Home » Teatime: De hele dag door

Teatime: De hele dag door

Ben jij sinds je zwangerschap ook een echte theeleut? Ik wel! Eerlijk gezegd dronk ik altijd al graag thee en mocht ik graag even naar de koffie en thee winkel in de stad. Maar doordat ik niet teveel koffie kon drinken in verband met mijn bloeddruk, ben ik nog meer thee gaan drinken. Vooral de wereld van de kruidenthee heb ik ontdekt.

Nu hoor ik je denken. ‘In thee zit theïne, dit is eigenlijk hetzelfde als de cafeïne dat in koffie zit.’ Dat klopt! Maar het percentage van deze opwekkende stof is aanzienlijk minder in thee dan in koffie. Zo zit er in een kopje zwarte en groene thee gemiddeld 30 milligram cafeïne, en in een kopje koffie bijna 200. En in kruidenthee (wat eigenlijk geen thee is) zit helemaal niks van deze stof. Bonus!

De hele dag door thee

Tegenwoordig sta ik elke ochtend op met een kopje Earl Grey. De verfrissende bergamot gaat heerlijk samen met de stevige kick van de zwarte thee. Na de lunch neem ik graag een kopje thee dat ervoor zorgt dat mijn spijsvertering op gang komt. De combinatie van verse munt en gember vind ik heerlijk verfrissend, al is het de gember die ervoor zorgt dat ik niet zo’n opgeblazen gevoel heb. Wat brandnetel of citroenmelisse werkt ook goed na het eten. Dit neem ik meestal in de avond.

‘s Middags rond een uur of drie neem ik vaak een volle, aromatische assam thee. Heerlijk! Voor het slapen gaan neem ik meestal nog een kopje rustgevende thee. De sleepytime van Clipper is een aanrader. Je kunt natuurlijk ook pure valeriaan thee drinken, dit is de ultieme slaapverwekker. Verder drink ik de hele dag door rooibos. Dit kan ik op ieder uur en elk moment drinken. Ook geef ik het altijd aan mijn kinderen. Doordat er geen theïne (cafeïne) in zit en het looizuurarm is, heeft het een  rustgevende werking op het maag- en darmstelsel.

Chaos

Doordat ik zoveel verschillende soorten thee drink, kan ik het overzicht wel eens kwijtraken. Er staan tal van doosjes in mijn voorraadkast. Sommigen nog helemaal vol, of halfvol, maar vaak zit er nog maar een of twee zakjes in. Dan heb ik op dat moment geluk, maar een volgende minder doordat ik vaak vergeet om nieuwe te kopen. Naast dat mijn ruime voorraad onoverzichtelijk kan zijn, is het ook niet altijd even handig. Al die verschillende doosjes van diverse merken passen op zich prima in mijn voorraadkast, maar wanneer ik een kopje thee zet wil ik ze niet allemaal bij langs moeten. Vaak ligt de thee die ik op dat moment wil hebben onder en achteraan.

Teatime: De hele dag door

Orde in de chaos

Gelukkig heb ik nu de ideale theedoos gevonden. De vele vakjes zijn ideaal om mijn uitgebreide thee-collectie overzichtelijk te houden. Regelmatig vul ik de theedoos bij. Als ik dan een doosje van de fabrikant leeg maak, schrijf ik deze direct op het boodschappenlijstje. Deze tip wil ik graag meegeven voor alles in je voorraadkast. Niets is vervelender dan misgrijpen, en door dit (voor mij nieuwe) systeem gebeurt dit eigenlijk niet meer.

Naast dat ik weer wat orde heb kunnen brengen, vind ik de theedoos ook leuk om te gebruiken als ik bezoek krijg. Het is een mooie manier van presenteren. Wat mij betreft maakt het de beleving helemaal af. Het zit ‘m allemaal in de presentatie! Er zijn trouwens zelfs theedozen geïntegreerd in een dienblad. Zo kun je bijvoorbeeld heel mooi een high-tea thuis organiseren voor je vriendinnen. Dit kan natuurlijk ook onder het mom van play-dates. De kinderen kunnen lekker spelen en ravotten met elkaar, terwijl de moeders even bijkletsen onder het genot van allemaal lekkernijen. Let wel altijd goed op als het gaat om hete thee en kinderen!••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond