Home » Syta’s Naai Creaties; handgemaakte katoenen jersey’s in de leukste printjes

Syta’s Naai Creaties; handgemaakte katoenen jersey’s in de leukste printjes

Mijn kinderen zijn geen modepopjes. Niet dat ze weten wat dat is, mode, maar ik bedoel dat ik ze niet kleed naar wat ‘in’ is. Nou ja, niet met opzet in ieder geval. En toch is er iets gaande wat volgens mij hartstikke nieuw en hip is en waar ik graag aan meedoe!

Mijn jongens dragen tegenwoordig zelfgemaakte t-shirts. Niet door mij gemaakt, twee linkerhanden hier. Vlijtige huismoeders maken ze met creatieve vermogens waar ik voor buig. Tot nu bestelde ik ze bij twee verschillende mama’s. Mijn favoriet is ‘Syta’s Naai Creaties’, een facebookpagina met stofjes om bij te watertanden. Opgedeeld in een algemene categorie, jongens- en meidenstoffen vind je er alles van stoere monstertrucks tot schattige eenhoorns tot kleurige kevers met parapluutjes.

Syta’s Naai Creaties is niet betrokken bij dit bericht. Ik ben enthousiast en wil mijn vondst graag delen.

Eigenlijk is het heel simpel. Je zoekt een stofje uit, je betaalt, handige handen gaan voor je aan het werk en een poosje later ploft er een cool shirt in je brievenbus. Het leuke is dat je kunt vragen om afwijkende stof voor de mouwtjes of het achterpand, een gekleurd randje aan mouwen of hals. Maar die stofjes! Fris, fruitig, druk, grappig, kleurrijk en sprankelend. En Syta maakt er heel fijn een plaatje met de maat in.

Ondertussen hebben we een flinke stapel prachtige shirts. Allemaal van katoenen jersey (ook wel tricot genoemd). Wat dikkere stof, dikker dan de stofjes van de gemiddelde grootleverancier van goedkope shirts. Comfortabel, absorberend, geschikt voor de wasmachine. Lekker zacht, geen harde beveiligingslabels en geen hinderlijke reclameprints.

Lees ook: De leukste najaarstrends voor kinderkleding!

Er zijn vaak wel wat uitverkoopjes op de pagina. Ik gok dat het creaties van restjes stof zijn, van probeersels van nieuwe combinaties en misschien ook shirts die niet goed door het order- en bestelproces gerold zijn. Da’s mooi, want shirts met korte of lange mouw die je op bestelling laat maken kosten tussen de €20 en €25. Shirts in de uitverkoop scoor je voor €10 of €15. Gelukkig kunnen de shirts die ik voor mijn oudste koop een ronde extra mee als ze doorschuiven naar de jongste.

De laatste weken heeft Syta meerdere giveaways gedaan. Helaas was ik geen gelukkige winnaar, maar volg haar pagina en doe mee. Misschien ben jij dat binnenkort wel! Onze garderobe is onder andere uitgebreid met stoere allover tractor-print, zomershirts met ijsjes met gele mouwen voor mijn kleuter en rode mouwen voor mijn peuter, dino’s en sterren in onverwacht leuk samenspel en brandweerwagens uit verschillende landen die samen leiden tot een onverwacht vrolijk geheel. Het maakt het bijna leuk om de was te vouwen.

Eerder noemde ik al dat ik bij twee mama’s besteld had. Er waren in essentie twee belangrijke verschillen. Syta maakt in haar shirts aan de achterkant een maatsticker. Lekker zacht en niet zichtbaar vanaf de buitenkant. De andere mama deed dat niet en aangezien ik bij haar twee dezelfde shirts bestelde in twee maten valt dat extra op. Het andere verschil is de afwerking. De foto laat duidelijk het verschil zien. De keurige afwerking van Syta is zoveel subtieler. Het geeft echt het gevoel dat je een kledingstuk van een professional in je handen hebt.

Lees ook: De winter komt er aan! | Introductie wintercollectie

Heb jij ook van die fantastische adresjes voor bijzondere kleding? Ik hoor ze graag!••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond