Home » Talent is net een bochel

Talent is net een bochel

Op zoek naar talent in Idols

De kinderen lagen op bed. Ik was een avondje alleen thuis en installeerde me met wat lekkers op de bank. Doelloos zappend, terwijl ik mezelf verheugde op makkelijk vermaak, bleef ik hangen bij Idols. Je weet wel, die talentenshow waar je vaak met plaatsvervangende schaamte naar zit te kijken. En toch bleef ik kijken. Ik werd namelijk meteen meegezogen in het enthousiasme van de kandidaten. In tegenstelling tot talent ontberen ze namelijk één ding niet en dat is enthousiasme. 

Five minutes of fame

Het zal niet lang duren of de hilarische compilaties zullen je weer om de oren vliegen. Steevast vraag ik me dan af wat de kandidaten in kwestie bezielen. Soms weet ik het, net als één van de juryleden vanavond, heel zeker; dit moet een verloren weddenschap zijn. Maar als je dan de oprechte teleurstelling of onbegrip ziet als ze niet door zijn, twijfel ik daaraan. Deze mensen geloven echt dat ze talent hebben. Maar wie heeft ze dat wijsgemaakt?

Verloren weddenschap?!

Talent is net een bochel

De kandidaten krijgen soms een hoop te verduren. Woorden doen meer pijn dan daden zeggen ze. Nou zelfs thuis op de bank voel ik, tussen het lachen door, die pijn. Wat moeten de kandidaten allemaal incasseren? Hou je vast! Het begon met Martijn Krabbé die zei: Talent is net een bochel, je hebt het of je hebt het niet. Weer een ander werd clownesk genoemd. Martijn en Jamai blijken een gouden combinatie. Martijn: Het is alsof je door een snorkel zingt. Jamai maakt hem af: Met een duikbril op. Even later weer een voorzetje van Martijn: Je passie voor eten, die deel ik ook. Die weer door Jamai wordt afgemaakt met: Maar hier valt niks van te bakken.

De wat erin?

Idols

Hier en daar is er natuurlijk wel talent, de gezochte idolen. Talent wat de jury soms tot tranen toe roert. Naast goede zangers bracht het programma vanavond nog meer moois. Een jongen die uit de kast komt voor zijn ouders bijvoorbeeld. En een ongeneeslijk zieke oma die haar kleinkind (hopelijk niet voor het laatst) ziet schitteren.

Maar echt, lieve moeder, vriendje, zus of wie dan ook… wees eens eerlijk. Liefde maakt vaak blind! Je kind, vriendinnetje of broer moeten soms gewoon tegen zichzelf beschermd worden. Al vraag ik me af of ze zich hierdoor laten tegenhouden. Want ja, gebrek aan talent hebben ze niet hoor. Ze waren naar eigen zeggen altijd gewoon een beetje zenuwachtig.

Maar wie ben ik. Ik ben ook maar één van de beste stuurlui die aan wal staat. Of eigenlijk lachend op de bank zit.



••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 



Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties
  • Ik kom hier weer door je laatste blog (dat doorlinken heeft dus echt zin), maar ik heb erom gelachen hoor toen ik t de eerste keer las.

    Ben het helemaal met je eens: waarom zegt die familie niks? Soms zie je ze in beeld en dan durven ze nog te beweren dat Pietje het gewoon nog maar eens moet proberen bij The Voice. Of ze zeggen: “Of ie kan zingen? O daar heb ik helemaal geen verstand van, dat moet hullie maar zeggen…”

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond