Home » Televisie programma’s zijn ook de moeite waard

Televisie programma’s zijn ook de moeite waard

televisie programma's

Ik zal niet ontkennen dat ik regelmatig via Netflix de Chromecast aan het werk zet, maar door het Netflixgeweld zou je bijna vergeten dat televisiekanalen ook veel moois te bieden hebben. Binnenkort starten er weer een paar en ik ga mijn best doen om geen aflevering te missen. Hoe leuk een programma ook is, helaas vergeet ik vaak gewoon te kijken. Toch zijn er drie televisie programma’s die, wat mij betreft, zeker de moeite waard zijn! 

Welke televisie programma’s zijn de moeite van het kijken waard?

Op zoek naar Frankrijk

Start: 20 maart 2016 l Frequentie: elke zondag om 20.16 uur l Zender: NPO 2

Waar gaat het over? Met de recente ontwikkelingen in het achterhoofd is het maar de vraag of de, van nature trotse, Fransen nog trots zijn op hun land. Wat is het gezicht achter dit populaire vakantieland? Wat betekent het om vandaag de dag Frans te zijn?

Om antwoorden te vinden op deze vragen doorkruist Wilfred de Bruijn het hele land. Hij gaat in gesprek met boeren en buitenlui, filosofen en leraren, jongeren uit de buitenwijken en telgen uit de Franse elite, Bretonse nationalisten en fervente Front National-aanhangers. Ieder heeft zijn eigen verhaal. Bron: VPRO

Waarom kijken? De kans is groot dat ik dit programma zo voorbij zou zappen. Daarom ben ik blij dat ik De Wereld Draait Door afgelopen maandag heb gezien. Het is echt de moeite van het kijken waard.

The Game of Thrones

Start: 25 april 2016 l Frequentie: elke maandag om 20.30 uur en 23.05 uur l Zender: HBO en HBO3 l elke dinsdag om 16.50 uur en 21.20 uur en l Zender: HBO en HBO3 l

Waar gaat het over? Deze hitserie is gebaseerd op het boek “A Song of Ice and Fire” van George R.R. Martin. In deze zesde seizoen zal duidelijk worden of de zeer geliefde Jon Snow de aanslag op zijn leven zal overleven.

Vertrouwde gezichten smeden nieuwe verbonden om hun strategische overlevingskansen te verhogen, terwijl nieuwe personages hun opwachting maken om in alle windstreken de balans van de gevestigde orde te verstoren. Bron: HBO

Waarom kijken? Je houdt van twists en turns en vind het niet erg als alle good guys stuk voor stuk het loodje leggen; uiteraard in dienst van een ijzersterk verhaal. En omdat je net als ik alle voorgaande seizoenen heb gekeken.

De wereld rond in zes stappen

Start: 1 mei 2016 l Frequentie: elke zondag om 20.30 uur l Zender: NET5

Waar gaat het over? Heb je weleens gehoord van “six degrees of separation”? Volgens deze theorie is iedereen op de wereld in maximaal zes stappen met elkaar verbonden. In dit programma gaat elke aflevering een duo proberen deze theorie te bewijzen.

In De wereld rond in 6 stappen worden elke aflevering twee bekende Nederlanders gedropt op een afgelegen plek ergens op onze planeet. Hier krijgen ze een videoboodschap te zien van een internationale bekendheid die hen uitdaagt om hem of haar op te sporen via slechts zes personen, onder enorme tijdsdruk. Elk duo reist door verschillende tijdszones en met verschillende vormen van transport om hun avontuurlijke missie te laten slagen binnen een week.
Bron: NET5

Waarom kijken? Enkele duo’s zijn al bekend. Zo gaan Bridget Maasland en Patty Brard samen op stap. Maar ook Tatum Dagelet en Jennifer de Jong halen de banden weer aan. Ik verwacht sensatie interessante interacties. Ook ben ik reuze benieuwd of de theorie daadwerkelijk hout snijdt.

Heb jij nog een kijk tip voor mij?••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond