Home » Thuis foto’s afdrukken met de Epson EcoTank ET-7700

Thuis foto’s afdrukken met de Epson EcoTank ET-7700

thuis foto's afdrukken met Epson EcoTank

Het is allang niet meer nodig om je foto’s extern te laten afdrukken. Tegenwoordig met alle creatieve hobby’s als scrappen en journailing is het zelfs erg fijn als je hier de deur niet voor uithoeft. Tel daarbij alle vriendenboekjes op die vanuit school meekomen en voorzien moeten worden van een fotootje. Vouchers, tickets en werkboeken van online trainingen die geprint moeten worden en je ziet het belang van een goede printer thuis. Die printer hebben we bjjna allemaal. De frustraties van papier of inkt dat op is als je nét dat documentje nodig hebt, is dan ook erg herkenbaar gok ik zo.

Epson heeft met de Epson EcoTank ET-7700 niet alleen een oplossing voor het inktprobleem bedacht, maar hiermee ook meteen afgerekend met het opmerkelijke verdienmodel van printerfabrikanten. En, lucky me, ik mocht hem uitproberen. Een gewone printer zonder poespas kost nagenoeg niets. De inkt daarentegen… Die kost bijna net zoveel als een nieuwe printer. Apart toch?

Epson EcoTank ET-7700

De EcoTank aanschaffen kost vergeleken met die printers juist een aardige duit. De inkt is aan de andere kant weer heel betaalbaar. Daar komt bij dat je de eerste 3 jaar na aankoop geen omkijken hebt naar die inkt. De Epson EcoTank ET-7700 komt namelijk met voldoende inkt voor 3 jaar printen, namelijk 10 flesjes.

Dat is zo’n beetje hetzelfde als 88 reguliere inktpatronen. Oftewel goed voor zo’n 3400 fotoafdrukken. Dat zijn een heleboel vriendenboekjes en vakantiealbums bij elkaar. Belangrijker is dat onder de streep de Epson een stuk goedkoper is dan andere inktjetprinters.

Lees ook: Zo ga je wél dat fotoboek maken!

Inktvullen Epson printer

Het vullen van die inkt gaat super makkelijk. Het verkeerd vullen van je inkt maakt een printer waardeloos. Word je echt niet blij van. Door een ingenieus, maar simpel systeem, is het niet mogelijk om dit verkeerd te doen. Zonder knoeien had ik in een mum van tijd alle inktreservoirs gevuld. Wat ik heel fijn vind is dat je in één oogopslag kunt zien hoe het met de inkt staat. Tijdens een printopdracht krijg je op je computer ook een statusupdate van de inktlevels te zien.

En toen… toen ging het ergens mis.

Problemen Epson printer installeren

Iets met te lang duren en de handdoek in de ring. Zo enthousiast als ik eerst was, zo was het ook op slag verdwenen. Ik wilde printen zonder gedoe, maar had problemen om de Epson printer te installeren. Omdat ik zelf (tijdens een demo) had gezien wat deze printer allemaal kon, nam ik contact op. Epson droeg meteen een simpele oplossing voor dat zou moeten werken.

In de gebruiksaaanwijzing stonden 2 manieren om je printer te installeren. Via een meegeleverde cd en via een webadres. Ik koos voor de ouderwetsche cd, wat zeker niet de beste optie bleek te zijn. Op aanraden van Epson deed ik de installatie nu via www.epson.sn en toen kon ik weer lachen. Ik was in de printerhemel, haha. Wat kun je blij zijn met iets eenvoudigs als zonder gedoe printen.

Onze voorganger was er zo één die niet zo duur was, maar wel met gratis extra’s kwam waar ik niet om had gevraagd. Na ongeveer een jaar functioneerde hij al niet zo best meer. Ook daarom is een duurzamer apparaat wel zo fijn.

Thuis foto’s afdrukken

Printen is een eitje en kan op wel 4 verschillende manier. Ten eerste kun je via WiFi draadloos printopdrachten geven vanaf je computer. Maar het kan ook zo:

1. Via een app. Met je mobiel kun je via de Epson iPrint app foto’s afdrukken.

2. Per email. Je printer heeft een eigen emailadres waar je het bestand dat je gemaild wilt hebben naartoe kunt mailen.

3. Vanaf een SD card. De printer heeft een SD card gleuf zodat je hier rechtstreeks vanaf kunt printen.

Ik ben erg tevreden met de kwaliteit van mijn printjes. De printer heeft 2 lades wat het handig maakt om kopieerpapier en fotopapier standaard geladen te hebben in een eigen lade. De printer is snel genoeg voor thuisgebruik en in een klein kantoor. De display werkt super intuïtief.

Thuiskantoortje

Een mooie printer verdient een mooi plekje nietwaar? Onlangs hebben we op zolder een mooi plekje voor mij gecreëerd. Een stukje ruimte om mijn blogs te schrijven en podcasts op te nemen. En hier, op mijn thuiskantoortje, komt de Epson EcoTank helemaal tot zijn recht. Was ik eerst bang dat de WiFi het niet zou trekken naar zolder, is het helemaal geen probleem gebleken.

foto van mijn werkplek thuis

thuis foto's afdrukken met Epson EcoTank

Ondanks de problemen die ik eerst had met de Epson EcoTank printer, ben ik nu helemaal enthousiast. Installatie via internet is voor mij de simpele oplossing gebleken. De printer verder installeren was een fluitje van een cent. Het apparaat loods je er zo doorheen. De printer is snel en het kwaliteit van mijn printwerk mooi. Zowel eenvoudig printwerk als een mooi fotootje is geen probleem.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond