Home » Te veel spullen of te kleine tas? Zo past het wel! 

Te veel spullen of te kleine tas? Zo past het wel! 

Het is dan ook goed eens scherp te kijken naar alle spullen die jij standaard meesleept. Hier de Marie Kondo-manier van je tas opruimen!

Toen we nog geen kinderen hadden kenden velen het probleem al, maar met de komst van een kleine (of twee, drie, vier…) is het een onoverkomelijk dilemma geworden; de tas! Deze is áltijd te vol met spullen voor jezelf, maar tegenwoordig vooral voor je kleine. Een knijpfruit voor de eerste honger, een pamper voor een ongelukje en een babydoekje voor een vieze mond. En dan hebben we het nog geen eens over je eigen portemonnee, zonnebril en telefoon gehad. Vaak ontstaat de vraag; heb je te veel spullen of is die tas gewoon te klein? Om hier maar meteen met de deur in huis te vallen, het is waarschijnlijk dat eerste. De ervaring leert dat wanneer je een grotere tas koopt, ook deze binnen no-time gevuld is met van alles. Het is dan ook goed eens scherp te kijken naar alle spullen die jij standaard meesleept. Hoe je dit doet? Hier de Marie Kondo-manier van je tas opruimen! 

Zet de smartphone in 

Iets wat onmisbaar is, en wat ook aan te raden is áltijd mee te nemen is natuurlijk de smartphone. Maar dat deze direct van enorme omvang moet zijn is totaal niet nodig. Dit is vaak een kwestie van gewenning en wanneer je eenmaal een kleine Samsung telefoon hebt, zul je het verschil niet merken. Dat de telefoon klein is, doet niks af aan de opties en mogelijkheden. De software en de processor is vaak precies hetzelfde als bij de grotere varianten. Wat wel een voordeel is; je kunt veel meer met je telefoon dan dat je nu waarschijnlijk doet. Je kunt tegenwoordig bij slim gebruik van je Samsung telefoon je hele portemonnee thuislaten. Van betalen tot alle spaarpasjes, het kan gewoon allemaal met je telefoon. Dus kijk eens kritisch naar je portemonnee en laat deze thuis, en ruil hem in voor je kleine smartphone.  

Wees kritisch 

Dan de volgende stap, het opruimen van je tas. Wees eens eerlijk en kritisch naar jezelf en kijk welke spullen je echt gebruikt, en welke je eigenlijk nooit inzet. Vaak zijn het vooral producten uit angst dat er iets gebeurt, zoals extra eten voor je kind. Heeft je kindje net gegeten? Hij gaat dan de komende uren waarschijnlijk echt niet dood van de honger en dan kun je dit eten wel thuislaten. Schijnt de zon niet? Laat dan je zonnebril thuis. Wanneer je realistisch en eerlijk naar je tas kijkt, zul je zien dat 50% eruit kan.  

Ruim op 

Daarnaast scheelt het heel veel ruimte wanneer je je tas gewoonweg even goed opruimt. Wanneer je alles keurig ordent, zal het beter op elkaar aansluiten, en zal er ruimte overblijven. Ruimte die je niet gaat gebruiken om meteen weer te vullen, maar ruimte die ervoor zorgt dat je overzicht hebt. Houd er rekening mee dat dus veel zaken via je telefoon kunnen. Dus dat notitieblok? Gewoon op je telefoon en je kan het direct voor de toekomst in de cloud opslaan. 

Kortom, sjouw jezelf nooit meer een breuk met een beetje ‘tasdiscipline’. Wanneer je dat goed aanpakt, zal je tas nooit meer te klein zijn, en je schouder niet beurs voelen van het sjouwen! ••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond