Home » Liefde… daar kan geen technisch hoogstandje tegenop!

Liefde… daar kan geen technisch hoogstandje tegenop!

Technisch hoogstandje Dr. Macaron

Moeder zijn is heerlijk, dat zul je vast met me eens zijn. Maar moeder zijn brengt ook zorgen, verantwoordelijkheid en een hoop vermoeidheid met zich mee. Producten die gemaakt zijn om ons leven net dat tikje makkelijker te maken omarmen we dan toch zeker wel stevig? Een filmpje op Facebook van een vibrerend babybedje hield de gemoederen echter flink bezig en verdeelde het online moederfront in twee kampen. Er waren felle tegenstanders die vinden dat de nabijheid van een ouder niet vervangen kan worden door een technisch hoogstandje. Ook waren er natuurlijk moeders die hier wél brood in zagen. Of die zich op z’n minst konden voorstellen waarom je je toevlucht zou zoeken tot dergelijke producten. Het eerste product dat ik wil laten zien is vergelijkbaar met dit bedje.
 

Lekker doorslapen met Lulla Doll

 
Slaapt hij/zij al door? Een veelgehoorde vraag. Of je het goed doet als moeder wordt, in mijn beleving, soms bijna afgemeten aan het wel of niet doorslapen van je kind en hoe je hiermee omgaat. Is het wel normaal om dat te verwachten van een baby? Vanaf wanneer kun je wel van je kind verlangen dat het doorslaapt? Waarom is het überhaupt zo’n dingetje eigenlijk dat doorslapen?

Ik heb het eerder hier op de blog aangestipt; onze kinderen blinken niet uit in hun slaapgedrag. Dat is nou eenmaal zo. Ik heb het inmiddels een soort van geaccepteerd. Vergelijken doe ik niet meer aan en ik kijk graag naar wat wel goed gaat. En dat is een hoop! Ik ben oprecht blij voor alle ouders wiens kinderen als spreekwoordelijke roosjes doorslapen, maar het gras is wat mij betreft elders nooit groener dus ik benijd ze niet. Dat wil niet zeggen dat ik niet met interesse kijk naar producten die zorgeloze nachten beloven.
 

Zo heb ik al eens gelezen over dit boekje wat wonderen zou verrichten.

 
Inmiddels slaapt ze gewoon in haar eigen bed, maar bij de oudste heeft samen slapen echt voor ons gewerkt. De meeste kinderen worden namelijk rustig van de nabijheid van een ouder. Iedereen gedijt op liefde en aandacht toch?!
 

Een IJslands wonder; Lulla

 
En nu is daar de Lulla doll. Het idee is eigenlijk belachelijk simpel. Een pop die qua look en feel voor een verzorger moet doorgaan. Ideaal als je niet wilt samenslapen, maar wel diezelfde geborgenheid wilt geven. Er is van alles uit de kast gehaald om dit voor elkaar te krijgen. Om te beginnen is deze IJslandse wonderpop zacht. Ook houdt dat zijdezachte katoenen poppenhuidje geur vast. Ideaal om jouw geur over te brengen. En als klap op de vuurpijl heeft Lulla ook een hartslag en ademhaling. Eh.. ja echt! Die ademhaling komt van een yogamoeder dat aan het mediteren is. Als je kind daar niet lekker van slaapt…

Lulla is alleen niet te koop in Nederland. Dat mag de pret echter niet drukken, er is een webshop. Wat wel de pret mogelijk kan drukken is het prijskaartje van ruim 70 dollar. Maar ja, lekker doorslapen is je misschien ook wel wat waard.

Bronnen: Mamsatwork | Lulladoll
 
vorumynd_lulla_poki
 
designstory_dr_macaron_main_2
 

High tech draagzak Dr. Macaron

 
Van het ene technische hoogstandje door naar het volgende. Een ergonomische draagzak dat ook nog eens de gezondheid van je kleintje in de gaten houdt. Fictie? Mais Non! Opvallend? Bijzonder? Oui, oui! De intentie, zorg wegnemen bij ouders, is alleszins mooi en nobel.
 

Samsungs C-Lab is een innovatieprogramma om werknemers te stimuleren om hun creatieve ideeën te ontwikkelen. Producten met een groot potentieel worden onder begeleiding van Samsung uiteindelijk externe startups. Een aantal keer per jaar lanceert Samsung een aantal van deze startups met innovatieve producten.

 
Bij de ontwikkeling van de Macaron door het genoemde C-Lab is speciale aandacht besteedt aan de ergonomie zodat het dragen voor zowel de ouder als het kindje comfortabel is. En dat is nog niet alles, nog lang niet. Deze high tech draagzak beschikt over een Convertible Hipseat System. Met dit systeem is het gewicht met één hand te verdelen tussen je schouders en je heup. Uiteraard is er ook veel aandacht geschonken aan het design. Minimalisme in combinatie met fijne materialen als bio katoen en gemakkelijk te wassen wol zijn de toverwoorden.
 

Enkele voordelen van wol heb ik onlangs nog aangehaald in mijn artikel over strikmutsjes.

 

En nu komt het meest opmerkelijke en bijzondere aan deze Dr. Macaron. De draagzak komt namelijk met een sensor. Een kleintje, in de vorm van het koekje waar deze draagzak zijn naam aan ontleend heeft. Deze sensor registreert namelijk van alles. Of jij als draagouder niet toe bent aan een pauze bijvoorbeeld. Of dat het hoog tijd is om je kleintje te verschonen. Al deze info wordt doorgestuurd naar een app. En dat maakt deze draagzak natuurlijk een waar technologisch hoogstandje. Het zal mij benieuwen of hij ook echt in productie wordt genomen.

Bron: Samsung

 

En de liefde dan?

 

Ik vind het geweldig. De technologie van tegenwoordig doet mijn mond open zakken van verbazing. En toch vraag ik me af waar dat heen gaat. Wat te denken van gezond verstand? Heb jij een app nodig om je te vertellen dat je kind verschoond moet worden? Zeer waarschijnlijk niet! Hoewel vooruitstrevend, vraag ik me af of we niet teveel doorslaan. Er wordt toch wel heel hard gewerkt om datgene te vervangen wat niet te vervangen zou moeten zijn. De liefde van een ouder voor zijn kind. De liefde dat zorgt dat we, hoewel het niet de voorkeur geniet, de onderbroken nachten doorstaan. Dat we met alle liefde aan dat pamperkontje ruiken om te bepalen of er een gang naar de commode gemaakt moet worden. Liefde… daar kan geen technisch hoogstandje tegenop!

 
 
 

Dit artikel bevat een affiliate link.

 ••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties
  • Mee eens! De meeste dingen hoeft een elektrisch apparaat toch niet te vertellen? Hoewel ik wel even verlangend naar die pop heb gekeken, zeker op nachten dat May ons drie uur lang wakker houdt.

  • Die echt ver overdreven technische snufjes, daar zou ik niet aan meedoen. Wel hebben we een babyfoon met camera, maar dat vinden we gewoon handig om te zien of ze echt wakker is of gewoon even ligt te woelen. Maar voor de rest denk ik dat we niet zo’n hoogtechnische dingen aangekocht hebben en heb ik ook niet het idee dat ik dat gemist heb.

    • Een babyfoon met camera heb ik nooit overwogen en een beetje overdreven gevonden voor ons, maar ik snap wel waarom je dat wel hebt. Het is nu al lang niet meer aan de orde, maar ik heb weleens bij de kleinste kik naast het bedje gestaan terwijl de jongste nog gewoon sliep. Met een dergelijke babyfoon is dat natuurlijk wel te voorkomen.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond