Thuis lekker warm erbij zitten deze winter? Lees onze tips!

Een koude vloer, tocht onder de deur door en een fris windje bij het raam: signalen dat je huis niet voldoende geïsoleerd is en niet warm is.

Een koude vloer, tocht onder de deur door en een fris windje bij het raam: allemaal signalen dat je huis niet voldoende geïsoleerd is en je dus warmte kwijt raakt. Zonde natuurlijk, want de energieprijzen zijn hoog. En los daarvan, ook bij lage energiekosten zit je er niet op te wachten om meer te betalen vanwege je koude huis. En geloof me, je bent met jouw huis echt geen uitzondering, want er zijn in Nederland veel huizen matig of slecht geïsoleerd. Ook mijn huis viel daar onder. Daarom deel ik graag wat persoonlijke tips met je.

Vloerisolatie en vloerverwarming

Het eerste wat wij aan hebben gepakt is die koude vloer, want daar heb je in de hele huiskamer last van. Wist je dat je tot wel 15% van de warmte via je vloer kunt verliezen? Daarnaast is je vloer voorzien van vloerverwarming een energiebesparende maatregel, want het is een feit dat je je verwarming minder hoog hoeft te zetten met vloerverwarming. Je verwarmt met een vloerverwarming effectiever de ruimte, omdat deze de gehele ruimte geleidelijk verwarmt. Wanneer je radiatoren gebruikt, moet er harder gestookt worden om de ruimte te verwarmen. Zeker wanneer je de vloerverwarming combineert met goede vloerisolatie, ben je verzekerd van een duurzame en energiebesparende verwarming. Verdiep je vooraf goed in welke soorten vloerisolatie er zijn, zodat je uiteindelijk kiest wat goed past bij jouw huis en vloer.
En nu hoog tijd voor wat vloerisolatie kosteninfo: woon je in een vrijstaand huis, dan kun je rekening houden met gemiddelde kosten van zo’n € 2200,-. Hoe kleiner je woning, hoe minder de kosten natuurlijk. Bij een rijtjeshuis moet je rekening houden met gemiddeld € 1675,- bijvoorbeeld. Het zijn schattingen, maar op deze manier weet je tenminste een beetje waar je aan moet denken.

Tochtstrips

Waar wij ook behoorlijk veel last van hadden, was tocht onder de buitendeuren door. Die deuren blijken net niet helemaal lekker te sluiten, waardoor er regelmatig een fris windje te voelen is onder de deur door. Niet zo handig natuurlijk, als je een ruimte lekker warm probeert te houden. Eén van onze buitendeuren was niet meer te redden, dus die is vervangen door een nieuwe deur. Hij was krom getrokken waardoor hij niet sluitend te krijgen was, helaas. De andere deuren hebben we voorzien van tochtstrips, en dat scheelt enorm. Waar we voorheen soms echt de kou onder de deur door voelde trekken, is dat nu verleden tijd. En dat voor een paar euro en een kwartiertje van je tijd.

Enkel glas

Ook kwamen we erachter dat we in de keuken nog één raam hadden met enkel glas. Zeker in oude woningen zie je vaak nog enkel glas terugkomen in bepaalde ruimtes. Zonde om daar niets aan te doen, want ga er maar eens voor staan in de winter: je voelt direct de kou. Kou die je niet voelt als je voor een dubbelglas raam staat. Dus pak die ramen gauw aan, om veel warmte en energie te sparen.

Heb jij nog tips voor anderen om er thuis lekker warm bij te zitten? Deel ze hieronder in de reacties en help elkaar!••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond