Home » Themafeest geven? Zo wordt het zeker een succes

Themafeest geven? Zo wordt het zeker een succes

Kinderen, en ik ook trouwens, kunnen al ver van te voren uitkijken naar hun verjaardag. Met name het kinderfeestje kan al voor de nodige voorpret zorgen. Er wordt al druk nagedacht over wie er uitgenodigd gaan worden en wat voor kinderfeestje het gaat worden qua thema. Hartstikke leuk om dat enthousiasme ervan af te zien spatten. Waar mogelijk probeer ik dan ook zeker gehoor te geven aan de wensen van de (bijna) jarige. De afgelopen jaren zijn er aardig wat thema’s de revue gepasseerd. Daarom deel ik graag mijn tips om een themafeest te geven.

Uitnodigingen versturen

Een feestje begint natuurlijk met het uitnodigen van gasten. Voor een kinderfeestje wil je zeker niet teveel kinderen uitnodigen weet ik inmiddels uit ervaring. Als vuistregel neem ik nu het aantal jaar dat mijn kind is geworden. Dus voor een vijfjarige nodig je vijf kindjes uit. Werkt perfect.

De uitnodigingen kun je helemaal in stijl van het feestje doen. Denk aan figuren, maar ook zeker een kleur. Er zijn kant en klare kaartjes te koop, maar als je de tijd en zin hebt, kun je ook zelf aan de knutsel. Pinterest is dat wat dat betreft een ideale inspiratiebron. Als je kind kan schrijven is het natuurlijk helemaal leuk om je kind zelf de uitnodiging te laten schrijven.

Aankleding themafeest

Wat de toon echt gaat zetten is natuurlijk de aankleding van het feestje. Je kunt hiermee helemaal uitpakken, maar ook werken met enkele details. Mijn tip is in elk geval om met maximaal 2 tot 3 accentkleuren te werken. Dat straalt rust uit en de versieringen krijgen dan ook de aandacht die ze verdienen.

Leuke accessoires voor een discofeest zijn bijvoorbeeld gouden lopers, een disco bal en pruiken voor iedereen. Ook met een deurgordijn en/of deurposter tover je in een mum van tijd een kamer om tot een feestlocatie. Nu mag een disco feest best uitbundig qua versiering, maar ook dan kun je er een fijn kloppend geheel van maken door je te beperken tot maar een drietal kleuren die er uit springen voor de ballonnen en slingers.

Hapjes in thema van feest

Op een feestje moet je de inwendige mens natuurlijk ook niet vergeten. Hoe tof zou het zijn als je je thema zelfs in het eten en drinken terug kunt laten komen? Vergeet ook de taart niet! Ook hiervoor kun je op Pinterest of misschien wel moedergroepen op Facebook voor inspiratie terecht. Maak het helemaal af met bordjes, bekertjes en servetjes in één van de accentkleuren.

Een themafeest geven

Een themafeest geven is niet alleen superleuk, het geef je ook houvast bij de organisatie van je feest. Een thema kan een bepaalde periode uit de geschiedenis zijn, figuren die je kinderen leuk vinden, maar ook een bepaalde kleur. Werk je thema niet alleen door in de uitnodigingen en de aankleding, maar ook in de hapjes van je feestje en je themafeest wordt zeker een succes.

Lees ook: Leuke hema cadeautjes••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reactie

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond